Ransomware χτυπά την TSMC, οδηγεί σε ολιγόωρη παύση της παραγωγής

Ransomware τύπου WannaCry χτύπησε τα workstations της εταιρίας πριν από μερικές ώρες και όπως δηλώνουν πηγές αυτό θα επηρεάσει την παραγωγή.

Στο εργοστάσιο που αναφέρει το DigiTimes γίνεται η παραγωγή των καρτών της NVIDIA καθώς και αρκετά chips της mobile αγοράς, όπως για παράδειγμα της Apple. Πηγές μάλιστα δηλώνουν πως η παραγωγή αυτών των chip θα επηρεαστεί σημαντικά αφού αρκετοί υπολογιστές υπολειτουργούν. Το WannaCry είναι ένα από τα πιο δύσκολα στην αντιμετώπιση ransomwares που κυκλοφορούν και έχει ήδη κάνει αρκετή ζημιά σε δεκάδες υπολογιστές ανά τον κόσμο.

Ωστόσο, μια εταιρία της τάξης της TSMC διατηρεί ανά τακτά χρονικά διαστήματα backups, κάτι που επιβεβαιώθηκε λίγο αργότερα από εκπροσώπους της εταιρίας. Πλέον όπως αναφέρεται όλα τα συστήματα είναι πλήρως λειτουργικά όμως αυτό δε φτάνει αφού ανακοίνωσε πως το χτύπημα θα επηρεάσει τα προβλεπόμενα έσοδα κατά 2% για το τρίτο τρίμηνο του έτους. Σημειώνεται ότι εκτός από την προηγμένη λιθογραφία των 7nm που ετοιμάζει η εταιρία, η TSMC 'τρέχει' χάρη στα 12nm στα οποία κατασκευάζονται πλέον αρκετά chips της αγοράς.

Πηγή.

Βρείτε μας στα Social:  twitter.jpggplus.jpgfb.jpginsta.jpgyt.png

 

workstation, tsmc, ransomware , 2018, virus, factory

stavros

Members
2018-08-08T09:00:52Z

Ευκαιρία για αύξηση τιμών ¬¬

Farkadonitis

Members
2018-08-08T23:28:15Z

λογικη το λεει

gdp77

Members
2018-08-09T08:01:25Z

Καλά όλη η βιομηχανία δουλεύει με linux, αυτοί δούλευαν με windows; Θα ήταν αρκετά ενδιαφέρον να μας έλεγαν τι είδους workstations χτυπήθηκαν και με ποιον τρόπο.

Διαβάστε περισσότερα στο Φόρουμ...