Η Omron έφτιαξε ένα AI ρομπότ που παίζει ping pong!

Η έξαρση της συγκεκριμένης αγοράς δημιουργεί πράγματα όπως το ρομπότ της Omron, το οποίο μάλιστα είναι και δεινός παίκτης επιτραπέζιου τένις!

Το ρομπότ ονομάζεται FORPHEUS και πρόκειται για την νέα υλοποίηση στον χώρο του AI από την Omron και αυτή τη φορά γίνεται ο ιδανικότερος δάσκαλος και ο δυσκολότερος ίσως αντίπαλος σε ένα παιχνίδι επιτραπέζιου τένις. Η τεχνολογία που έχει αναπτύξει η εταιρία αξιοποιεί μερικές κάμερες που κοιτούν τον παίκτη ενώ έχει τη δυνατότητα με βάση τις κινήσεις του ανθρώπινου αντιπάλου να προβλέψει την επόμενη κίνησή του, ή την πλευρά που θα ρίξει το μπαλάκι, κάνοντάς το ιδιαίτερα πιο γρήγορο στη λήψη αποφάσεων από το παρελθόν.

Αυτό που έχει βελτιωθεί αρκετά όπως αναφέρουν όσοι το είδαν από κοντά στη σχετική παρουσίαση είναι η σπιρτάδα με την οποία λαμβάνει αποφάσεις και αυτό χάρη στο AI σύστημα που κρύβεται πίσω του, δίνοντας τη δυνατότητα να κάνει δισεκατομμύρια υπολογισμούς παραπάνω. Βέβαια επειδή το παιχνίδι είναι αρκετά απαιτητικό στον τομέα των κινήσεων η κατασκευή του έχει γίνει με τρόπο που να βοηθά την καλύτερη στήριξη στο τραπέζι θυμίζοντας βέβαια εξωγήινο σκάφος.

Γενικότερα η εταιρία εκτός από το εν λόγω ρομπότ, έχει και ένα πλήρες lineup με πράγματα που ίσως δούμε να εμφανίζονται κάποια στιγμή στη καταναλωτική αγορά και έχουν να κάνουν με τα έξυπνα αυτοκίνητα όπως αισθητήρες που αντιλαμβάνονται την υγεία του οδηγού εν κινήσει.

 

 

 

 

Πηγή.

Βρείτε μας στα Social:  twitter.jpggplus.jpgfb.jpginsta.jpgyt.png

robot, Omron, ping pong, FORPHEUS

Διαβάστε περισσότερα στο Φόρουμ...