Τα B-die memory chips 'κάνουν χώρο' στο inventory της Samsung

Το γεγονός ότι τα δημοφιλή στον χώρο του PC hardware, B-die chips 'φεύγουν' από την αγορά δεν είναι τραγικό αφού θα αντικατασταθούν σχεδόν άμεσα από νέα.

Πλατφόρμες τόσο της Intel όσο και της AMD νιώθουν αρκετά 'άνετα' όταν στο σύστημα υπάρχουν εγκατεστημένες μνήμες με τα B-die της Samsung, ωστόσο οι νεότερες πληροφορίες αναφέρουν πως η εταιρία θα σταματήσει τη παραγωγή του παλιού αυτού κωδικού και θα δώσει τη θέση του στα νεότερα A-Die που ετοιμάζει εδώ και κάμποσο καιρό. Τι σημαίνει όμως αυτό για τη κοινότητα;

Αρκετά μέσα εξέπεμψαν σήματα κινδύνου σχετικά με την αφαίρεση των B-die από το lineup της Samsung λέγοντας πως το overclocking θα περιοριστεί στις νέες μνήμες που θα βρεθούν σε DIMMs διάφορων κατασκευαστών όπως της G.Skill, της Corsair και δεκάδων ακόμη εταιριών. Τα A-Die δίνουν έμφαση στη χωρητικότητα παρά στη συχνότητα λειτουργίας ενώ κατασκευάζονται με βάση αρκετά πιο προηγμένη λιθογραφία από τις περισσότερες B-die μνήμες (10nm), αλλά αξίζει να σημειώσουμε ότι στη παραγωγή έχουν βρεθεί και αντίστοιχες (με λιθογραφία 2ης γενιάς) B-die πριν από μερικά χρόνια. Το μέλλον των A-Die όμως είναι αναμφίβολο και έρχονται τις περισσότερες φορές για να διπλασιάσουν τη χωρητικότητα ανά DIMM με σχέδια που ενσωματώνουν πιο ψηλό PCB και διπλή σειρά από chips στην μια τους πλευρά.

Την ίδια στιγμή που τα A-Die's θα βρεθούν στη consumer αγορά με πυκνότητες που θα ξεκινούν από τα 16Gb ανά chip, ένας ακόμη τύπος που ξεπροβάλλει σιγά σιγά είναι αυτός των M-Die που ήδη έχουν κατακλύσει την αγορά των datacenters προσφέροντας τα ίδια θετικά των A-Die με σημαντικότερο τη χωρητικότητα. Οπότε περιμένουμε υψηλή απόδοχή από τα A-Die's ενώ παρά την παύση της παραγωγής των B-die αυτό το τρίμηνο, οι μνήμες δε θα στερέψουν άμεσα από την αγορά και ενδεχομένως θα δούμε τα τελευταία κομμάτια να φεύγουν προς το τέλος του έτους.

Πηγή.

Βρείτε μας στα Social: fb.jpgtwitter.jpginsta.jpgyt.png

Samsung, memory, ram, overclocking, chips , b-die, a-die

Διαβάστε περισσότερα στο Φόρουμ...