All Activity

This stream auto-updates     

 1. Today
 2. Υπάρχει στο γερμανικό, αλλά δεν στέλνουν εκτός χώρας.
 3. Ακόμα και σε μεγάλες χώρες που κοίταξα στο Store της Google (πχ Ολλανδία), δεν υπάρχει. Αλλά έχουμε έναν μήνα μπροστά μας. Εγώ περιμένω πως και πως την Google camera για να την περάσω στην Pixel Experience.
 4. Το 4a σκέτο που θα βρούμε για αρχή.
 5. Ο Yuri Bubliy δημοσίευσε ένα ιδιαίτερο πρόγραμμα tweaking που μπορεί να βελτιώσει αισθητά τις επιδόσεις σε πολλούς επεξεργαστές Ryzen. Ο λόγος για το ClockTuner, μια εφαρμογή με μοντέρνο interface που παρεμβάλλεται μεταξύ BIOS και λειτουργικού, κάνοντας κρίσιμες ρυθμίσεις που βελτιώνουν την συνολική απόδοση του συστήματος. Λόγω της κατασκευαστικής ιδιομορφίας των επεξεργαστών, το πρόγραμμα βρίσκει αυτόματα τις βέλτιστες συχνότητες λειτουργίας και την τάση για κάθε CCX παρακάμπτοντας τις ρυθμίσεις της μητρικής αλλά και της AMD, εντός του BIOS. Για την σωστή λειτουργία του προγράμματος, καλείστε να ενεργοποιήσετε τις εργοστασιακές ρυθμίσεις στο BIOS και να διατηρήσετε ενεργό το XMP για την αποδοτική λειτουργία των RAM. Επιπλέον, ο δημιουργός του software αναφέρει την απενεργοποίηση του SVM (Virtualization), όπως επίσης και την επιλογή ενός μέτριου LLC (Load Line Calibration) από τη μητρική. Για την ώρα υποστηρίζονται μόνο οι Zen 2 επεξεργαστές χωρίς να υπάρχουν βλέψεις για τις παλιότερες αρχιτεκτονικές της AMD, ενώ ενδέχεται να δούμε το ClockTuner να υποστηρίζεται και στην μελλοντική οικογένεια επεξεργαστών Ryzen 5000 που θα κυκλοφορήσουν στα τέλη Οκτώβρη. Όσον αφορά τις μητρικές, υποστηρίζονται οι: ASUS, MSI, GIGABYTE, Biostar και η ASRock με μερικές επιφυλάξεις για τη σταθερότητα σε μια σειρά από LLC modes. Τα αποτελέσματα από τον επεξεργαστή του ίδιου του προγραμματιστεί δίνονται στην ανακοίνωση και έτσι, ο Ryzen 9 3900XT δείχνει να κερδίζει περίπου 10% στο Cinebench R20 με score 7974 πόντους, έναντι 7191 πόντων στην εργοστασιακή ρύθμιση - και το σημαντικότερο - είναι πως η τάση λειτουργίας μειώθηκε στο 1.25V με θετικό αντίκτυπο και στις εκλυόμενες θερμοκρασίες του επεξεργαστή, με boost συχνότητα λειτουργίας τα 4550 MHz. Το software είναι διαθέσιμο για λήψη σε διάφορα hardware websites (Guru3D). Προαπαιτούμενα: Windows 10 x64 1909-2004 build and newer (type ‘winver’ to swiftly reveal your OS build) AMD Ryzen processor with Zen 2 architecture (Renoir is momentarily not supported); BIOS with AGESA Combo AM4 1.0.0.4 (and newer); check with CPU-Z – (download) .NET Framework 4.6 (and newer); CPU Voltage – Auto (BIOS); CPU Multiplier – Auto (BIOS); Ryzen Master 2.3 (uses the driver for monitoring) – (download) Stable RAM overclocking or stable XMP. SVM mode (Virtualzation) — disabled(BIOS). Ρυθμίσεις στο LLC: ASUS – LLC 3 or LLC 4; MSI – LLC 3; Gigabyte – in most cases Turbo, but it can also be Auto; ASRock is Auto or LLC 2; Importantly, CTR is mediocre compatible with ASRock motherboards, as all LLC modes show abnormally high Vdroop; Biostar – Level 4+ . Πηγή. Βρείτε μας στα Social:
