Αναλυτές εικάζουν ότι η NVIDIA έβγαλε περισσότερα από το cryptocurrency

Η NVIDIA λέγεται ότι παρουσίασε μικρότερα έσοδα από την αγορά του cryptocurrency από αυτά που ανέφερε στα πρόσφατα οικονομικά αποτελέσματά της.

Μια από τις σημαντικότερες ερωτήσεις που υπάρχουν από την εποχή που το cryptocurrency είναι το πόσα έχουν κερδίσει οι κατασκευαστές καρτών γραφικών όπως η AMD και η NVIDIA. Όσοι γνώστες της εν λόγω αγοράς θα ξέρουν ότι μια κάρτα γραφικών ήταν - και συνεχίζει σε ορισμένες περιπτώσεις - να είναι ένα από τα καλύτερα μέσα για cryptocurrency mining, μια διαδικασία κατά την οποία πρακτικά 'δημιουργούμε' εικονικά νομίσματα που μπορεί να χρησιμοποιήσουμε ή να ανταλλάξουμε για 'πραγματικά' νομίσματα.

Πρόσφατη έρευνα δείχνει πως η NVIDIA ίσως να παρουσίασε λιγότερα έσοδα από αυτά που ανέφερε στα πρόσφατα οικονομικά αποτελέσματά της, κάτι που δημιουργεί συζητήσει στον tech κόσμο. Ο αναλυτής του RBC Mitch Steves θεωρεί ότι τα νούμερα της NVIDIA δεν αντιπροσωπεύουν τη πραγματικότητα ενώ αντίθετα αυτά της AMD είναι αρκετά σωστά, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει. Ο αναλυτής υπολόγισε τα hash rates διάφορων κρυπτονομισμάτων και τα σύγκρινε με τα αποτελέσματα των οικονομικών αποτελεσμάτων, εκεί όπου είδε πως η AMD... τα υπολόγισε σωστά ενώ η NVIDIA μάλλον όχι και τα 602 εκ. δολάρια που ανέφερε στα Ο.Α. του 2018 είναι ένα μέρος των υποτιθέμενων 1,95 δις δολαρίων που ενδέχεται να συγκέντρωσε.

Φυσικά για αυτή τη 'παρατυπία' υπάρχουν διάφορες εξηγήσεις που δεν αναφέρονται από τον αναλυτή και μια από αυτές είναι η πιθανή άγνοια των εταιριών για την τελική χρήση που υποβάλλονται από τους καταναλωτές, ένας λόγος που ίσως ισχύει και για την περίπτωση της NVIDIA. Πέρα από αυτό, η NVIDIA έχει αναγνωρίσει πως οι RTX GPUs δεν έχουν τις επιθυμητές πωλήσεις και αυτό λόγω των υψηλών τιμών τους - κάτι που με τη σειρά του ίσως προκύπτει από μερικούς λόγους, όπως τα αυξημένα μεγέθη των πυρήνων που απαιτούν περισσότερο χώρο σε κάθε wafer, αλλά και το κόστος των GDDR6 μνημών που εξακολουθεί να είναι υψηλότερο από αυτό των GDDR5. Όσον αφορά το θέμα του cryptocurrency, λέγεται ότι η κίνηση έγινε για να αποφευχθούν μεγάλες διακυμάνσεις στο απόθεμα της εταιρίας - και κατ' επέκτασης στη μετοχή της - ιδίως τώρα μετά την πτώση της αγοράς του crypto, κάτι που φυσικά δεν έχει επιβεβαιωθεί ή διαψευσθεί από πλευράς NVIDIA μέχρι στιγμής.

Πηγή.

Βρείτε μας στα Social: fb.jpgtwitter.jpginsta.jpgyt.png

 
 
 
 
 
είναι πόσα είναι τα πραγματικά έσοδα των κατασκευαστών
 
είναι πόσα είναι τα πραγματικά έσοδα των κατασκευαστών
 
 
Transliteration
eínai pósa eínai ta pragmatiká ésoda ton kataskevastón
Translate by a professional
No Internet Connection
 
  • Add to Phrasebook
     
    • No word lists for Greek -> Greek...
       
    • Create a new word list...
  • Copy

nvidia, graphics cards, gpu, market, sales, cryptocurrency , shares, Turing , analyst, Mitch Steves

Διαβάστε περισσότερα στο Φόρουμ...