Στα $11.000 εκτοξεύεται το Bitcoin

Σε θετική τροχιά ξαναμπαίνει το δημοφιλές κρυπτονόμισμα ειδικά μετά την ανακοίνωση της εισόδου του Facebook στο χώρο με το 'δικό του' Libra.

Αν και τα δύο κρυπτονομίσματα δε σχετίζονται μεταξύ τους αφού το Libra προωθείται σαν ένα σταθερό κρυπτονόμισμα χωρίς πολλές διαφοροποιήσεις στη τιμή του ενώ αξίζει να σημειώσουμε πως στηρίζεται και από επιφανείς τράπεζες και κυβερνητικά ομόλογα. Το Bitcoin δε συμμερίζεται την ίδια λογική έχοντας μια πιο αποκεντρωμένη και ως εκ τούτου δε στηρίζεται από κανέναν. Λόγω αυτού η τιμή του καθορίζεται από την τιμή που ανταλλάσσεται μεταξύ των ανθρώπων και γι' αυτό κρύβει αρκετούς οικονομικούς κινδύνους.

Πριν από μερικές ώρες λοιπόν το Bitcoin άνοιξε κι άλλο τα φτερά του αγγίζοντας τα $11.000 ενώ μικρότερη αλλά μετρήσιμη αύξηση παρατηρείται και στα υπόλοιπα κρυπτονομίσματα όπως του Ethereum που βρίσκεται δεύτερο στη λίστα με τιμή $306 τη στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές. Η συγκεκριμένη τιμή είχε αρκετό καιρό να επιτευχθεί ειδικά μετά τα περίπου $19.000 που είδαμε κάποια στιγμή το 2017 και δείχνει ότι παραμένει στην επικαιρότητα με ένα αβέβαιο όμως μέλλον.

Πηγή.

Βρείτε μας στα Social: fb.jpgtwitter.jpginsta.jpgyt.png

bitcoin, 2019, Libra, $11.000

Διαβάστε περισσότερα στο Φόρουμ...