 6. Η Google πριν από λίγες ώρες ανακοίνωσε το νέο Pixel 5 smartphone της και τα specs του περιλαμβάνουν ένα mainsteam SoC με το high end δίκτυο 5G. Μαζί με την κορυφαία συσκευή, η Google λανσάρει και τα Pixel 4A και Pixel 4A 5G, δύο μικρότερα σε μέγεθος τηλέφωνα με οθόνες 5.8 και 6 ιντσών για τους λιγότερο απαιτητικούς και με τιμές εκκίνησης τα $349 για την non 5G έκδοση - και τα $499 για την 5G έκδοση του Pixel 4A. Πλην του 4A (4G), οι άλλες δύο συσκευές βασίζονται στον επεξεργαστή Snapdragon 765G της Qualcomm και όχι κάποιο high end SoC από την εταιρία όπως το Snapdragon 865 που διαθέτουν άλλα high end τηλέφωνα, με στόχο τη μείωση του κόστους. Το Pixel 5 φέρει βελτιώσεις σε επίπεδο λειτουργικού, ενώ κατασκευάζεται από μέταλλο που καλύπτει αρκετές πτυχές της συσκευής και η οθόνη του καλύπτεται από Corning Gorilla Glass 6. Η πρόσοψη είναι εξ' ολοκλήρου καλυμμένη από την οθόνη με μόνο κενό σημείο, αυτό της selfie κάμερας των 8MP. Στο πίσω μέρος, το τετράγωνο frame των καμερών θυμίζει τα flagships άλλων εταιριών, ενώ εκεί συναντάμε δύο αισθητήρες, έναν 12.2MP με οπτικό πεδίο 77 μοιρών και έναν ultrawide 16MP με οπτικό πεδίο 107 μοιρών για πιο εντυπωσιακές λήψεις. Και οι τρεις συνοδεύονται από τη νέα έκδοση του Google Camera που ενσωματώνει βελτιώσεις για ακόμη καλύτερες φωτογραφίες, ενώ υπάρχει και η προσθήκη του portrait mode, εντός του night sight mode αλλά και του Cinematic Pan, για σταθερά panning shots. Σημειώνεται ότι οι κάμερες έχουν και δικό τους image stabilization, τόσο ηλεκτρονικό όσο και ψηφιακό για σταθεροποίηση των φωτογραφιών και του βίντεο που συλλαμβάνουμε με την Google Camera. Βελτιώσεις συναντώνται και σε επίπεδο λειτουργικού συστήματος, με το Android 11 να εξοπλίζεται με ένα Extreme Battery Saver mode για περαιτέρω μείωση της κατανάλωσης, δίνοντας μέχρι και 48 ώρες επιπλέον αυτονομίας στη συσκευή. Βασικές προσθήκες όπως wireless charging (18W) μαζί με αδιάβροχη σχεδίαση (IP68) αποτελούν μοντέρνα χαρακτηριστικά, όπως και το δίκτυο 5G (X52 5G Modem) που ενσωματώνει το SoC, Qualcomm Snapdragon 765G. Η κυκλοφορία του έχει προγραμματιστεί για τις 29 Οκτωβρίου σε κάποιες περιοχές του κόσμου, ενώ τα Pixel 4A θα γίνουν διαθέσιμα για προ-παραγγελία από τις 15 Οκτωβρίου, για την ώρα σε περιορισμένες περιοχές του κόσμου. Πηγή. via. Βρείτε μας στα Social:
