ASRock X99 Taichi Review

ASRock X99 Taichi Review: White makes the difference

Σελίδα 1 από 8

Φαίνεται πως το άσπρο είναι το τελευταίο χρώμα της... "μόδας" στην PC κοινότητα. Κάτι που φαίνεται τόσο από τους κατασκευαστές οι οποίοι φροντίζουν να έχουν τουλάχιστον από ένα μοντέλο στο line-up τους το οποίο να έχει έναν άσπρο χρωματικό συνδυασμό, αλλά και από την αποδοχή της αγοράς η οποία έχει ξεφύγει εδώ και καιρό από το παραδοσιακό μαύρο χρώμα που θεωρούταν η μοναδική λύση μερικά χρόνια πριν.



Φαίνεται πως το άσπρο είναι το τελευταίο χρώμα της... "μόδας" στην PC κοινότητα. Κάτι που φαίνεται τόσο από τους κατασκευαστές οι οποίοι φροντίζουν να έχουν τουλάχιστον από ένα μοντέλο στο line-up τους το οποίο να έχει έναν άσπρο χρωματικό συνδυασμό, αλλά και από την αποδοχή της αγοράς η οποία έχει ξεφύγει εδώ και καιρό από το παραδοσιακό μαύρο χρώμα που θεωρούταν η μοναδική λύση μερικά χρόνια πριν.


Την δική της εκδοχή, αν και με ελαφρά καθυστέρηση σε σχέση με τον ανταγωνισμό, έρχεται να δώσει η ASRock, με την διαφορετική X99 Taichi που έρχεται να ικανοποιήσει τους λάτρεις του διαφορετικού.

ASRock X99 Taichi Review




Package & Contents

Η συσκευασία της X99 Taichi έρχεται με την σχεδιαστική γραμμή που επιβάλλει το ίδιο το προϊόν - το άσπρο και το μαύρο. Έχοντας μια αναλυτική περιγραφή των κυριότερων χαρακτηριστικών της, στο εσωτερικό εσωκλείονται όλα τα απαραίτητα συνοδευτικά.

ASRock X99 Taichi ReviewASRock X99 Taichi Review



Έτσι, με το πληρέστατο και αναλυτικό User's Manual, στην συσκευασία συναντάμε το DVD με τους drivers & utilities, το απαραίτητο I/O shield, 4 SATA καλώδια ( 2 straight και 2 angled), 2-way και 3 way SLI bridges, τις κεραίες για το ασύρματο module...

ASRock X99 Taichi Review



...ενώ για όποιον ενδιαφέρεται για SLI με τις νέες GTX 10 series, η ASRock παρέχει και ένα High Bandwidth bridge που απαιτούν οι κάρτες της νέας γενιάς.

ASRock X99 Taichi Review



Aesthetics & Color Scheme

Το Taichi - ή taiijiquan στην πλήρη μορφή της λέξης - είναι μια παλιά πολεμική τέχνη, η οποία κατάγεται από την Κίνα. Το "σύμβολο" της τέχνης αυτής είναι παραπλήσιο με του yin yang, με το χρώμα να είναι άσπρο και μαύρο.

ASRock X99 Taichi Review



Αυτή την "φιλοσοφία" ακολουθεί και η X99. Κατά κύριο λόγο το μαύρο χρώμα του PCB κυριαρχεί στην εξωτερική της εμφάνιση, όμως το ιδιαίτερο λευκό σχέδιο με τα γρανάζια που καλύπτει το κάτω μέρος τις μητρικής, καθώς και μέρος του chipset heatsink, είναι το χαρακτηριστικό που ξεχωρίζει στην X99 Taichi.

ASRock X99 Taichi Review



Κατά τα λοιπά, το λευκό πλαστικό κάλυμμα που καταλαμβάνει την αριστερή άκρη της μητρικής και καλύπτει τις I/O θύρες, καθώς και μέρος του κυκλώματος ήχου, συμπληρώνει το μαύρο-άσπρο θέμα της μητρικής.

ASRock X99 Taichi ReviewASRock X99 Taichi ReviewASRock X99 Taichi Review



Expansion Slots

ASRock X99 Taichi Review



Στην πλευρά των θυρών επέκτασης συναντάμε 3 PCI Express Gen 3 με x16 φυσικό μέγεθος, με τις 2 πρώτες να έχουν την πλήρη x16 ταχύτητα, ενώ η τρίτη λειτουργεί ηλεκτρικά σε x8. Οι δυο αυτές θύρες έχουν απόσταση μεταξύ τους 2 PCI slots ώστε να είναι εφικτή η εγκατάσταση 2 GPUs παρέχοντας τους την βέλτιστη δυνατή ψύξη. Τέλος συμπληρώνονται από 3 PCI-e Gen 3 slots x1 για λοιπές κάρτες επέκτασης.

Storage
Στα παραδοσιακά interfaces συναντάμε 10 συνολικά SATA θύρες, με τις 8 εξ' αυτών να έχουν την κυρτή διάταξη για καλύτερο cable management, ενώ υπάρχουν και 2 ακόμα συμπληρωματικές θύρες πάνω από το chipset - για όσους δεν τους έφτασαν οι προηγούμενες. Σε συνδυασμό με το απαιτούμενο "κλειδί", παρέχεται και μια SATA Express θύρα, ενώ απούσα είναι οποιαδήποτε U.2 θύρα που συναντήσαμε αρκετά σε άλλες νέες κυκλοφορίες..

