Έσοδα ρεκόρ σημειώνει ξανά η Intel το Q4 του 2019

Παρά τις δυσκολίες, το Client Computing Group της Intel κατάφερε αύξηση εσόδων κατά 2% από την ίδια εποχή πέρυσι δίνοντας έτσι ελπίδες για το μέλλον.

Με τον υψηλό ανταγωνισμό των επεξεργαστών τα τελευταία δύο χρόνια είχε ενδιαφέρον να δούμε κατά πόσο αυτός επηρέασε με κάποιο τρόπο τα οικονομικά της Intel για το έτος 2019. Σύμφωνα με την έκθεση το 2019 το Data Center Group, το τμήμα των servers και των επαγγελματικών συστημάτων έκλεισε με έσοδα $7.2 δις, μια αύξηση 19% από την ίδια εποχή πέρυσι και αυτό καθώς αυξήθηκε ο αριθμός των πωληθέντων συστημάτων, όπως όμως και οι τιμές τους.

Το Client Computing Group που ενδιαφέρει τους αναγνώστες βέβαια είναι και το πιο σημαντικό και ασχολείται με τα καταναλωτικά προϊόντα της εταιρίας όπως του desktop και HEDT επεξεργαστές μεταξύ άλλων, εκεί όπου το τμήμα έκλεισε το τελευταίο τρίμηνο με έσοδα 10 δις δολαρίων, 2% πάνω από την ίδια εποχή πέρυσι, ένα ποσοστό όμως που χτυπάει διαφόρων ειδών 'καμπανάκια' στο εσωτερικό της Intel για το άμεσο μέλλον.

Σημειώνεται ότι στο CCG υπάρχουν και άλλα σημαντικά προϊόντα που αναπτύσσονται όπως WiFi chips για desktops και laptops ενώ αρκετά πρόσφατα η εταιρία έφυγε από την αγορά των 5G modems που βρίσκονταν σε αρκετά smartphones της αγοράς, όπως το iPhone. Το μέλλον φαίνεται θετικό για την εταιρία που ελπίζει σε έσοδα 19 δις δολαρίων για το πρώτο τρίμηνο του 2020 παίρνοντας θέση για ένα εξίσου δυνατό έτος.

Πηγή.

Βρείτε μας στα Social: fb.jpgtwitter.jpginsta.jpgyt.png

cpu, intel, 2019, record revenue, chips , Client Computing Group , Data Center Group, income

Διαβάστε περισσότερα στο Φόρουμ...