High performance Ryzen με Vega iGPUs έρχονται στα Laptops

Η AMD φέρνει τους Ryzen στην mobile αγορά και πιο ειδικά τους Ryzen 5 2600H & 7 2800H σε συσκευές όπως laptops.

Δύο νέα μοντέλα πλασάρει η AMD στην high performance κατηγορία των laptops τα οποία ανήκουν στην οικογένεια των Raven Ridge και έχουν TDP 45W.

Ο high end 2800H παρά το γεγονός ότι η ονοματολογία του μας παραπέμπει στον οκταπύρηνο του desktop, αποτελεί τετραπύρηνο SKU με 8 συνολικά threads και μέγιστους χρονισμούς 3.8GHz σε Boost που είναι υπεραρκετά ακόμη και για πολλά gaming σενάρια. Μαζί με τους 4 πυρήνες του η AMD ενσωματώνει και μια Vega GPU με 11 μονάδες compute και χρονισμούς στα 1300MHz. Σημειώνεται ότι αντίστοιχα laptops πιθανόν θα πωλούνται και με αποκλειστική GPU εκτός βελτιώνοντας έτσι την αποδοτικότητα όταν το σύστημα δεν εκτελεί κάποια gaming εφαρμογή αλλά και τις επιδόσεις όταν απαιτείται.

Ο Ryzen 5 2600H είναι και αυτό ένα τετραπύρηνο part με 8 συνολικά threads αλλά ελαφρώς χαμηλότεους χρονισμούς που κυμαίνονται από τα 3.GHz και τα 3.6GHz σε base και boost clocks αντίστοιχα. Η μεγαλύτερη αλλαγή του έγκειται στην ενσωματωμένη GPU που εδώ είναι μια Vega με 8 μονάδες compute και χρονισμούς 1100MHz. Τα specs τους κάνουν τα νέα APU έως και 25% πιο αποδοτικά σε σχέση με την αμέσως προηγούμενη σειρά APUs, κάτι που έχει θέσει ως στόχο η εταιρία για κάθε νέο έτος, δηλαδή την αύξηση του energy efficiency κατά 25% το χρόνο.

Τέλος αν και η αγορά των laptops δείχνει χλιαρή για την AMD, η διαθεσιμότητα θα γίνει άμεσα στους συνεργάτες της σε όλο τον κόσμο.

Πηγή.

Βρείτε μας στα Social:  twitter.jpggplus.jpgfb.jpginsta.jpgyt.png

amd, laptop,, ryzen, Raven Ridge

Nickzzz

Members
2018-09-18T19:07:53Z

So, ένας mobile 2400G; :hmmm:

Διαβάστε περισσότερα στο Φόρουμ...