Η JEDEC αναβαθμίζει το HBM spec

Το high bandwidth memory standard που χρησιμοποιείται σε αρκετές κατηγορίες προϊόντων λαμβάνει μια σημαντική αναβάθμιση από την JEDEC.

Η εταιρία που βρίσκεται πίσω από την ανάπτυξη του προτύπου αναφέρει σε νέο της post στο site της πως αναβαθμίζει το HBM standard, θέτοντας νέα όρια όσον αφορά τα μεγέθη της μνήμης που μπορεί να τοποθετηθεί ανά stack μνήμης. Πιο συγκεκριμένα, μέχρι πρότινος οι δύο μεγάλες εταιρίες AMD και NVIDIA χρησιμοποιούν τις εν λόγω μνήμες για προϊόντα που καλύπτουν την high performance computing αγορά όπως την Tesla V100 για την πράσινη και την Instinct MI60 για την AMD. Αμφότερες αξιοποιούν την δεύτερη γενιά HBM (HBM2) που προσφέρει 8GB ανά memory stack όμως με τη χρήση τεσσάρων στη περίμετρο του πυρήνα ερχόμαστε στον αριθμό των 32GB ανά κάρτα.

Έτσι το όριο της χωρητικότητας της μνήμης ανά stack, είτε μιλάμε για 4 packages τοποθετημένα το ένα επάνω στο άλλο είτε για 8, είναι πάντοτε στα 8GB. Η JEDEC θέλοντας να το αλλάξει αυτό αναπτύσσει την αναβαθμισμένη εκδοχή του standard που υποστηρίζει μέχρι και 24GB ανά stack θέτοντας έτσι νέα, αυξημένα όρια στους κατασκευαστές τέτοιου hardware. Η χρήση HBM έχει πλέον επεκταθεί εδώ και μερικά χρόνια, μετά την εμφάνιση της Fury X που πρακτικά έδωσε το έναυσμα σε αυτή την αγορά και πλέον βρίσκεται σε πολλές άλλες όπως server, high performance computing αλλά και σε prosumer προϊόντα όπως την Radeon Pro σειρά GPU της AMD.

Πηγή.

Βρείτε μας στα Social: fb.jpgtwitter.jpginsta.jpgyt.png

amd, nvidia, gpu, memory, JEDEC , High Bandwidth Memory

Διαβάστε περισσότερα στο Φόρουμ...