Ο Google Assistant στο PC μέσω Chrome extension!

Το Pixel της Google ήταν το πρώτο smartphone της αγοράς με ενσωματωμένο τον ψηφιακό βοηθό της Google και μετά τη διάθεση του SDK στους προγραμματιστές ήταν θέμα χρόνου να μεταφερθεί και σε άλλες πλατφόρμες.

Το χαρακτηριστικό βέβαια υφίσταται και στο Home, τη συσκευή που αναλαμβάνει να βελτιώσει τον έλεγχο ενός σύγχρονου σπιτιού και πάλι με τη βοήθεια του Assistant. Στην desktop πλατφόρμα, έχουμε την Cortana στα Windows 10 και την Siri στο macOS ενώ όπως σημειώνει και η πηγή, υπάρχουν μερικές μικρές αντίστοιχες υπηρεσίες και για όσους τρέχουν Linux. Τι γίνεται όμως εάν έχουμε συνηθίσει τον Assistant από το smartphone μας;

Τη λύση έρχεται να δώσει μερικώς ένας προγραμματιστής που μέσω του SDK και του extension AutoVoice, που επιτρέπει τον έλεγχο του Android smartphone με φωνητικές εντολές από το PC, το οποίο τροποποιήθηκε για να λειτουργεί με τον Assistant της Google. Αυτά σε συνδυασμό με ένα τερματικό δίνουν πρόσβαση σε μερικές δυνατότητες του Assistant. Σημειώνεται ότι δεν έχουν περάσει παρά μόνο μερικές ώρες από τη στιγμή που η Google διέθεσε σε όλους τους προγραμματιστές το SDK του Assistant στο ευρύ κοινό και ήδη έχουμε ένα πρώτο mockup. Πληροφορίες για να το κάνετε και εσείς μπορείτε να βρείτε εδώ.

 

 

 

 

 

 


Πηγή.

Βρείτε μας στα Social:  twitter.jpggplus.jpgfb.jpginsta.jpgyt.png

pixel, cortana, google assistant, SDK

Διαβάστε περισσότερα στο Φόρουμ...