 7. Η GIGABYTE ανακοίνωσε τα νέα BRIX PRO συστήματα μέσω μιας διαδικτυακής παρουσίασης. Στην παρουσίαση της η GIGABYTE ανέφερε τις υψηλές επιδόσεις των επεξεργαστών 11ης γενιάς της Intel (Tiger Lake) και των Intel Xe graphics ενώ εξήγησε διάφορα οφέλη που προσφέρουν τα Thunderbolt 4, το Wi-Fi 6 και οι Quad display δυνατότητες στους εμπορικούς και όχι μόνο πελάτες. Τα μικρά BRIX PRO εξοπλίζονται με επεξεργαστές Intel 11ης γενιάς (Tiger Lake) με Intel Xe γραφικά, παρέχοντας έτσι ανταγωνιστικές επιδόσεις στην δημιουργία περιεχομένου, το gaming και την ψυχαγωγία. Κάθε ένα από τα τρία συνολικά μοντέλα διαθέτουν δύο 2 M.2 slots υποστηρίζοντας PCIe 4.0 και τα αντίστοιχα M.2 drives, για 3 φορές υψηλότερες επιδόσεις από το παρελθόν σε συνδυασμό με τους επεξεργαστές της Intel. Οι χρήστες μπορούν τώρα να είναι πιο ευέλικτοι στην προσαρμογή του εργασιακού τους περιβάλλοντος, αφού το BRIX PRO προσφέρει δυνατότητα προβολής σε τέσσερις 4K οθόνες ταυτόχρονα και αυτό, γίνεται δυνατό με τις 4 HDMI 2.0a στο πίσω μέρος των μονάδων. Όσο για τις υπόλοιπες θύρες, υπάρχουν 6 USB (4 στο μπροστινό μέρος και 2 στο πίσω μέρος) καθώς και TPM controller που παρέχει το ανώτερο επίπεδο ασφάλειας για την αποφυγή απώλειας δεδομένων. Επιπλέον, το Thunderbolt 4 παρέχει ταχύτητα μεταφοράς έως και 40Gbps, υποστηρίζοντας επίσης ανάλυση 5K / 60Hz. Το ενσωματωμένο διπλό Ethernet των 2.5GbE και 1GbE επιτρέπει στους χρήστες να προσαρμόζουν την κατανομή δικτύου ανάλογα με τις ανάγκες τους, ενώ διαθέτει και Wi-Fi 6 chip που υποστηρίζει ταχύτητες μεταφοράς δεδομένων έως και 2,4 Gbps. Όλα τα παραπάνω χαρακτηριστικά περιλαμβάνονται σε ένα μοντέρνο μεταλλικό σασί, με χωρητικότητα 1.2L, φτιαγμένο από επιλεγμένα υλικά υψηλής ποιότητας για να παρέχει το καλύτερο τελικό αποτέλεσμα. Μπορεί να τοποθετηθεί κάθετα ή οριζόντια επιτρέποντας στους χρήστες μια πιο ευέλικτη κατανομή χώρου, ενώ μπορεί να συνδεθεί και με VESA bracket πίσω από μια οθόνη. Παρακάτω θα βρείτε τις πλήρεις προδιαγραφές των τριών μοντέλων της GIGABYTE: GIGABYTE Press Release Βρείτε μας στα Social:
 8. Η αναγνωρισμένη ASUS ετοιμάζει αρκετές B450 μητρικές για την mainstream αγορά, για όσους δε θέλουν να περάσουν στην εποχή του B550. Ωστόσο ακόμη και σήμερα υπάρχουν αρκετοί χρήστες που δεν επιθυμούν να περάσουν στη γενιά του B550 chipset που προσφέρει συνδεσιμότητα PCI Express Gen 4, αλλά θέλουν να μείνουν στην γενιά του B450, έχοντας όμως υποστήριξη των νέων επεξεργαστών. Η ASUS λανσάρει κατά αυτή την λογική νέες μητρικές στις σειρές: ROG Strix, TUF Gaming και Prime με μοντέλα που φέρουν το "II" στο τέλος της ονομασίας τους, όπως επίσης και αρκετά νέα features για τους επίδοξους builders. Μοντέλα όπως η ROG Strix B450-F Gaming II (εικονιζόμενη) πλαισιώνονται από αρκετά χαρακτηριστικά όπως ισχυρό κύκλωμα τροφοδοσίας, ATX μέγεθος, δύο μεταλλικά ενισχυμένες PCI