AMD's Cinema 2.0

Ως μέρος ενός press-event στη Νέα Υόρκη η AMD παρουσίασε μία νέα τεχνολογία φωτο-ρεαλιστικού rendering όμοια της οποίας δεν είχαμε ξαναδεί!
Ως μέρος ενός press-event στη Νέα Υόρκη η AMD παρουσίασε μία νέα τεχνολογία φωτο-ρεαλιστικού rendering όμοια της οποίας δεν είχαμε ξαναδεί!

Η τεχνολογία αυτή καλείται Cinema 2.0 και καθιστά εφικτή την παραγωγή φωτο-ρεαλιστικών ανθρώπινων χαρακτήρων. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την παραγωγή ολόκληρης ή τμήματος ταινίας CGI στην οποία ηλεκτρονικοί υπολογιστές δημιουργούν ένα computer-animated αντίγραφο του ηθοποιού.
Η παρακάτω εικόνα ίσως να σας πείσει για τι πράγμα μιλάει η AMD...




Πραγματική γυναίκα ή δείγμα της δύναμης του Cinema 2.0;


Πως γίνεται εφικτό κάτι τέτοιο;

[LEFT] Ένα ανθρώπινο μοντέλο εισέρχεται σε ένα σφαιρικό δωμάτιο με εκατοντάδες high-definition cameras οι οποίες και συλαμβάνουν το 3D περίγραμμα της επιφάνειας του προσώπου. Τα δεδομένα αναλύονται και δημιουργούνται real-time video renders των εκφράσεων του προσώπου καθώς το πρόσωπο και οι εκφράσεις του επανασχεδιάζονται από το σύστημα.


[CENTER]

Το σφαιρικό δωμάτιο με τις κάμερες



Η εικόνα που ακολουθεί είναι είναι όπως την έχει καταγράψει μία κάμερα όπου το τριδιάστατο βάθος κάθε τετραγωνικού χιλιοστού του προσώπου απεικονίζεται από διαφορετικά χρώματα σε όλο το χρωματικό φάσμα.





Η τεχνολογία αυτή δείχνει το δρόμο του μέλλοντος και ανοίγει τις πόρτες για πιο cinematic παιχνίδια.
Η εικόνα που ακολουθεί δείχνει πως θα μπορούσαν να είναι τα παιχνίδια του μέλλοντος...





















[/LEFT]
[/CENTER]