Το ROG Swift PG43UQ Monitor της ASUS φέρνει 4K στα 144Hz!

HDR και υψηλή ανάλυση 4K φέρνει το νέο monitor της ASUS σε όσους θέλουν πραγματικά να ζήσουν μια μοναδική εμπειρία gaming.

Ο λόγος για την οθόνη ROG Swift PG43UQ, ένα μοντέλο που θα κυκλοφορήσει κατά το πρώτο μισό του έτους όπως αναφέρει η εταιρία ενώ η αρκετά υψηλή ανάλυση συνοδεύεται και από αρκετά υψηλό framerate που για την ώρα είναι δυνατό μόνο σε AMD κάρτες γραφικών. Και αυτό γιατί η συγκεκριμένη οθόνη των 43 ιντσών υποστηρίζει το χαρακτηριστικό που ονομάζεται Display Stream Compression (εν συντομία DSC) και ενσωματώνεται στο πρότυπο σύνδεσης του DisplayPort επιτρέποντας πρακτικά τη συμπίεση του σήματος προς μείωση του απαιτούμενου bandwidth, χρήσιμο όταν θέλουμε να περάσουμε 4K @ 144Hz μαζί με ήχο.

Το χαρακτηριστικό αυτό ωστόσο για την ώρα βρίσκεται μόνο στις κάρτες γραφικών RDNA της AMD και όχι της NVIDIA όπως δηλώνει και η πηγή μας, κάτι που σημαίνει ότι οι χρήστες NVIDIA θα πρέπει να συμβιβαστούν με χαμηλότερο συγχρονισμό στις GPUs τους. Εξίσου σημαντικό spec στη συγκεκριμένη είναι και το DisplayHDR 1000 και έτσι η μέγιστη φωτεινότητα που περιμένουμε είναι κοντά στα 1000 nit. Από πλευράς τιμής, σε επιλεγμένα Ευρωπαϊκά καταστήματα υπάρχει ήδη στα 1800 περίπου Ευρώ και όπως προαναφέραμε η διαθεσιμότητα αναμένεται να ξεκινήσει το πρώτο μισό του έτους.

Πηγή.

Βρείτε μας στα Social: fb.jpgtwitter.jpginsta.jpgyt.png

amd, radeon, gaming, displayport, rdna, DisplayHDR 1000 , Display Stream Compression , ROG Swift PG43UQ, 43 ιντσών

Διαβάστε περισσότερα στο Φόρουμ...