Η Avast απαντά στο 'σκάνδαλο' του Data Collection

Δύο media έφεραν στο φως τρομακτικές πληροφορίες για την Avast και τη περισυλλογή δεδομένων από χιλιάδες χρήστες ανά τον κόσμο.

Προ λίγων ημερών ήρθε στο φως το σκάνδαλο της Avast, της εταιρίας που δημιουργεί το ομώνυμο και πολύ γνωστό antivirus, η οποία αποκαλύφθηκε ότι πουλούσε στοιχεία χρηστών στη θυγατρική της, Jumpshot. Τα δεδομένα που προέκυψαν είναι ένας τεράστιος αριθμός πληροφοριών που περιελάμβανε διάφορα στοιχεία, όπως ονόματα και διευθύνσεις πολλών μελών που χρησιμοποιούσαν το antivirus στον υπολογιστή τους. Μετά τις κατηγορίες ο τωρινός CEO της εταιρίας Ondrej Vlcek δήλωσε πως η Avast θα τερματίσει άμεσα τη συνεργασία της με τη Jumpshot λέγοντας πως ελπίζει και σε ένα πιο ασφαλές μέλλον για τον κόσμο.

Η περισυλλογή δεδομένων μπορεί να γίνεται για αρκετά περισσότερο καιρό ωστόσο η πώλησή τους με στόχο το άμεσο κέρδος φαίνεται πως ξεκίνησε το 2015, δηλώνουν τα δύο media που έφεραν στο φως το θέμα (Motherboard, PCMag) και στα άρθρα τους αναφέρουν μεταξύ άλλων πως κάποια δεδομένα περιλαμβάνουν αναζητήσεις στο Google, τοποθεσίες, επισκέψεις σε γνωστές ιστοσελίδες αλλά και αναζητήσεις σε διάφορα video straming sites όπως το YouTube. Παρόλο που τα δεδομένα που πωλούνταν ήταν ανώνυμα, λέγεται ότι η διασταύρωση των δεδομένων ίσως είναι μια διαδικασία που μπορεί να γίνει σχετικά εύκολα και έτσι υπάρχουν φόβοι για την ασφάλεια της ιδιωτικότητας των χρηστών.

Επιπλέον, μετά τη διακοπή της συνεργασίας με τη Jumpshot υπάρχει κίνδυνος οι εργαζόμενοι αυτής να χάσουν τη δουλειά τους ή να τοποθετηθούν στο εργατικό δυναμικό της Avast συμπληρώνοντας θέσεις εργασίας - και αυτό προκύπτει από τα λεγόμενα του CEO Ondrej Vlcek σε σχετικό δελτίο τύπου.

Πηγή.

Βρείτε μας στα Social: fb.jpgtwitter.jpginsta.jpgyt.png

antivirus, data collection, Avast , Jumpshot

Διαβάστε περισσότερα στο Φόρουμ...