Τι controllers χρησιμοποιείτε - Το Steam αποκαλύπτει

Η Valve δημοσίευσε τα αποτελέσματα μιας ανάλυσης σχετικά με το ποια χειριστήρια χρησιμοποιούν οι gamers στην πλατφόρμα Steam.

Παρόλο που τα βλέπουμε στις κονσόλες, τα χειριστήρια αποτελούν και στο PC έναν από τους σημαντικότερους τρόπους χειρισμού ενός παιχνιδιού και η Valve αποκάλυψε το market share που έχουν τα πιο γνωστά μοντέλα της αγοράς, στην δημοφιλή πλατφόρμα Steam. Αρχικά το πρώτο πράγμα που επιβεβαιώνεται είναι πως αρκετοί Steam gamers έχουν στη κατοχή τους ένα χειριστήριο με το οποίο απολαμβάνουν τα παιχνίδια τους. Πάνω από 15 εκ. μέλη της πλατφόρμας μάλιστα έχουν καταχωρήσει και δεύτερο χειριστήριο στον λογαριασμό τους οπότε βλέπουμε τη σημασία τους, ακόμη και στην PC πλατφόρμα.

Όσον αφορά το breakdown, χωρίς αμφιβολία το μεγαλύτερο ποσοστό το έχει το χειριστήριο Xbox 360 (27,2 εκ.) αφού υπάρχει επίσημη υποστήριξη (και έκδοση) στο PC αλλά και από πλήθος παιχνιδιών, με τα σωστά μάλιστα εικονίδια εντός του UI. Δεύτερο έρχεται το χειριστήριο Dualshock 4 του PlayStation 4 με 12,2 εκ. χρήστες που καταλαμβάνουν το 20% του δείγματος, και αυτό γιατί πολλοί θεωρούν ότι είναι από τα πιο άνετα της αγοράς, ενώ και η τιμή του σε σχέση με το επόμενο είναι χαμηλότερη. Τρίτο βλέπουμε το χειριστήριο του Xbox One το οποίο βγαίνει και αυτό σε ειδική έκδοση για το PC με ποσοστό χρήσης 19% και συνολικά 11.5 εκ. gamers να το προτιμούν έναντι οποιουδήποτε άλλου.

Παρά την υπεροχή της Microsoft στον χώρο και την επίσημη υποστήριξη που έχουν πάρα πολλά από τα παιχνίδια του Steam, το χειριστήριο του PS4 αλλά και του PS3 έχει σημαντικά υψηλό ποσοστό χρήσης παρά το γεγονός ότι δεν υποστηρίζεται επίσημα από το PC, και ο μόνος τρόπος για να το αξιοποιήσει κάποιος είναι με την εγκατάσταση ενός τρίτου προγράμματος που μεταφράζει τα inputs σε συμβατή πληροφορία.

Ολόκληρη η έρευνα είναι διαθέσιμη στο Steam.

Πηγή.

Βρείτε μας στα Social:  twitter.jpggplus.jpgfb.jpginsta.jpgyt.png

gamers, Valve , Steam , Xbox 360 , Dualshock 4

Διαβάστε περισσότερα στο Φόρουμ...