Ο επεξεργαστής της Apple στο πρώτο MacBook Pro 2020

Η Apple μόλις πριν από λίγες ώρες ανακοίνωσε τρεις νέες συσκευές με τον νέο της επεξεργαστή και η διάθεσή τους ξεκινά από την άλλη εβδομάδα.

 

Η ανακοίνωση πρακτικά ολοκληρώνει τη μετάβαση από τα Intel CPUs που διέθεταν μέχρι και σήμερα και για πολλά χρόνια οι συσκευές της Apple, στο δικό της SoC το οποίο βασίζεται κατά κόρον σε αυτά των iPad και iPhone. Η δημιουργία ενός περισσότερο συμβατού οικοσυστήματος προϊόντων δείχνει να είναι πρωταρχικός στόχος της Apple και στο σχετικό online event της που έτρεξε πριν από λίγες ώρες μας έδειξε τόσο το πρώτο SoC όσο και τρεις συσκευές που θα τροφοδοτούνται από αυτόν.

Ο λόγος για τον M1, έναν επεξεργαστή που ενσωματώνει όλες εκείνες τις μονάδες για την ασφάλεια, τις υψηλές επιδόσεις σε εφαρμογές, την μονάδα για τις ΑΙ δυνατότητες (Neural Engine) και ένα ισχυρό κύκλωμα γραφικών. Στην παρουσίαση ο λόγος για τις επιδόσεις του νέου chip ήταν πολυάριθμες και περιλάμβαναν όχι μόνο το κομμάτι του CPU, στο οποίο η εταιρία ισχυρίζεται ότι έχει την πρωτοκαθεδρία, αλλά και σε αυτό των γραφικών όπου ανάφερε μεταξύ άλλων πως η GPU των 8 μονάδων που συνοδεύει τον επεξεργαστή, είναι η ταχύτερη που έχει υπάρξει σε αντίστοιχης σχεδίασης chips, κοιτάζοντας στα μάτια τόσο την AMD όσο και την Intel. Ο M1 συνδυάζει πολλές μονάδες κάτω από ένα ενιαίο κομμάτι πυριτίου κατασκευασμένο στα 5nm και φέρει τον CPU, την RAM, το I/O chip για την επικοινωνία με τις περιφερειακές συσκευές, το Apple T2 για την ενισχυμένη ασφάλεια και τέλος και τον Thunderbolt 4 controller μέσω των USB-C υποδοχών στην περίμετρο των συσκευών, γλιτώνοντας χώρο από τη μητρική όπου σε αυτή τη γενιά συσκευών, θα είναι ακόμη πιο μικρή.

 

 

Με αυτό το context η Apple ανακοίνωσε μεταξύ του νέου Mac Mini και του MacBook Air, το νέο MacBook Pro το οποίο θα έχει την ίδια τιμή εκκίνησης με τα προηγούμενα, όμως οι επιδόσεις του θα είναι σημαντικά αυξημένες από την προηγούμενη γενιά, χωρίς όμως η Apple να μοιράζεται περισσότερα στοιχεία. Η ίδια οθόνη των 13.3 ιντσών με το DCI P3 color gamut και την προσεγμένη αλουμινένια κατασκευή, παραμένουν από τα υπάρχοντα μοντέλα ωστόσο αυτό που αξίζει να αναφέρουμε, είναι η μεγάλη αυτονομία των 20 ωρών κατά τη θέαση βίντεο, τις WiFi 6 δυνατότητες και το studio ποιότητας μικρόφωνο είναι κάποια από τα νέα χαρακτηριστικά του notebook. Οι βελτιώσεις στην ποιότητας της κάμερας για όσους δουλεύουν από το σπίτι είναι μια ενδιαφέρουσα προσθήκη, ενώ σημειώνεται ότι λόγω του συνδυασμού του M1 chip και του νέου macOS Big Sur, το MacBook Pro θα μπορεί να τρέξει και εφαρμογές που έχουν γραφτεί για το iOS και iPadOS, μιας και τα τρία του μοιράζονται πλέον την ίδια πλατφόρμα.

 

 

Η προτεινόμενη τιμή του notebook θα ξεκινάει από τα $1299 ή τα 1199$ για μαθητές και φοιτητές και η διαθεσιμότητά τους ξεκινάει από τα μέσα του μήνα.

 

 

 

Πηγή.

Βρείτε μας στα Social: fb.png.1537ea4510ab3e974329f5d517730fcb.pngigram.png.2e83a1b2ece699220a0c9fb4eb1075cd.pngytube.png.e87f621f0db4c5d7de63b48f09b46c13.png

apple, soc, macbook pro, 5nm, Thunderbolt 4, MacBook Air , apple m1, Apple T2 , mac mini, neural engine, macos big sur

Διαβάστε περισσότερα στο Φόρουμ...