Ένα απλό URL hover on εγκαθιστά malware στο PC!

Είναι αλήθεια ότι το κακόβουλο λογισμικό έχει γίνει αρκετά έξυπνο τα τελευταία χρόνια, σε βαθμό που μπορεί κάλλιστα να εντυπωσιάζει και ο τρόπος λειτουργίας του.

Βέβαια, το ίδιο εντυπωσιακά μπορεί και τα αρχεία μας να κάνουν φτερά μαζί τους και πολλά προσωπικά μας δεδομένα, κάτι που σίγουρα θέλουμε να αποφύγουμε. Όμως με το malware να έχει γίνει δραματικά πιο έξυπνο από το παρελθόν, η κατάσταση δείχνει να ξεφεύγει. Παράδειγμα αποτελεί ένας νέος τύπος malware που εμφανίστηκε και μπορεί να εγκατασταθεί με ένα απλό hover on στο link που μπορεί να βρίσκεται σε κάποιο legit attatchment στο email μας.

Βέβαια το γεγονός ότι θα βρίσκεται σε κάποιο attatchment καθησυχάζει κάπως τα πράγματα όμως ένα λάθος hover on εντός του attatchment που ίσως ανοίξει ο χρήστης είναι αρκετό για να φορτωθεί στο μηχάνημα σε χρόνο dt! Οι χρήστες που μπορούν να τη πάθουν από το συγκεκριμένο malware είναι όσοι χρησιμοποιούν τη σουίτα Office πριν από την έκδοση 2010, όπου η Microsoft δεν απέτρεπε την εκτέλεση scripts από PowerPoints και έγγραφα Word.

 

 

 

 

 

Πηγή.

Βρείτε μας στα Social:  twitter.jpggplus.jpgfb.jpginsta.jpgyt.png

Malware , hover on, attachment, powerpoint

venisk

Members
2017-06-19T11:44:20Z

Προσοχή στα ransomware, καταστρέφουν ότι έχετε και δεν υπάρχει επιστροφή... back up μακρία από το pc και όλα κομπλέ!

stavros

Members
2017-06-19T12:44:30Z
59 minutes ago, venisk said:

... back up μακρία από το pc και όλα κομπλέ!

 

Το πρώτο ή το δεύτερο back up ή και τα 2 ? :hehe:

venisk

Members
2017-06-19T12:51:24Z

Μόνο το 2ο... φώτος x4...! 

Διαβάστε περισσότερα στο Φόρουμ...