Express υποδοχές και τέλος, υποστήριξη μέχρι 128GB RAM με συχνότητες έως και τα 4400MHz (σε ορισμένα configurations). Ακόμη, η σειρά TUF εξοπλίζεται με κάποια από τα παραπάνω χαρακτηριστικά, μαζί με USB 3.2 Gen 2 υποδοχές και τις αρκούντως απαραίτητες M.2 υποδοχές για τους NVMe SSDs τους. Σημαντικές προσθήκες σε όλες τις μητρικές είναι το BIOS FlashBack που υπάρχει πλέον παντού, αλλά και η εγγενής υποστήριξη για τους Ryzen 3000 Series επεξεργαστές της AMD, χωρίς να γίνεται λόγος για τις γενιές που θα κυκλοφορήσουν στο μέλλον. Τέλος, οι συγκεκριμένες μητρικές θα βρεθούν σύντομα στα καταστήματα. Πηγή. Βρείτε μας στα Social:
 9. Yesterday
 10. Η EVGA έρχεται να προσφέρει μια παραλλαγή της RTX 3090, την KINGPIN HYBRID, η οποία είναι το πρώτο μοντέλο της εταιρίας με kit AIO των 360mm. Ο Vince Lucido, overclocker που εργάζεται στην EVGA, συμμετείχε στη διαδικασία σχεδιασμού της RTX 3090 KINGPIN. Πρόσφατα κατάφερε ένα παγκόσμιο ρεκόρ αφού ξεπέρασε τη συχνότητα των 2,58 GHz με την παραπάνω κάρτα γραφικών. Η κάρτα θα διαθέτει επίσης αναδιπλούμενη οθόνη στο επάνω σημείο για την παρακολούθηση των θερμοκρασιών, με άλλες αντίστοιχες κάρτες της αγοράς. Η αναδιπλούμενη σχεδίαση επιτρέπει μάλιστα και την προσαρμογή της οθόνης εάν θέλετε να τοποθετήσετε κάθετα την κάρτα, για παράδειγμα, με τη βοήθεια ενός riser. Όσο για την ψύξη, η εταιρία μέχρι στιγμής δεν έχει επιβεβαιώσει εάν θα υπάρξει "καθαρό" αερόψυκτο μοντέλο. Το μοντέλο με AIO ψύκτρα λειτουργεί σε χαμηλότερες θερμοκρασίες ενώ παράγει χαμηλότερο θόρυβο. Το ευμεγέθες ψυγείο ωστόσο θα απαιτήσει αρκετό χώρο από το κουτί, οπότε η χρήση κάποιου μεγάλου case είναι επιβεβλημένοι για όσους αποφασίσουν να χρησιμοποιήσουν την εν λόγω GPU. Δεν υπάρχουν προς το παρόν πληροφορίες σχετικά με την ημερομηνία κυκλοφορίας και την τελική τιμή της RTX 3090 KINGPIN. Όμως επειδή πρόκειται για niche προϊόν και όπως οι προηγούμενες KINGPIN κάρτες δε διατίθενται σε πολλά κομμάτια. Πηγή 1. Πηγή 2. Βρείτε μας στα Social:
 11. Ένα σύστημα στημένο στο InWin 925 έρχεται στο φως από το HEAT και το αποτέλεσμα είναι καθηλωτικό. Το πλήθος των πτυχών της Z490 AORUS Extreme Waterforce εντυπωσιάζουν και τα πιο εκπαιδευμένα μάτια και κάπως έτσι, το Project 'Hypnotize' έρχεται για να μείνει στις ψηφιακές μας σελίδες. Το κουτί που επιλέχθηκε είναι το InWin 925, ένα ιδιαίτερο case με άφθονους χώρους και premium κατασκευή, ενώ στο εσωτερικό πέρα από τη μητρική της GIGABYTE, βρίσκουμε και τον κορυφαίο Core i9 10900K της Intel παρέα με μια RTX 2080 Ti AORUS Extreme με βιδωμένο επάνω της ένα water block της EK Water Blocks. Η αναγνωρισμένη εταιρία του χώρου έχει διαθέσει αρκετά parts για το custom κύκλωμα της υδρόψυξης ενώ για τη τροφοδοσία χρησιμοποιείται ένα