Corsair Vengeance RGB 3000 C15 32GB 4x8GB Review

Corsair Vengeance RGB 3000 C15 32GB 4x8GB Review

Σελίδα 1 από 3

Το RGB έχει μπει πέον στη καρδιά μας, αφού χωρίς να το θέλουμε το βλέπουμε παντού, ακόμη και στις μνήμες, όπως τις Vengeance RGB της Corsair!

 

 intro vengeancergb32gb3000c15

 

intro

 

 

 

 

Vengeance RGB 1

 

Τα RGB προϊόντα αυξάνονται με εκθετικούς ρυθμούς από τις αρχές του 2017 και η… πλάστιγγα έχει μεταφερθεί και στις μνήμες του συστήματος. Μνήμες με περίτεχνες ψύκτρες και LED έχουν κάνει την εμφάνισή τους μέσα στο 2017 και σίγουρα μερικές από αυτές ανήκουν στην Corsair.

 

Vengeance RGB 1

 

 

 

Η εταιρία έχει κάνει μια αρκετά δυναμική εμφάνιση στην εν λόγω κατηγορία και κάπως έτσι καλωσορίζουμε τις νέες Vengeance RGB στο testbench μας.

Vengeance RGB 1

 

 

Το συγκεκριμένο kit αποτελείται από 4 DIMMs χρονισμένα στα 3000 MHz και timings 15-17-17-17-35 και τάση 1.35V.

 

 

Vengeance RGB 1

 

Από τα specs και την ματιά που ρίξαμε στα IC, βρίσκουμε τα MFR της SK Hynix, τα οποία δεν εντυπωσιάζουν από πλευράς overclocking και έτσι SPOILER ALERT δεν περιμένουμε πάρα πολλά, όπως θα δείτε και στη συνέχεια.

 

 

thaiphoon burner Corsair Venegance RGB

 

Vengeance RGB 1

 

Οι ψύκτρες των συγκεκριμένων είναι πλήρεις καταλαμβάνοντας αρκετό ύψος οπότε όπως συνηθίζουμε να λέμε, καλό είναι να κοιτάξετε τη συμβατότητα με τη ψύκτρα σας προτού προβείτε σε οποιαδήποτε αγορά. Για το καλό σας το λέμε!

 

Vengeance RGB 1

 

 

Η μαύρη ματ εμφάνιση είναι αρκετά εντυπωσιακή και ο φωτισμός τους είναι από τους κορυφαίους του είδους, χωρίς να είναι εκτυφλωτικός, όμως καταφέρνει να ξεχωρίσει, με σωστό λευκό τόνο στα LED, κάτι που δεν το βλέπουμε συχνά. Σε συνδυασμό με το software που δίνεται μαζί, μπορούμε να επιλέξουμε πρακτικά κάθε συνδυασμό χρωμάτων, από την RGB παλέτα, καθώς και από μια μεγάλη συλλογή από εφέ που λειτουργούν και σε συνδυασμό με τα υπόλοιπα DIMMs. Ανεπίσημα, ή τουλάχιστον κάτι που δεν αναφέρουν οι κατασκευαστές, είναι το γεγονός πως μπορούμε να συγχρονίσουμε τον φωτισμό και με άλλο hardware, όπως μητρικές και κάρτες γραφικών. Αν και το πράξαμε μια φορά, δε μπορούσαμε με τίποτα να το επαναλάβουμε στις δοκιμές μας, γι΄ αυτό και δε μπορούμε να προτείνουμε κάποιο συνδυασμό μητρικής, όποια και αν είναι αυτή.

 

 corsair link

 

 

 

Vengeance RGB 1

 

 

Vengeance RGB 1

 

Vengeance RGB 1

 

 

Vengeance RGB 1

 

 

Vengeance RGB 1

 

 

Vengeance RGB 1

 

 

Στο συγκεκριμένο review τρέξαμε τις μνήμες μόνο στην Z170 πλατφόρμ, όμως σημειώνεται ότι το kit που αποτελείται από τέσσερα DIMM μπορεί να λειοτουργήσει απρόσκοπτα και σε Intel X99 ή και AMD Ryzen συστήματα. Στη τελευταία πλατφόρμα, καλό είναι να έχετε το τελευταίο BIOS εγκατεστημένο για σταθερή λειτουργία στην ονομαστική τους συχνότητα.

 

 

Ξεκινάμε μετρώντας τις μνήμες με το XMP προφίλ τους ή με τις εργοστασιακές ρυθμίσεις που δίνει ο κατασκευαστής. Στη συνέχεια προσπαθούμε να βρούμε μια ή δύο επιπλέον ρυθμίσεις, μια ασφαλή overclocked η οποία χρησιμοποιεί τάση έως 1.41-1.45V που είναι και το μέγιστο που προτείνει ο κατασκευαστής της πλατφόρμας για μνήμες τύπου DDR4 και μια δεύτερη η οποία αποτελεί και το "Extreme προφίλ" και προτείνεται για όσους θέλουν να περάσουν δημιουργικά την ώρα τους τρέχοντας μετροπρογράμματα και παράλληλα το μέγιστο δυνατό που καταφέραμε με την ασχολία μας. Η δεύτερη ρύθμιση (εάν υπάρχει) δεν προορίζεται για 24/7 χρήση γι' αυτό και έχει πορτοκαλί χρώμα σε αντίθεση με τα safe που έχουν πράσινο χρώμα στα αντίστοιχα charts.

  • Εάν το kit που παρουσιάζουμε έρχεται σε Quad Channel διάταξη, δηλαδή αποτελείται από τέσσερα DIMMs σε μια συσκευασία, τότε επιστρατεύουμε και τη πλατφόρμα X99 με τον Core i7 6950X χρονισμένο στα 3700MHz για το core και τα 3100MHz για το uncore.
  • Εάν το kit έρχεται σε Dual Channel διάταξη, τότε προορίζεται για Intel ή AMD AM4 συστήματα. Στη περίπτωση αυτή χρησιμοποιούμε τη πλατφόρμα Z170 και τον Core i7 6700K μας χρονισμένο στα 4500/4100MHz για core/uncore αντίστοιχα. 

Τα συστήματά μας απαρτίζονται από τα εξής:

Z170
CPU: Core i7 6700K 
Motherboard: ASUS Maximus VIII Ranger
SSD: OCZ ARC 100 240GB SATA3
PSU: Cooler Master V1200 Platinum

X99
Core i7 6950X
Motherboard: ASUS Rampage V Extreme
SSD: OCZ ARC 100 240GB SATA3
PSU: Cooler Master V1200 Platinum


Σημειώνεται ότι οι τάσεις του VCCIO και VCCSA δεν ξεπέρασαν τα 1.13V όπου και λειτούργησαν σταθερά κατά τις δοκιμές, μια αρκετά ασφαλής τάση τόσο εδώ όσο και στο Z270. Οι τάσεις δεν χρειάζεται να αλλαχτούν από το auto της μητρικής όμως χρησιμοποιήσαμε αυτές τις fixed τιμές τόσο στο XMP όσο και στις overclocked μετρήσεις για πιο σωστά συμπεράσματα.

 

 

 

 

 

Performance Z170
Σελίδα

corsair, ddr4, memory, review, z170, vengeance rgb, 3000 mhz

Διαβάστε περισσότερα στο Φόρουμ...