AORUS CV27Q & FI27Q-P 165Hz Gaming Monitors Review

Σελίδα 1 από 4

165Hz στα νεότερα monitors CV27Q και FI27Q-P μας βάζουν για τα καλά στο gaming υψηλών επιδόσεων!
 
 
 
 
 
aorus kd25f intro

 

 

intro

 

 

 

 

 

Η αγορά του PC έχει δώσει αρκετά κίνητρα για αναβάθμιση τελευταία και αυτό έχει συνεπάρει μαζί και την αγορά των οθονών αφού οι υψηλότερες αναλύσεις μαζί με τις τιμές που συνεχίζουν να πέφτουν αποτελούν θετική εξέλιξη για εμάς τους τελικούς καταναλωτές. Την AORUS την έχουμε ξαναδεί σε αυτή την αγορά όσο και σε αυτή του PC hardware αφού πίσω της κρύβεται η GIGABYTE με τη πολυετή πείρα της στις μητρικές και τις κάρτες γραφικών. Οι τελευταίοι μήνες είναι αρκετά ιδιαίτεροι για την εταιρία που έχει παρουσιάσει πλήθος οθονών και έχει μπει για τα καλά στην αγορά που παίζουν μερικές από τις μεγαλύτερες εταιρίες όπως η Samsung, η Dell αλλά και άλλες που έχουν χτίσει το gaming προφίλ τους πρόσφατα.

Σε αυτή τη παρουσίαση έχουμε δύο προτάσεις της AORUS για την ανάλυση των 2560 x 1440 pixels που εκτός από τις gaming καταβολές τους έχουν και κάλυψη για επαγγελματικής φύσης color spaces όπως το DCI-P3 σε μεγάλο βαθμό. Αυτές είναι η CV27Q και η FI27Q-P, που η τελευταία έρχεται και σε άλλη μια έκδοση που διαφοροποιείται στην απουσία του High Bit Rate 3, του υψηλότερου bandwidth μέσω των DisplayPort συνδέσεων ωστόσο πρακτικά δεν είναι κάτι που επηρεάζει τα δύο μοντέλα του review που το υποστηρίζουν αφού η ανάλυση σε συνδυασμό με τον ρυθμό ανανέωσης δε θα ‘στερέψουν’ το σύστημα από bandwidth. Φυσικά το HBR3 έχει και άλλα θετικά κυρίως όταν μιλάμε για παράλληλη χρήση και άλλων συσκευών μέσα από ένα καλώδιο κάτι χρήσιμο όταν έχουμε να κάνουμε με docking stations όπου μέσω ενός καλωδίου (συνήθως USB-C), μοιραζόμαστε ταυτόχρονα και γραμμές για τις passthrough USB συσκευές. Το αυξημένο bandwidth δηλαδή μπορεί να χρησιμοποιήσει τις μισές γραμμές του DisplayPort (δύο έναντι τεσσάρων) αφήνοντας το υπόλοιπο για τις συσκευές που προαναφέραμε.

 

 

 AORUSCV27QFI27Q1

 

AORUSCV27QFI27Q12

AORUSCV27QFI27Q12

  

 

Εδώ μπορούμε να πούμε περισσότερα για το τι σημαίνουν τα γράμματα στα μοντέλα των οθονών της AORUS. Πριν περάσουμε στα μοντέλα οι οθόνες ξεκινούν με το γράμμα C εάν μιλάμε για curved panel και F για flat panel. Στη CV27Q το V αναφέρεται στον τύπο του panel που είναι VA, ενώ το 27 στην διαγώνιο που είναι 27 ίντσες. Φυσικά το τελευταίο γράμμα είναι και το πιο σημαντικό αφού το F υποδηλώνει ότι είναι Full HD (CV27F) ενώ το Q, QHD με τη διαφορά μεταξύ τους να βρίσκεται περίπου στα 100€ καλύπτοντας έτσι δύο σημαντικές αγορές. Με αυτό το σκεπτικό η FI27Q-P έχει ένα flat panel τύπου IPS, διαγώνιο 27 ίντσες και QHD ανάλυση (2560 x 1440 pixels).

 

 

 

CV27Q
Σελίδα

amd, nvidia, gigabyte, aorus, Monitor, gsync, gaming monitor, va panel, ips, competitive, 2019, freesync, CV27Q, 165Hz , fi27q-p

Διαβάστε περισσότερα στο Φόρουμ...