$500 εκ. θα καταβάλλει η Apple για τα iPhone's με throttling

Τα θέματα με το throttling που αντιμετώπιζαν αρκετά iPhone δείχνουν να λήγουν μετά από συμφωνία της Apple και του δικαστηρίου.

Πριν από αρκετό καιρό κάτοχοι αρκετών δημοφιλών iPhone όπως το 6s και το 7 παρατήρησαν δραστική μείωση των επιδόσεων στις συσκευές τους μετά την αναβάθμιση σε νεότερο λογισμικό iOS και όπως παραδέχτηκε αργότερα η Apple, αυτό συνέβη με σκοπό να διατηρηθεί η μπαταρία σε ασφαλή και λειτουργικά επίπεδα για καιρό. Λίγο καιρό αργότερα η εταιρία ως ένδειξη μεγαλύτερης διαφάνειας ενσωμάτωσε στο iOS το χαρακτηριστικό battery health εμφανίζει το ποσοστό υγείας της μπαταρίας και μέσω του ειδικού manual ο χρήστης μπορεί να δει κατά πόσο αυτό θα επηρεάσει πράγματα όπως τη μέγιστη φόρτιση που μπορεί να φτάσει αλλά και την αυτονομία.

Το θέμα πήρε μεγάλες διαστάσεις και μόλις πριν από μερικές ημέρες σε δικαστήριο της Καλιφόρνια βγήκε η απόφαση που καλεί την Apple να πληρώσει το ποσό των $500 εκατομμυρίων σε πρώην κατόχους συγκεκριμένων μοντέλων iPhone. Τα μοντέλα που επηρεάζονται είναι τα: iPhone 6, 6 Plus, 6s, 6s Plus, 7, 7 Plus και SE που τρέχουν το iOS 10.2.1 ή νεότερο που όπως φαίνεται παρουσιάζουν χαμηλότερες επιδόσεις μετά την εγκατάσταση αυτού του update. Το τελικό ποσό που αντιστοιχεί θεωρητικά σε κάθε πρώην χρήστη iPhone ανέρχεται τα $25, ελαφρώς λιγότερα από το κόστος εγκατάστασης μιας καινούριας μπαταρίας από το εξουσιοδοτημένο service της Apple, για τα συγκεκριμένα μοντέλα.

Τέλος αξίζει να αναφέρουμε ότι η απόφαση πάρθηκε επί Αμερικανικού δικαστηρίου και δε γνωρίζουμε εάν θα βρει εφαρμογή και σε χώρες εντός Ευρώπης.

Πηγή.

Βρείτε μας στα Social: fb.jpgtwitter.jpginsta.jpgyt.png

apple, ios, performance, iphone, battery, throttling , 2020

Διαβάστε περισσότερα στο Φόρουμ...