Windows 10 'Made for China'!

Η ειδική έκδοση που θα δώσει η Microsoft στη κυβέρνηση της Κίνας λέγεται πως δε θα ενσωματώνει τις "συνήθειες" που έχει η κανονική όσον αφορά την συλλογή πληροφοριών και τη παρακολούθηση των χρηστών.

 

Η κυβέρνηση της Κίνας είχε στο παρελθόν απαγορέψει τη χρήση Windows 8 από τα συστήματά της μιας και πίστευε πως παρακολουθούν τους χρήστες και στη συνέχεια έβαλε φρένο στην εταιρία αφού έπεισε τον τοπικό enterprise κόσμο, ένα σημαντικό πλήγμα για την Microsoft. Έτσι όπως φαίνεται πλέον οι δύο πλευρές έχουν συναινέσει με την Microsoft να ετοιμάζει την "spyware free" έκδοση του λειτουργικού για τη Κίνα.

 

 

Η Κίνα είχε και στο παρελθόν προσπαθήσει να δημιουργήσει το δικό της λειτουργικό σύστημα, Kylin, που όμως απέτυχε παταγωδώς ενώ ακόμα και οι πιο πρόσφατες εκδοχές του, όπως το NeoKylin δείχνουν στάσιμες. Αυτό που όμως αξίζει να αναφέρουμε είναι πως η τωρινή έκδοση (με το spyware) είναι αδύνατο να τροποποιηθεί και να μείνει παράλληλα λειτουργική και έτσι εξηγείται γιατί η Microsoft ανέπτυξε ξανά τη συγκεκριμένη έκδοση.

 

 

 

 

 

Πηγή.

Βρείτε μας στα Social:  twitter.jpggplus.jpgfb.jpginsta.jpgyt.png

windows 8.1, windows 10, enterprise

Διαβάστε περισσότερα στο Φόρουμ...