Αυτόνομο θα γίνει το κατασκευαστικό κομμάτι της Samsung

Η Samsung λέγεται πως θα χωρίσει την εταιρία σε δύο κομμάτια από τη στιγμή που έχασε την Apple από μεγάλο πελάτη της αρχής γενομένης από το iPhone 7.

Τα εργοστάσια της Samsung κατασκευάζουν chips για την Apple εδώ και αρκετά χρόνια παρά τις συνεχείς διαμάχες που έχουν οι δύο σε άλλους τομείς. Όπως φαίνεται, άλλοι μεγάλοι παίκτες της αγοράς όπως η TSMC κέντρισαν περισσότερο το ενδιαφέρον της εταιρίας αφήνοντας έτσι τη Samsung με έναν (σημαντικό) πελάτη λιγότερο κάτι που φυσικά θα έχει αντίκτυπο και στα έσοδά της. 

Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν πως η Apple δε θα επιστρέψει στη Samsung για το επόμενο iPhone το οποίο θα φέρει αναμενόμενα ένα νέο CPU, τον Apple A11 και αντ' αυτού θα στραφεί στη κατασκευαστική μέθοδο της Ταϊβανέζικης TSMC. Μετά από αυτό η Samsung παίρνει την απόφαση να διαχωρίσει το κομμάτι των εργοστασίων κατασκευής ημιαγωγών από αυτό της σχεδίασης σύμφωνα με πηγές που μίλησαν στο Business Korea. Φυσικά η διάσπαση ή αλλιώς η αυτονομία του κατασκευαστικού κομματιού της εταιρίας ενδέχεται να ενισχύσει τη θέση της ενώ ας μη ξεχνάμε πως έχει ανοικτό συμβόλαιο και με τη Qualcomm όσον αφορά τη κατασκευή του Snapdragon 835.

 

 

 

 

 

 

Πηγή.

Samsung, apple, qualcomm, manufacturing, tsmc, lithography

Διαβάστε περισσότερα στο Φόρουμ...