Seasonic Prime 850W PSU με 80 PLUS Titanium πιστοποίηση. Τα χρώματα που επιλέχθηκαν απορρέουν κυρίως από το branding της AORUS όπου βλέπουμε το μωβ και το κυανό χρώμα, όπως εμφανίζεται και στο media υλικό της στην επίσημη ιστοσελίδα της. Το χρώμα είναι ήπιο και μένει μόνο στους ανεμιστήρες και στη μητρική της GIGABYTE, αφήνοντας την υπόλοιπη εικόνα στο χρώμα του μετάλλου από το κουτί της InWin, καθώς και στις λεπτομέρειες βουρτσισμένου αλουμινίου των εξωτερικών panel. Πηγή. Βρείτε μας στα Social:
 12. Το πρώτο leak από την επόμενη σειρά επεξεργαστών της AMD μας δείχνει έναν αρκετά γρήγορο επεξεργαστή στο μετροπρόγραμμα του Ashes of the Singularity. Τα αποτελέσματα μας δείχνουν τον οκταπύρηνο Ryzen 7 5800X ο οποίος συγκρίνεται με τους Core i9 10900K και Ryzen 7 3800X, με το ίδιο hardware και ρυθμίσεις, ενώ στέκεται μερικές δεκάδες FPS μπροστά από τον κορυφαίο επεξεργαστή της Intel, για την ώρα. Τα 16 threads σε συνδυασμό με τις φημολογούμενες συχνότητες λειτουργίας άνω των 4.6GHz και τη βελτιωμένη Zen 3 αρχιτεκτονική που περιμένουμε, θα δώσουν την απαραίτητη ώθηση στη νέα γενιά να δείξει τις δυνατότητές της σε gaming εφαρμογές. Η διαρροή έρχεται μια εβδομάδα σχεδόν πριν από την επίσημη αποκάλυψη των επεξεργαστών που έχει προγραμματιστεί για τις 8 Οκτωβρίου, ενώ γνωρίζουμε ότι λίγο αργότερα, περιμένουμε και τα πρώτα στοιχεία για τις next-gen κάρτες γραφικών της AMD. Όσον αφορά τους Zen 3 επεξεργαστές, αυτοί θα τοποθετούνται στο υπάρχον AM4 socket και θα είναι συμβατοί με όλες τις X570 και B550 μητρικές, ενώ πιθανόν να δούμε support και για τις παλιότερες B450 μητρικές κάποιων κατασκευαστών. Πηγή. Βρείτε μας στα Social:
 13. Τα προβλήματα σταθερότητας των νέων NVIDIA RTX 3080 έκαναν τις ASUS, GIGABYTE και MSI να μιλήσουν στους δημοσιογράφους. Οι GeForce RTX 3080 είναι απαιτητικές όσον αφορά την τροφοδοσία, ωστόσο αποτελούν ένα από τα κορυφαία μοντέλα της NVIDIA για αυτό το lineup. Οι απαιτήσεις της σε ισχύ μαζί με τις κατασκευαστικές επιλογές της NVIDIA όσον αφορά τα voltage rails που τροφοδοτούν τον πυρήνα έθεσαν επιπλέον φόρτο εργασίας σε γειτονικά υποσυστήματα, όπως τους πυκνωτές απόπλεξης που τοποθετούνται για να φιλτράρουν την τάση που οδηγεί σε πολλά επιπλέον υποσυστήματα του πυρήνα - και η χρήση αρκετών τέτοιων μονάδων είναι επιβεβλημένη για την αποδοτική και κυρίως, την σταθερή λειτουργία του chip. Κάποιες εταιρίες εξέδωσαν τις δικές τους αναλύσεις, δίνοντάς μας εκ των έσω πληροφορίες για το τι υλικά χρησιμοποιούν στις δικές τους υλοποιήσεις, για να έχουμε μια καλύτερη εικόνα της κάρτας που παραλαμβάνουμε. Η ASUS αναφέρει σε δήλωσή της πως κατά τις δοκιμές, η χρήση MLCC πυκνωτών (Strix, TUF) έφερε απόλυτη σταθερότητα, αλλά και επιπλέον headroom για