AD27QD: Η νέα QHD Gaming οθόνη της AORUS

Το gaming τμήμα της GIGABYTE, AORUS ανακοίνωσε μια νέα οθόνη για απαιτητικούς αλλά και επαγγελματίες αφού διαθέτει panel 10-bit.

Η αποκάλυψη πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια της CES 2019 και θα κυκλοφορήσει σύντομα στην αγορά. Πρόκειται για ένα IPS panel 27 ιντσών με ανάλυση 2560 x 1440 pixels και ρυθμό ανανέωσης 144Hz ενώ παρέχει 95% κάλυψη του DCI-P3 color space που όντας ένα από τα πιο πρόσφατα standards ίσως προσελκύσει και μερικούς επαγγελματίες, πέρα από φυσικά τους gamers που θα την πάρουν για τον ρυθμό ανανέωσης και τα λοιπά χαρακτηριστικά.

Όσον αφορά τα τελευταία, η οθόνη περιλαμβάνει ένα αρκετά λεπτομερές OSD με ρυθμίσεις για το χρώμα, την αντίθεση και τη φωτεινότητα καθώς και έτοιμα προφίλ ρυθμίσεων για gaming. Ταυτόχρονα υπάρχει και overlays που ο gamer μπορεί να αξιοποιήσει όπως crosshair δίνοντας έτσι ένα αβαντάζ σε παιχνίδια τύπου FPS και τρίτου προσώπου. Η σχεδίαση της οθόνης μας παραπέμπει σε μερικά gaming monitors της Ασιατικής αγοράς με τις aggressive γραμμές της βάσης αλλά και το RGB του πίσω μέρους, εκεί όπου βλέπουμε να δεσπόζει το λογότυπο της AORUS. Από πλευράς θυρών η οθόνη διαθέτει δύο USB 3.0 passthrough, μια DisplayPort 1.2 καθώς και δύο HDMI 2.0 μαζί με ένα μικρόφωνο το οποίο χρησιμοποιείται για την βαθμονόμηση των ακουστικών με βάση τον χώρο που χρησιμοποιούνται. Τέλος, η προτεινόμενη τιμή της σύμφωνα με εκπροσώπους της εταιρίας στη CES θα είναι τα $599, μια φαίνεται αρκετά ανταγωνιστική σε σχέση με άλλες αντίστοιχες 10-bit της αγοράς.

Πηγή.

Βρείτε μας στα Social: fb.jpgtwitter.jpginsta.jpgyt.png

rgb, aorus, 144Hz , ces 2019, DCI-P3

FeelsBadMan

Members
2019-01-15T10:21:12Z

Πολύ ενδιαφέρον monitor από την Aorus!

Διαβάστε περισσότερα στο Φόρουμ...