EcoGarden: Έξυπνο ενυδρείο με διαδραστικό οικοσύστημα

Μια διαφορετική άποψη του κλασικού ενυδρείου παρουσιάζει η Σουηδική Ecobloom και ήδη βρίσκεται αρκετά κοντά στον στόχο των 77 χιλιάδων δολαρίων.

Το ενυδρείο είναι μικρών διαστάσεων και μπορεί να φιλοξενήσει μερικά μικρά ψάρια ενώ το βασικό του χαρακτηριστικό είναι η αυτο-καθαριζόμενη κατασκευή του χάρη στο mini θερμοκήπιο που συντηρεί στο επάνω μέρος. Εκεί μπορούμε να καλλιεργήσουμε διάφορα βότανα και μικρά λαχανικά χωρίς ιδιαίτερες γνώσεις κηπουρικής ενώ μπορούμε να παρακολουθούμε την εξέλιξη των φυτών μέσα από την παρεχόμενη εφαρμογή.

Παράλληλα αξιοποιώντας τα απόβλητα των ψαριών τα φυτά λαμβάνουν θρεπτικές ουσίες που τα βοηθά να παράξουν οξυγόνο αλλά και να καθαρίσουν το νερό ή όπως αναφέρει ο κατασκευαστής: "Ταΐζετε τα ψάρια, τα ψάρια ταΐζουν τα φυτά και τα φυτά ταΐζουν εσένα". Το σύστημα κατά πάσα πιθανότητα θα ολοκληρώσει επιτυχώς την καμπάνια του και η εκτιμώμενη ημερομηνία διάθεσής του είναι τον Δεκέμβριο του 2018. Περισσότερα δείτε στη πηγή.

Πηγή.

Βρείτε μας στα Social:  twitter.jpggplus.jpgfb.jpginsta.jpgyt.png

 

home, Ecobloom , aquarium, home gadget

GregEl

Members
2018-09-10T09:19:39Z

Έχουν βγάλει παρόμοια (aquaponics, hydroponics), αλλά νομίζω είναι λιγότερο έξυπνα-λιγότερους αισθητήρες και smartphone φάση. Καλά αυτά τα συστήματα, αλλά αυτό που σκοπεύω να φτιάξω θα έχει ένα χαρακτηριστικό που δεν έχω δει σε άλλα. Τη δυνατότητα ένωσης-pairing (σαν lego) περισσότερων μονάδων με την επιλογή να συνδέσεις είτε full μονάδα, είτε μονάδα με τα βασικά εξαρτήματα η οποία θα χρησιμοποιεί ότι hardware δεν έχει από την διπλανή της (αντλία, αισθητήρες, wifi control κλπ).

FeelsBadMan

Members
2018-09-10T10:06:16Z

Πολύ καλή ιδέα. Απορώ που δεν είδαμε κάτι αντίστοιχο νωρίτερα!

Διαβάστε περισσότερα στο Φόρουμ...