Η Intel ενάντια στο x86 emulation των Qualcomm - Microsoft

Οι δύο τελευταίες εταιρίες έχουν ήδη έτοιμα projects που τρέχουν Windows 10 με πλήρες x86 emulation σε ARM hardware και η Intel φαίνεται πως δε θα μείνει με σταυρωμένα τα χέρια.

Έχουν περάσει περίπου 39 χρόνια από την είσοδο του πρώτου x86 επεξεργαστή, μιας αρχιτεκτονικής που εισήγαγε η Intel πίσω στο μακρινό 1978 με στόχο να προσφέρει πιο αξιόπιστο και γρήγορο computing, όταν ακόμα η έννοια του υπολογιστή ήταν κάτι πολύ γενικό. Πρόσφατα η Qualcomm σε συνεργασία με την Microsoft ετοιμάζονται να φέρουν τα Windows 10 σε όλο και περισσότερες ARM συσκευές, ενώ όσο όλοι οι developers γράφουν τις εφαρμογές τους για τη δημοφιλή αρχιτεκτονική x86, θα πρέπει να βρουν επιπλέον τρόπους για να δελεάσουν τους OEMs και κατ' επέκτασης του τελικούς χρήστες.

Η αρχή έχει ήδη γίνει με αυτό που ονομάζουμε emulation, δηλαδή την προσομοίωση μιας αρχιτεκτονικής/συσκευής σε μια τελείως διαφορετική συσκευή. Αυτό σύμφωνα με πληροφορίες έχει πείσει μεγάλους κατασκευαστές όπως τις ASUS, HP και Lenovo να σχεδιάσουν ARM laptops με Windows 10 αφού Microsoft και Qualcomm έχουν στα σκαριά να διευρύνουν τη χρήση ενός emulator για εκτέλεση Win32 εφαρμογών αυξάνοντας έτσι τις χρήσεις των συστημάτων κατακόρυφα. Το αποτέλεσμα φαίνεται να μη βρίσκει σύμφωνη την Intel η οποία κουνά το δάχτυλο στις παραπάνω εταιρίες για μη ορθή χρήση της τεχνολογίας κυρίως όμως λόγω του ανταγωνισμού που θα σημειωθεί.

 

 

Πηγή.

Βρείτε μας στα Social:  twitter.jpggplus.jpgfb.jpginsta.jpgyt.png

intel, windows 10, lawsuit, laptops, arm hardware, x86 emulation

Διαβάστε περισσότερα στο Φόρουμ...