Το ZX Spectrum Next βρίσκει το δρόμο του στο Kickstarter

Με μια επιτυχή καμπάνια η "next" έκδοση (της κοινότητας) του ZX Spectrum, η κονσόλα ετοιμάζεται να μπει στη παραγωγή αρκετά σύντομα.

Η ομάδα πίσω από το project του Kickstarter που περιλαμβάνει τον Rick Dickinson, τον σχεδιαστή του Speecy, καθώς και πολλούς λάτρεις της αρχικής κονσόλας. Σημαντική βοήθεια έλαβαν και από τις ίδιες τις Amstrad και Sinclair οι οποίες έδωσαν πρόσβαση στο hardware που αποτελεί ιδιοκτησία τους καθώς και το πράσινο φως για την ανάπτυξη η οποία βρίσκεται σε τελικό στάδιο. Το Spectrum Next αξιοποιεί ένα FPGA chip που πραγματοποιεί τις ίδιες διαδικασίες με τον original Zilog Z80 όμως μαζί του βρίσκουμε και μοντέρνο hardware.

Αρχικά έχουμε WiFi και υποστήριξη για τον χαοτικό αριθμό των 256 χρωμάτων επί της οθόνης, εξόδους, VGA, RGB και HDMI για τους retro-φιλους (jk) ενώ παρέχεται και μια επιπλέον υποδοχή για εγκατάσταση κάποιου Raspberry Pi Zero ως συνεπεξεργαστή. Τέλος, το νέο PCB έχει σχεδιαστεί για να τοποθετείται στο orginal casing της κονσόλας, με μερικές τροποποιήσεις. Η διάθεσή του αναμένεται τον Ιανουάριο του 2018.

 

 

 

 

 

 

Πηγή.

Βρείτε μας στα Social:  twitter.jpggplus.jpgfb.jpginsta.jpgyt.png

console, ZX Spectrum, Zilog Z80 , Amstrad , Sinclair

Hael

Members
2017-04-25T11:22:34Z

Αρε zx spectrum plus.. η πρώτη μου αγάπη και παντοτινή :x:x:x

 

 

Spectrum-Plus-2-1b.jpg

geoal

Members
2017-04-26T18:30:34Z

και για εμενα ηταν ο πρωτος υπολογιστης στα μεσα του '80, ακομα τον εχω και απο οτι θυμαμαι δουλευε την τελευταια φορα που τον δοκιμασα πριν καμια 15 χρονια φυσικα...  

Διαβάστε περισσότερα στο Φόρουμ...