Το Facebook απαγορεύει διαφημίσεις σχετικές με κρυπτονομίσματα

Το κοινωνικό δίκτυο παίρνει τα κατάλληλα μέτρα ενάντια στα κρυπτονομίσματα απαγορεύοντας κάθε διαφήμιση που σχετίζεται με αυτά.

Τα κρυπτονομίσματα έχουν γίνει το νέο trend της εποχής ωστόσο λόγω των τεχνικών όρων απευθύνεται σε πιο "ψαγμένους" χρήστες. Βέβαια μετά την αύξηση των κρυπτονομισμάτων όπως του Bitcoin το 2017 σε αριθμούς ρεκόρ όλο και περισσότεροι πήδηξαν στο hype train είτε επενδύοντας είτε προσπαθώντας να παράξουν τα δικά τους coins με τη μέθοδο του mining.

Μεγάλες εταιρίες όπως το Facebook κρατούσαν τα χαρτιά τους κλειστά για καιρό όμως οι τελευταίες εξελίξεις στον χώρο (mining scripts σε διαφημίσεις και sites) κέντρισαν το ενδιαφέρον της υπηρεσίας κοινωνικής δικτύωσης. Έτσι πριν από μερικές ώρες η εταιρία σε σχετικό δελτίο τύπου αναφέρει πως απαγορεύει κάθε είδους διαφήμιση που προωθεί υλικό σχετικό με κρυπτονομίσματα από την υπηρεσία θέτοντας τέσσερα παραδείγματα. Η αιτιολογία του είναι πως ορισμένες από τις διαφημίσεις προωθούν ένα προϊόν με παραπλανητικά στοιχεία, ιδίως όταν πρόκειται για ICO (initial coin offerings).

Η απαγόρευση ισχύει όχι μόνο για τα τέσσερα παραπάνω αλλά και για οτιδήποτε σχετίζεται με κάποιο κρυπτονόμισμα όπως Mining hardware ή πορτοφόλια (ψηφιακά και software) αλλά υπόσχεται ότι θα ξαναδει το θέμα πιο αναλυτικά όσο περνάει ο καιρός σε περίπτωση που αλλάξουν τα πράγματα.

Πηγή.

Βρείτε μας στα Social:  twitter.jpggplus.jpgfb.jpginsta.jpgyt.png

facebook, bitcoin

Διαβάστε περισσότερα στο Φόρουμ...