Το EmuParadise κλείνει τις πύλες του μετά από 18 χρόνια!

Μετά από πιέσεις το γνωστό ROM sharing website EmuParadise κλείνει τις πύλες του μετά από 18 χρόνια, πιθανόν μετά από πίεση της Nintendo.

Οι emulators κατέχουν μια σημαντική μερίδα του gaming εκεί έξω. Αρκετοί χρήστες μπορούν μέχρι και σήμερα να χαρούν τα αγαπημένα παιχνίδια της εφηβείας τους σε κάποιον emulator του σύγχρονου PC τους, κατεβάζοντας το παιχνίδι με τη μορφή ενός ROM dump αρχείου, κάτι που καταπατά τα πνευματικά δικαιώματα του αρχικού δημιουργού και κέντρισε το ενδιαφέρον της Nintendo, μετά από αρκετά χρόνια.

Η Nintendo είχε ήδη πάρει αρκετά νομικά μέτρα ενάντια σε αρκετά sites που διαμοίραζαν ROMs από εκατοντάδες παιχνίδια και όπως όλα δείχνουν χτύπησε και την πόρτα του EmuParadise αναγκάζοντάς το να κλείσει τις πύλες του όπως ανακοίνωσε την Τετάρτη. Αν και δεν υπάρχουν στοιχεία ότι το κλείσιμο του site οφείλεται στη Nintendo, η περίοδος συνάδει απόλυτα αφού στα τέλη Ιουλίου κινήθηκε νομικά ενάντια στο LoveROMs, ένα αντίστοιχο ROM sharing site, όπως μετέφερε πρόσφατα το TorrentFreak. Πλέον στο site δεν δίνεται η δυνατότητα για κατέβασμα γνωστών ROMs ενώ σύμφωνα με ανακοίνωση του EmuParadise, το site θα πραγματοποιήσει σύντομα "αλλαγή πλεύσης", χωρίς κάποια συγκεκριμένη πληροφορία σχετικά με αυτό.

Πηγή.

Βρείτε μας στα Social:  twitter.jpggplus.jpgfb.jpginsta.jpgyt.png

 

Nintendo , lawsuit, EmuParadise , roms

Διαβάστε περισσότερα στο Φόρουμ...