Η AMD εμφανίζει υψηλές πωλήσεις σε Ευρωπαϊκό retailer

Και το σημαντικότερο στοιχείο των αποτελεσμάτων, είναι πως έχει ένα σερί αρκετών μηνών με πωλήσεις υψηλότερες της Intel.

Αρκετά συχνά το κατάστημα λιανικής Mindfactory.de δημοσιεύει αποτελέσματα από τις πωλήσεις των επεξεργαστών των δύο μεγάλων εταιριών που ανταποκρίνονται στις πωλήσεις που γίνονται στη Γερμανία, και όχι σε παγκόσμιο επίπεδο. Παρά το περιορισμένο δείγμα, τα δεδομένα δείχνουν τις προτιμήσεις των Γερμανών DIY builders σε επεξεργαστές AMD, με ποσοστό σταθερά υψηλότερο από τα μοντέλα της Intel τόσο στα προσιτά μοντέλα όσο και στο high end, όπου υπάρχουν αρκετά περισσότεροι που προτιμούν τους οκταπύρηνους της AMD έναντι των Intel για τα συστήματά τους. Μερικά άλλα παραδείγματα είναι ο Ryzen 5 2600, ένας εξαπύρηνος επεξεργαστής με δυνατότητα για ταυτόχρονη εκτέλεση δύο διεργασιών για συνολικά 12 threads. Ο συγκεκριμένος επεξεργαστής μαζί με την 'X' παραλλαγή κατέχουν το μεγαλύτερο μερίδιο αγοράς στο κατάστημα από κάθε άλλο επεξεργαστή, παίζοντας πρακτικά χωρίς αντίπαλο.

Το Mindfactory.de δημοσίευσε τρία διαγράμματα, όπου το δεύτερο αναφέρεται στα έσοδα από τις πωλήσεις των επεξεργαστών, εκεί όπου αντιλαμβανόμαστε κάτι σημαντικό. Μπορεί οι πωλήσεις των AMD για τον μήνα Μάρτιο (2019) να ήταν 69-31 υπέρ της πρώτης, όμως τα έσοδα των δύο είναι πολύ πιο κοντά στο 54-46, κάτι που αναδεικνύει τις υψηλότερες τιμές που έχουν οι προτάσεις της Intel έναντι του ανταγωνισμού.

Παράλληλα στο τρίτο διάγραμμα βλέπουμε ένα trendline με τις τιμές των δημοφιλών σειρών ανά τους μήνες. Κατά μέσο όρο οι τιμές στους επεξεργαστές της Intel έχουν αυξηθεί με λίγες μόνο εξαιρέσεις όπως ο προηγούμενης γενιάς 8700K και ο νεοσύστατος 9400F, ωστόσο οι AMD χαίρουν σταθερής πτώσης σε σχεδόν όλη τη γκάμα ξεκινώντας από απλά μοντέλα όπως ο Ryzen 5 2400G και φτάνοντας μέχρι και τον μεγάλο οκταπύρηνο 2700X. Αυτά τα αποτελέσματα μπορεί να μην αφορούν την παγκόσμια αγορά, αλλά κινούνται προς την κατεύθυνση των προβλέψεων της αγοράς, που θέλουν την AMD να κερδίζει συνεχώς έδαφος έναντι της Intel, ενώ σύντομα αναμένεται και η τρίτη γενιά Ryzen επεξεργαστών που θα ξεκινήσει νέο κύμα πωλήσεων και εκπτώσεων στα υπάρχοντα μοντέλα.

Πηγή.

Βρείτε μας στα Social: fb.jpgtwitter.jpginsta.jpgyt.png

amd, intel, prices, sales, europe, ryzen, Mindfactory.de , DIY builders

Nickzzz

Members
2019-04-10T14:31:52Z

2:1 οι πωλήσεις, αλλά 1:1 τα έσοδα... :crack:

stavros

Members
2019-04-10T16:57:54Z

1:2 κέρδη

STORM1978

HWBoxed Overclocker
2019-04-10T19:03:18Z
4 hours ago, Nickzzz said:

2:1 οι πωλήσεις, αλλά 1:1 τα έσοδα... :crack:

Όταν πρέπει να πουλήσεις ~ 2 2700Χ για την τιμή του 1 9900k έτσι γίνεται δυστυχώς...

Διαβάστε περισσότερα στο Φόρουμ...