overclocking των απαιτητικών RTX 3080. Επίσης, αναφέρει πως κάποιες από τις φωτογραφίες που έχουν αναρτηθεί στα καταστήματα ενδέχεται να εμφανίζουν πρώιμα μοντέλα από την ανάπτυξη και δεν ανταποκρίνονται στα parts που θα λάβουν οι τελικοί χρήστες. Ο driver που εξέδωσε η NVIDIA προ λίγων ωρών, φαίνεται πως μειώνει το γράφημα της συχνότητας σε συνάρτηση με την τάση οδηγώντας σε χαμηλότερα clocks και ελαφρώς χαμηλότερες επιδόσεις, κάτι που το κάνει σε BIOS επίπεδο στις συγκεκριμένες GPUs, ενώ εφαρμόζεται σε όλα τα μοντέλα που κυκλοφορούν, άσχετα με τον κατασκευαστή. Η GIGABYTE αναφέρεται στη σχεδίαση δύο OC εκδόσεων, των GIGABYTE RTX 3080 GAMING OC και EAGLE OC οι οποίες συνάδουν κατασκευαστικά με τις προδιαγραφές της NVIDIA και όσον αφορά τη συνολική χωρητικότητα των πυκνωτών, βρίσκεται πάνω από τον μέσο όρο της βιομηχανίας με 2820uF (μικροφαράντ) στις παραπάνω υλοποιήσεις. Ο δημοφιλής @der8auer σε σχετικό βίντεό του πραγματοποιεί ένα test και βρίσκει πως η GPU της GIGABYTE είναι μια αρκετά σταθερή υλοποίηση, ωστόσο όντως μετά την αφαίρεση κάποιων πυκνωτών από το πίσω μέρος της GPU, εμφανίζονται διάφορα προβλήματα αστάθειας μέσα στα πρώτα δευτερόλεπτα κιόλας 3D φορτίου. Η MSI από την άλλη δηλώνει ότι στις υλοποιήσεις που έχει στην αγορά ενσωματώνει και τους δύο τύπους πυκνωτών και έχουν διατεθεί - κατά τα φαινόμενα - μόνο τα ανανεωμένα σχέδια, ενώ ενδέχεται κάποιοι reviewers να έλαβαν στα χέρια τους παλιότερο revision με τέσσερα SPCAPs έναντι πέντε των εκδόσεων παραγωγής. Και άλλες εταιρίες όπως οι: GALAX, GAINWARD, Inno3D, ZOTAC, Colorful, EVGA βγήκαν με δηλώσεις, άλλες καθησυχαστικές όπως της Inno3D που δεν αναφέρει προβλήματα σε καμία GPU, ή της ZOTAC που εξέδωσε πρόγραμμα αντικατάστασης για συγκεκριμένα μοντέλα βάσει σειριακού αριθμού, ένα post το οποίο κατέβηκε αρκετά γρήγορα από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Πηγή. Βρείτε μας στα Social:
 14. Last week
 15. Πότε θα καταλάβει επιτέλους ο λαουτζίκος οτι ποτέ των ποτών δεν αγοράζουμε οτιδήποτε τεχνολογικό day-1;
 16. Το συγκεκριμένο monitor, και τα Acer Predator Χ25, MSI Oculux NXG253R και Alienware 25 Gaming Monitor | AW2521H, έχουν ενσωματωμένο NVIDIA Reflex Latency Analyzer.
 17. Η MSI ξανασχεδιάζει PCBs. Φαίνεται πως κάποιες εταιρείες πήγαν να βγάλουν κάτι παραπάνω, αλλά δεν τους βγήκε σε καλό. Τα ερωτήματα που έχω είναι τα εξής: 1. Η NVIDIA ευθύνεται σε όλο αυτό το "χαμό" με τα capacitors ? Τα σχέδια των AIBs παίρνουν έγκριση από την NVIDIA ? 2. Δηλαδή η FE που έχει αντικαταστήσει δύο SP-CAPS, λειτουργεί ή θα λειτουργεί απροβλημάτιστα ? 3. Γιατί στα reviews δεν έγινε καμία αναφορά για CTD ή δεν το πήρα μυρωδιά ? Τα δύο πρώτα ερωτήματα είναι ουσιαστικά, το τρίτο περισσότερο ρητορικό.
