GIGABYTE GTX 1660 & GTX 1660 Ti GAMING OC GPUs Review

Σελίδα 1 από 9

Στο review θα έχουμε μια πρώτη επαφή με την GTX 1660 των NVIDIA / GIGABYTE καθώς και μια GTX 1660 Ti GAMING OC 6G.

 

 

introgbt166t

 

 

 

intro

 

Δείτε το συνοδευτικό video με την παρουσίαση των GIGABYTE GTX 1660 GAMING OC 6G & GTX 1660 Ti GAMING OC 6G.

 

 

 

 

 

Ένα review πίσω είδαμε μερικές GTX 1660 Ti, τη κάρτα που πρακτικά θα προτιμήσουν αρκετοί χρήστες που θέλουν μια midrange υλοποίηση αλλά αρκετά ικανή για να σηκώσει και πιο πρόσφατους τίτλους με αρκετά ικανοποιητικές λεπτομέρειες σε Full HD ανάλυση. Η GIGABYTE εδώ μας δίνει πέρα από την δική της υλοποίηση GTX 1660 Ti και μια GTX 1660 non Ti και πρακτικά αποτελεί τη πρώτη μας επαφή με τη μικρότερη Turing της NVIDIA.

 

Μπορεί οι extreme επιδόσεις να έρχονται με την RTX 2080 Ti ή την TITAN RTX αλλά πρακτικά οι περισσότεροι χρήστες θα στραφούν στις πιο προσιτές λύσεις της αγοράς. Μια από αυτές είναι και η GTX 1660. Παρά την ομοιότητα που έχει η ονομασία της με την 1660 Ti, η ‘απλή’ 1660 έχει μερικές σημαντικές διαφορές που ρίχνουν τις επιδόσεις της στην περιοχή της RX 590. Πέρα από το εύρος των ενεργών πυρήνων που είναι 1408 στη συγκεκριμένη, έναντι 1536 στην Ti, η GPU συνοδεύεται από απλές GDDR5 τύπου μνήμες και όχι GDDR6 που επηρεάζουν το τελικό bandwidth της κάρτας και όπως γνωρίζουμε παίζουν σημαντικό ρόλο στις τελικές επιδόσεις. Οι βελτιώσεις που προκύπτουν από τη νέα Turing αρχιτεκτονική περνούν και σε αυτή την υλοποίηση ωστόσο όπως και στην Ti εδώ δεν έχουμε την ύπαρξη Tensor πυρήνων αλλά ούτε και Ray Tracing πυρήνων που αξιοποιούνται στις RTX για την επίτευξη ray tracing σε πραγματικό χρόνο. Οι τεχνικές adaptive shading υπάρχουν και εδώ και έτσι η NVIDIA μπορεί να κάνει ‘shortcuts’ σε πολλά παιχνίδια επιλέγοντας σε ποιο σημείο να δώσει περισσότερο βάρος κατά το rendering, όπως για παράδειγμα στα κινούμενα αντικείμενα, όπου δε μπορούμε να αντιληφθούμε μεγάλο μέρος της πραγματικής ανάλυσης. Εκεί η NVIDIA ρίχνει τη ποιότητα χωρίς να γίνεται αντιληπτό από τον χρήστη αλλά ταυτόχρονα αυξάνει ελαφρώς τις επιδόσεις, αφού ο χρόνος της δημιουργίας του κάθε καρέ είναι μικρότερος.

 

 

GBT166T1

 

 

 

 

 

The Cards
Σελίδα

nvidia, gaming, gigabyte, performance, graphics cards, gpu, review, midrange, gddr6, Turing , GTX 1660 Ti, GTX 1660 , tu116, 6 gb

Διαβάστε περισσότερα στο Φόρουμ...