Η AMD απαντά στα διάφορα προβλήματα των Ryzen 3000 CPUs

Προβλήματα όπως η αδυναμία εκτέλεσης παιχνιδιών σαν το Destiny 2 έρχεται να αντιμετωπίσει η AMD με updates στη νέα της πλατφόρμα.

Η τρίτη γενιά των Ryzen βρίσκεται στην αγορά και παρά τον μεγάλο ενθουσιασμό της κοινότητας υπάρχουν διάφορα ψεγάδια που μένει να διορθωθούν από την εταιρία. Ο Robert Hallock της AMD όντας κοντά στη κοινότητα του Reddit τις τελευταίες ημέρες, ανάρτησε αρκετά κείμενα που αναλύουν και καλύπτουν τα τωρινά θέματα που αντιμετωπίζει η πλατφόρμα. Εν αρχή είναι το αυξημένο idle voltage που παρατηρείται με την εκτέλεση διάφορων προγραμμάτων παρακολούθησης, στα οποία εξήγησε πως ο έλεγχος του κάθε πυρήνα τοποθετεί σε αυτόν φορτίο και έτσι αναγκάζεται να αυξήσει τους χρονισμούς αλλά και τη τάση λειτουργίας, ακόμη και σε συνθήκες αδράνειας όπως όταν βρισκόμαστε στο desktop. Η λύση που δίνει η AMD σε αυτό το θέμα είναι η εγκατάσταση του πιο πρόσφατου chipset driver και η ενεργοποίηση του Ryzen Balanced power plan.

Αρκετά τέτοια προγράμματα παρακολούθησης δεν μπορούσαν να αντιληφθούν πότε ο κάθε πυρήνας μπαίνει σε sleep state και δείχνουν απλά την τελευταία συχνότητα που επέλεξε - και σε αυτό μπορεί να μας βοηθήσει το Ryzen Master που ξέρει να αναφέρει πότε ο πυρήνας 'έκλεισε' για εξοικονόμηση ενέργειας. Όσον αφορά το Destiny 2, η AMD είπε ξεκάθαρα πως το πρόβλημα εντοπίστηκε μετά το λανσάρισμα αφού 'δε βρίσκεται στη σουίτα παιχνιδιών που δοκιμάζει' και επηρεάζει όλους τους κατόχους Ryzen 3000 ενώ ο Hallock ανάρτησε έναν beta driver που διορθώνει προσωρινά το πρόβλημα (beta).

Η AMD θα ανανεώσει το σχετικό post στο Reddit στις 30 Ιουλίου με περισσότερες πληροφορίες για τα παραπάνω προβλήματα αλλά και των προειδοποιήσεων του WHEA (Windows Hardware Error Architecture) που εμφανίζονται σε ορισμένα system configurations.

Πηγή.

Βρείτε μας στα Social: fb.jpgtwitter.jpginsta.jpgyt.png

amd, updates , issues, Ryzen Master, ryzen 3000 series, robert hallock, idle voltage

Διαβάστε περισσότερα στο Φόρουμ...