 18. Κρίμα σε όσους πήραν πολύ ακριβά oc μοντέλα, ελπίζοντας να χτυπίσουν πολυ μεγαλύτερα clocks.
 19. Ελπίζω να δούμε την AMD να κάνει σωστά price της κάρτες της εξαρχής, ώστε να γλιτώσει συγκρίσεις με τις λάθος κάρτες.
 20. Μέχρι 17% μείωση του input lag στο CoD. Νομίζω όμως πως πρέπει να έχεις ενεργοποιημένο και το Low Latency mode (Ultra) μέσα στο NVIDIA Control Panel. https://www.nvidia.com/en-us/geforce/news/nvidia-reflex-call-of-duty-modern-warfare-warzone-out-now/?fbclid=IwAR0JUQZVzGDFoCRPTtl34aTjtllOgMqCeNoPxExpi0xutf_RDlOsm7e2MyY
 21. Οι φήμες πληθαίνουν για μια πιο προσιτή Ampere GPU η οποία ίσως έρθει στην αγορά, μερικές εβδομάδες μόνο αργότερα από την RTX 3070. Ο λόγος για την RTX 3060 Ti, η οποία θα έχει μερικές ομοιότητες με την RTX 3070 όπως τον πυρήνα GA104-200, με 8 SM απενεργοποιημένα, που σημαίνει πως η κάρτα θα έχει 1024 CUDA Cores λιγότερους από την 3070, φέρνοντας το σύνολο στους 4864 CUDA Cores. Η 3060 Ti επιβεβαιώθηκε από διάφορες πηγές και μαζί της γίνονται γνωστά και κάποια από τα τεχνικά χαρακτηριστικά της, όπως το γεγονός ότι θα συνοδεύεται από 8GB GDDR6 μνήμη χρονισμένη στα 14Gbps, ακριβώς όπως και στην περίπτωση της 3070. Μια παράλληλη φήμη που τρέχει αυτή την περίοδο έχει να κάνει με την ύπαρξη και μιας RTX 3080 με 20GB μνήμη GDDR6X καθώς και μια RTX 3070 Ti, δύο κάρτες - απάντηση ίσως, προς τις επερχόμενες Radeon RX 6000 που ετοιμάζει η AMD. Αν και λεπτομέρειες σχετικά με την συχνότητα του πυρήνα δεν έχουν γίνει γνωστές, η GPU αναμένεται να έχει χαμηλότερο TDP από την RTX 3070 (περίπου 180W) και το ίδιο μέγεθος πυρήνα με την αμέσως επόμενη GPU του lineup (RTX 3070), τοποθετώντας έτσι την 3060 Ti σίγουρα κάτω από την 3070 από άποψης επιδόσεων. Τιμολογιακά, θα λέγαμε πως είναι πολύ νωρίς για να εξάγουμε σωστά συμπεράσματα, ιδίως όταν στην αγορά δεν κυκλοφορεί ακόμα η RTX 3070 που θα είναι η πιο κοντινή GPU από άποψης επιδόσεων και τιμής. Τέλος, οι φήμες μιλούν για ανακοίνωση στα τέλη Οκτωβρίου και πιθανή κυκλοφορία μερικές εβδομάδες αργότερα. Πηγή. Βρείτε μας στα Social:
 22. Αργά το βράδυ η NVIDIA απάντησε στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν αρκετοί κάτοχοι των RTX 3080 GPUs στα επίσημα forums της. Το κείμενο επιβεβαιώνει τα προβλήματα που υπάρχουν στις νέες κάρτες γραφικών και αφορούν τόσο custom σχέδια από πολλούς κατασκευαστές όσο και τις Founders Edition που εμφανίζουν αντίστοιχα προβλήματα, με σημαντικότερο το απότομο κλείσιμο της 3D εφαρμογής και την επιστροφή στο desktop. Αυτά τα φαινόμενα crashing δείχνουν