Η Huawei πούλησε το smartphone brand 'Honor'

Η εταιρία βρίσκεται σε δύσκολη θέση αναφέρουν πηγές και ίσως αναγκαστεί να πουλήσει το entry level brand στην Κινεζική κυβέρνηση.

 

Πληροφορίες που μεταφέρει το Reuters αναφέρουν με κάθε λεπτομέρεια τις προθέσεις της Huawei για την πώληση του Honor brand σε κρατικά χέρια, ιδίως μετά την αυξημένη πολιτική και το εμπάργκο των ΗΠΑ που συνεχίζεται μέχρι και σήμερα χωρίς να υπάρχει κάποια αλλαγή στην απόφαση του πρώην προέδρου των ΗΠΑ, Ντ. Τράμπ από το περασμένο έτος. Η πώληση θα έχει ύψος $15.2 δις, μετά τη μετατροπή από το τοπικό νόμισμα και αναφέρεται στην πώληση του brandname Honor στην κυβέρνηση της Shenzhen με στόχο την ενδυνάμωση των οικονομικών της Huawei και η επίσημη ονομασία της νέας ιδιοκτησίας είναι Shenzhen Zhixin New Information Technology Co., Ltd.

Ένας από τους μεγαλύτερους προμηθευτές της Honor, η Digital China Group συνεργάζεται και με την Huawei σε άλλους τομείς όπως το cloud computing και μετά την πώληση θα γίνει ο βασικός μέτοχος της Honor με ποσοστό 15% και εκτός από το cloud computing, ενώ αξίζει να αναφερθεί ότι προήλθε από το Legend Group, μια εταιρία που είναι σήμερα γνωστή ως η Lenovo. Επιπλέον η Honor στο άμεσο διάστημα έχει βλέψεις να εισέλθει και στο χρηματιστήριο μετά την πώληση από την Huawei, ενώ το εργατικό δυναμικό μαζί με την διοίκηση θα παραμείνουν στις θέσεις τους, μετρώντας περί τα 7,000 άτομα. Στόχος της Honor μέχρι και σήμερα ήταν η προσφορά προσιτών smartphones στην αγορά, εκεί όπου ο ανταγωνισμός είναι συνήθως αρκετά μεγάλος, ωστόσο μετά από αυτή την πώληση η Huawei θα μπορεί να εστιάσει αρκετά καλύτερα στην high end αγορά, ακολουθώντας ή λανσάροντας trends μαζί με την πρώτη σε πωλήσεις, Κορεάτικη εταιρία Samsung.

 

 

 

 

 

Πηγή.

Βρείτε μας στα Social: fb.png.1537ea4510ab3e974329f5d517730fcb.pngigram.png.2e83a1b2ece699220a0c9fb4eb1075cd.pngytube.png.e87f621f0db4c5d7de63b48f09b46c13.png

smartphones, huawei, Honor, Shenzhen

Διαβάστε περισσότερα στο Φόρουμ...