Η Google δημοσίευσε πληροφορίες για το Android P

Η επόμενη έκδοση του Android είναι γεγονός και η Google μοιράζεται μαζί μας μερικά από τα χαρακτηριστικά που θα φέρει.

Εκτός από τη σχετική λίστα των νέων χαρακτηριστικών, η Google δημοσίευσε και μια preview έκδοση του λειτουργικού για όσους θέλουν να μάθουν περισσότερα. Για την έκδοση P θα μάθουμε περισσότερα στο ερχόμενο Google I/O τον Μάιο και η preview build που εμφανίστηκε προορίζεται αυστηρά για developers και όσους θέλουν να δουν τις βελτιώσεις του λειτουργικού.

Από τις προθήκες που δε θα περίμενε κανείς είναι και το notch support. Αν αυτό δε σας θυμίζει κάτι τότε ρίξτε μια ματιά στο iPhone X. Η "εγκοπή" στο πάνω μέρος αποτελεί ήδη ένα σχεδιαστικό στοιχείο που αντιγράφεται από πολλές μεγάλες εταιρίες smartphone όπως η ASUS αλλά και σύντομα η OnePlus με την επόμενη συσκευή της - ενώ η ενσωμάτωση υποστήριξης για τα εικονίδια στο πάνω μέρος δε μας εκπλήσσει. Επιπλέον, βλέπουμε και ανανεωμένη εμφάνιση με το Android P να υπόσχεται σχεδόν ολοκληρωτική αλλαγή από τις προηγούμενες εκδόσεις και ειδικά στο κομμάτι των notifications αλλά και των settings που πλέον αποκτούν περισσότερο χρώμα.

Βέβαια υπάρχουν και άλλες λεπτομέρειες που κρύβονται βαθύτερα στο λειτουργικό όπως υποστήριξη για τον VP9 codec της Google αλλά με τη προθήκη HDR περιεχομένου σε συμβατές φυσικά συσκευές. Ακόμα, θα υπάρξει και δυνατότητα για indoor navigation σε όσα μέρη υποστηρίζουν το εν λόγω χαρακτηριστικό για ευκολότερη πρόσβαση σε δημόσιες υπηρεσίες, εμπορικά κέντρα, νοσοκομεία και όχι μόνο.

Πηγή.

Βρείτε μας στα Social:  twitter.jpggplus.jpgfb.jpginsta.jpgyt.png

android, android p, Google I/O , notch support, indoor navigation

FeelsBadMan

Members
2018-03-13T12:07:45Z

Ελπίζω να το δούμε σύντομα στις συσκευές μας!

Διαβάστε περισσότερα στο Φόρουμ...