να περιορίζονται για κάποιους όταν μειώνουν τη συχνότητα λειτουργίας του πυρήνα οδηγώντας κάποιους στο συμπέρασμα ότι πρόκειται περί κατασκευαστικού σφάλματος, ή ανεπαρκούς τροφοδοσίας, μεταξύ άλλων. Μαζί με την ανακοίνωση της NVIDIA η εταιρία διαθέτει μαζί και έναν νέο driver (Driver Version: 456.55) που βελτιώνει τη σταθερότητα των καρτών, ενώ όσον αφορά τις κάρτες γραφικών των συνεργατών της, η NVIDIA αναφέρει πως βρίσκεται σε συνεχή συνεργασία και κατά τη διάρκεια της ανάπτυξης. Όσον αφορά τους πυκνωτές η NVIDIA αναφέρει ότι δεν είναι πάντοτε ένδειξη ενός ποιοτικού προϊόντος και διαφέρουν από σχέδιο σε σχέδιο. Ο νέος driver φαίνεται πως διορθώνει κάποια από τα προβλήματα των GPUs ενώ δε γνωρίζουμε για την ώρα τις αλλαγές που πραγματοποιεί και εάν αυτές σχετίζονται με τη συχνότητα λειτουργίας του πυρήνα. Πηγή. Βρείτε μας στα Social:
 23. NVIDIA Drivers 456.55 με υποστήριξη NVIDIA Reflex στο CoD MW & Warzone https://www.nvidia.com/Download/driverResults.aspx/164741/en-us
 24. Ο πηγαίος κώδικας των Windows XP SP1 και άλλων εκδόσεων του OS φαίνεται ότι διέρρευσε στο διαδίκτυο, προκαλώντας ανησυχίες. Ο leaker που διέρρευσε το λογισμικό, ισχυρίζεται ότι τους τελευταίους δύο μήνες συγκέντρωσε κομμάτια πηγαίου κώδικα από την Microsoft. Πρόκειται για ένα torrent μεγέθους 43GB που κυκλοφόρησε στο φόρουμ 4chan. Παρακάτω η λίστα με τα περιεχόμενα του αρχείου (+ φωτογραφία): MS DOS 3.30 MS DOS 6.0 Windows 2000 Windows CE 3 Windows CE 4 Windows CE 5 Windows Embedded 7 Windows Embedded CE Windows NT 3.5 Windows NT 4 Windows XP Windows server 2003 Εκτός των παραπάνω υπήρχε και ένας φάκελος με μια συλλογή με "συνωμοσιολογικά βίντεο" σχετικά με τον τότε CEO της Microsoft, Bill Gates. Επίσης αναφέρθηκε πως το source code των Windows XP υπάρχει στα χέρια των hackers εδώ και χρόνια, χωρίς να το γνωρίζουμε. Όπως είναι αυτονόητο, υπάρχει σημαντικός κίνδυνος για την ασφάλεια των χρηστών, ιδίως όσων χρησιμοποιούν ακόμη αυτή την απαρχαιωμένη έκδοση των Windows. Ωστόσο εάν κάποιο τμήμα κώδικα εξακολουθεί και χρησιμοποιείται στις σύγχρονες εκδόσεις των Windows, τότε οι hackers έχουν ένα τεράστιο πλεονέκτημα και έχουν τη δυνατότητα να μάθουν τις αδυναμίες του λογισμικού και θα μπορέσουν να αποκτήσουν ευκολότερα πρόσβαση, πόσο μάλλον για όσους χρησιμοποιούν ακόμα Windows XP. Να σημειωθεί πως δεν έχουν επιβεβαιωθεί επίσημα τα όσα ανέφερε το άτομο που έκανε την διαρροή. Πηγή. Βρείτε μας στα Social:
 25. Ψάχνω μήπως βρω σε CL14, 2400 MHz να πέσει λίγο ακόμα το latency.
 1. Load more activity