Ακόμη ταχύτερη θα γίνει η Google Assistant στο Android

Η Google ανέφερε μερικές από τις αλλαγές που θα πραγματοποιήσει στην ψηφιακή βοηθό της ενώ έδωσε περισσότερα στοιχεία για την επόμενη έκδοση του Android.

Το Google I/O περιελάμβανε αρκετές αποκαλύψεις, όπως συνηθίζεται κάθε χρόνο και εκτός από τις νέες Pixel συσκευές της μεγάλο μέρος των παρουσιάσεων έχει να κάνει με το software. Η ψηφιακή βοηθός της εταιρίας θα λάβει μέσα στο έτος μια σημαντική αναβάθμιση και όπως δήλωσαν εκπρόσωποι της εταιρίας την έκαναν να τρέχει μερικώς τοπικά στο smartphone μας. Η Assistant αξιοποιεί και το chatbot Duplex το οποίο είχε παρουσιάσει πρώτη φορά η Google στο περσινό Google I/O και μέσω machine learning θα μπορεί να πραγματοποιεί πιο πολύπλοκες εργασίες στο διαδίκτυο όπως την ενοικίαση ενός αυτοκινήτου ή την αγορά εισιτηρίων για το σινεμά.

Το γεγονός ότι η ψηφιακή βοηθός της Google έπρεπε να έχει πάντοτε επαφή με το διαδίκτυο για να αντλήσει τις απαραίτητες πληροφορίες για τις απαντήσεις απέτρεπε την εταιρία από το να φέρει την υπηρεσία τοπικά στο smartphone μας. Απ' ότι φαίνεται αυτό δεν αποτελεί πλέον πρόβλημα αφού κατάφερε με τη χρήση προηγμένων τεχνικών να μειώσει το μέγεθος των αλγόριθμων από τα 100GB σε μόλις 0.5GB. Η νέα έκδοση θα γίνει ακόμη πιο προσωποποιημένη στον κάθε χρήστη σύμφωνα με τη Google και θα τη δούμε αρκετά σύντομα και αρχικά στους κατόχους Pixel συσκευών.

Πηγή.

Βρείτε μας στα Social: fb.jpgtwitter.jpginsta.jpgyt.png

machine learning, google assistant

Διαβάστε περισσότερα στο Φόρουμ...