ASRock X99 Taichi ReviewASRock X99 Taichi Review



Η ASRock επέλεξε να κάνει την διαφορά διαθέτοντας 2 M.2 slots, τα οποία μπορούν να υποστηρίξουν modules έως και 11cm, υποστηρίζοντας τόσο SATA όσο και PCI-e Gen3 x4 32Gbps.

ASRock X99 Taichi ReviewASRock X99 Taichi Review



Audio

Στο κομμάτι του ήχου η ASRock επέλεξε την δική της δημιουργία κυκλώματος ήχου, το Purity Sound 3. Στην θέση του κεντρικού codec συναντάμε τον ALC1150 της Realtek ο οποίος προσφέρει 115 dB signal-to-noise ratio (SNR), ενώ την ίδια στιγμή στο φιλτράρισμα των σημάτων χρησιμοποιούνται οι γνωστοί Nichicon Gold audio πυκνωτές. Επιπλέον το σήμα ενισχύεται μέσω των 2 NE5532 ενισχυτών της Texas instruments.

ASRock X99 Taichi Review

 

ASRock X99 Taichi Review



Networking

Στον ελεγκτή δικτύου η ASRock επέλεξε την χρήση 2 Gigabit Ethernet θυρών, αμφότερες από την Intel. Τα κυκλώματα είναι το Ι218V καθώς και το I211AT.

ASRock X99 Taichi ReviewASRock X99 Taichi Review



Η επιπλέον προσθήκη της είναι το WiFi και Bluetooth module. To module υποστηρίζει Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac dual band στα 2.4 και 5GHz, Multi-user MIMO και μέγιστες ταχύτητες διαμεταγωγής στα 433 Mbps, ενώ παρέχεται και υποστήριξη για Bluetooth v4.1

Extra Features

Επιπλέον ενδείξεις για τους κωδικούς λειτουργίας του BIOS που θα βοηθήσουν στην αποσφαλμάτωση λαμβάνουμε από το 7 segment display που βρίσκεται στην κάτω δεξιά γωνία του board. Επίσης, ξεχωρίζει ο διακόπτης για την επιλογή του BIOS, με την crash-free λειτουργία να παρέχει 2 BIOS chips. Έτσι, σε περίπτωση προβλήματος με το κύριο BIOS, μπορείτε να επιλέξετε το δευτερεύον και να συνεχίσετε απρόσκοπτα την λειτουργία του συστήματος, δίνοντας έτσι την ευκαιρία να επαναπρογραμματίστεί το πρώτο ή να αντιγραφεί η "ασφαλής" δεύτερη ROM στο πρώτο chip.

ASRock X99 Taichi ReviewASRock X99 Taichi Review



Όπως είδαμε και νωρίτερα, τα PCI Slots που χρησιμοποιήθηκαν είναι ενισχυμένα. Βάση της εταιρίας, τα Steel Armors εκτός από εκτενέστερη προστασία στις θύρες, προσφέρουν και απομόνωση από εξωτερικές παρεμβολές.

ASRock X99 Taichi Review

 

ASRock X99 Taichi Review



Φυσικά, τα Super Alloy στοιχεία της εταιρίας δίνουν για μια ακόμα φορά το παρόν, με τους 60A chokes, τα Dual-N MOSFETs καθώς και τους Nichicon 12K Platinum πυκνωτές να προσδίδουν μεγαλύτερη διάρκεια ζωής στην μητρική.

Rear I/O

ASRock X99 Taichi Review



Στο Ι/Ο της X99 Taichi συναντάμε όλες τις απαραίτητες θύρες διασύνδεσης. Αυτές είναι οι εξής:

  • 1 x PS/2 Mouse/Keyboard Port
  • 1 x Optical SPDIF Out Port
  • 3 x USB 2.0 Ports (Supports ESD Protection (ASRock Full Spike Protection))
  • 1 x USB 3.1 Type-A Port (10 Gb/s) (ASMedia ASM1142) (Supports ESD Protection (ASRock Full Spike Protection))
  • 1 x USB 3.1 Type-C Port (10 Gb/s) (ASMedia ASM1142) (Supports ESD Protection (ASRock Full Spike Protection))
  • 3 x USB 3.0 Ports (Intel® X99) (Supports ESD Protection (ASRock Full Spike Protection))
  • 2 x RJ-45 LAN Ports with LED (ACT/LINK LED and SPEED LED)
  • 1 x Clear CMOS Switch
  • HD Audio Jacks: Rear Speaker / Central / Bass / Line in / Front Speaker / Microphone



[/TR]
Circuit analysis
Σελίδα

GregEl

Members
2016-09-12T16:00:45Z

Πάτησα like με το που είδα την πρώτη φωτογραφία και μετά είδα το review. Από τις πιο ωραίες x99 για τα προσωπικά μου γούστα θα έλεγα. Παίζει πραγματικά να είναι 100% ίδιο το pcb με την fatal1ty x99 gaming i7 πριν το βάψουν και τοποθετήσουν τα υπόλοιπα components. Traces δηλαδή και θέσεις πυκνωτών-τρύπες κλπ πρέπει να είναι ίδια. Το creative audio software και τα power-reset κουμπιά λείπουν και όλα τα υπόλοιπα specs ίδια επίσης;

Να πω την αλήθεια τα hardware power-reset είναι πάντα χρήσιμα, αλλά δεν είναι λόγος για να απορρίψω μητρική. Τώρα γιατί δεν τα έβαλαν αφού οι θέσεις υπάρχουν.... oh well... Αναρωτιέμαι αν μπορούμε να βάλουμε δικά μας χωρίς επιπλέον αλλαγή.

Διαβάστε περισσότερα στο Φόρουμ...