Η HTC αποκαλύπτει το standalone VR headset VIVE Focus

Αν περιμένατε να δείτε ένα standalone Google Daydream headset από την HTC Vive, μάλλον θα απογοητευτείτε, καθώς HTC και Google ακύρωσαν τα πλάνα τους για διάθεσή του στο δυτικό κόσμο. Πιθανόν να το δούμε από τη Lenovo.

Κατά τη διάρκεια του VIVE™ Developer Conference 2017 (VDC2017) που διεξήχθη σήμερα στο Πεκίνο, η HTC ανακοίνωσε επίσημα το VIVE WAVE, μία ανοιχτή VR πλατφόρμα και toolset τα οποία θα ανοίξουν το δρόμο στην εύκολη ανάπτυξη mobile VR content και στη βελτιστοποίηση συσκευών τρίτων για υψηλές επιδόσεις. Το VIVE WAVE όπως και η VR content πλατφόρμα VIVEPORT θα χαίρουν της υποστήριξης 12 hardware partners (360QIKU, Baofengmojing, Coocaa, EmdoorVR, Idealens, iQIYI, Juhaokan, Nubia, Pico, Pimax, Quanta και Thundercomm), οι οποίοι θα ενσωματώσουν τις παραπάνω πλατφόρμες στα μελλοντικά προϊόντα τους. Σημειώνεται πως πάνω από 35 content developers έχουν ήδη προχωρήσει στην ολοκλήρωση VR content βελτιστοποιημένα για το VIVE Wave.

Εκτός των παραπάνω η VIVE ανακοίνωσε και ένα νέο standalone VR headset, το VIVE FOCUS.

 

vive.thumb.jpg.08771d0b0ab72a066a8b84130971e97e.jpg

 

5a0add6250e6b_vive2.jpg.b1bb72f23d36e35f1157c3d20751724d.jpg

 

 

Πρόκειται για ένα all-in-one VR headset το οποίο φέρει ένα Snapdragon 835 chip της Qualcomm και χρησιμοποιεί inside-out positional tracking. Το VIVE Focus βασίζεται στην VIVE WAVE VR πλατφόρμα και μάλλον θα είναι το πρώτο standalone VR headset με έξι βαθμούς ελευθερίας που θα δούμε στην αγορά. Το VIVE Focus χρησιμοποιεί ένα φαινομενικά απλό controller τριών βαθμών ελευθερίας με trackpad που μοιάζει με αυτά σε μεγαλύτερες συσκευές της εταιρίας, ενώ το headset έχει έναν κάπως ασυνήθιστο σχεδιασμό και θυμίζει κάτι μεταξύ PlayStation VR και Vive Deluxe Audio Strap, σε μπλε απόχρωση. Τα λοιπά χαρακτηριστικά αναμένεται να τα δούμε σύντομα.

Προς το παρόν το VIVE Focus αναμένεται να το δούμε πρώτα στην Κινέζικη αγορά, ενώ άγνωστα παραμένουν ακόμα η τιμή και η ημερομηνία κυκλοφορίας του.

 

 

 

 

 

Πηγή

Βρείτε μας στα Social:  twitter.jpggplus.jpgfb.jpginsta.jpgyt.png

 

HTC Vive, vive focus

Διαβάστε περισσότερα στο Φόρουμ...