Phison: Νέος UFS Controller με υποστήριξη 3D TLC NAND!

Η εταιρία προσπαθεί να κάνει τις φορητές συσκευές ακόμη πιο γρήγορες αποκαλύπτοντας έναν νέο ελεγκτή UFS 2.1 ο οποίος θα αυξήσει τις ταχύτητες των τυπικών συστημάτων που βασίζονται σε eMMC.

Ο PS8311 όπως θα ονομάζεται θα μπορεί να συνεργάζεται και με μνήμες 3D NAND και τύπου Triple level cell οδηγώντας σε ταχύτητες 410MB/s για ανάγνωση και 235MB/s για εγγραφή δεδομένων σειριακά. Η Phison δανείζεται ορισμένες τεχνολογίες από την αγορά των desktop, PCIe SSD όπως τον CoXProcessor που διαχειρίζεται τα δεδομένα που επεξεργάζεται ο ελεγκτής οδηγώντας έτσι σε χαμηλότερο latency και υψηλότερες επιδόσεις σε "random" σενάρια χρήσης. 

Η εταιρία υπόσχεται επιδόσεις δύο με τρεις φορές υψηλότερες απ' ότι η ταχύτερη σημερινή λύση για την αγορά των eMMC κάτι που αναμένεται να αξιοποιηθεί πλήρως από χρήστες smartphone που ασχολούνται εντατικά με multitasking. Η Phison αναφέρεται και στην εποχή του 5G internet που πλησιάζει λέγοντας πως η συγκεκριμένη λύση θα οδηγήσει τη νέα γενιά mobile storage όταν κυκλοφορήσει στις πρώτες συσκευές ίσως κάποιο στιγμή μέσα στο 2017.

 

 Photo courtesy of PC Perspective

 

Πηγή.

3D NAND, smartphones, controller, phison, eMMC, ps8311

Διαβάστε περισσότερα στο Φόρουμ...