Leaderboard


Popular Content

Showing content with the highest reputation since 01/20/2019 in all areas

 1. 5 points
  Ο υποτιθέμενος νέος επεξεργαστής της AMD για το AM4 socket εμφανίστηκε σε benchmark και εκτός των υψηλών ρολογιών διαθέτει συνολικά 24 threads. Όχι ότι ο τωρινός οκταπύρηνος CPU της AMD, Ryzen 7 2700X είναι 'λίγος', όμως όπως φαίνεται ο αγώνας για περισσότερους πυρήνες στη mainstream πλατφόρμα συνεχίζεται ακάθεκτος παρά την όποια 'αδυναμία' του λογισμικού να δει και να εκμεταλλευτεί τον αριθμό τους. Σύμφωνα με entry στη βάση δεδομένων του User Benchmark ένας τρίτης γενιάς Ryzen με την Zen 2 αρχιτεκτονική φαίνεται πως βρίσκεται ήδη στα χέρια μερικών τυχερών οι οποίοι πραγματοποιούν διάφορες δοκιμές. Στο αποτέλεσμα φαίνεται το αποτέλεσμα single core (116), το quad core (374) και το multi core (1741) δείχνοντας έτσι τις επιδόσεις του επεξεργαστή σε διάφορα σενάρια χρήσης. Ο CPU με την κωδική ονομασία 2D3212BGMCWH2_37 / 34_N τρέχει στα 3.4GHz (base clock) ενώ ο μέσος όρος του boost clock ανερχόταν στα 3.6GHz σε όλους τους πυρήνες. Ανάμεσα στα στοιχεία του επεξεργαστή βρίσκουμε και την ύπαρξη 32MB L3 cache που αν αληθεύει τότε θα έχουμε να κάνουμε με δύο 8-πύρηνα dies εκ των οποίων το ένα θα έχει τους μισούς πυρήνες ενεργοποιημένους, αλλά ολόκληρο το pool της L3 μνήμης. Αξίζει να θυμίσουμε πως στη νέα γενιά η AMD υλοποιεί μια multi die σχεδίαση έχοντας το I/O κομμάτι σε ξεχωριστό die και με λιθογραφία 14nm, ενώ οι πυρήνες μαζί με τις ταχύτατες caches τους θα κατασκευάζονται στα 7nm της TSMC. Από τις πρώτες εικόνες των chip καταλαβαίνουμε ότι υπάρχει χώρος στο package και για τη τοποθέτηση επιπλέον die, οπότε δεν αποκλείεται στο άμεσο μέλλον να δούμε και έναν πλήρη 16-πύρηνο με 32 threads επεξεργαστή στο AM4 socket της AMD. Πηγή. Βρείτε μας στα Social:
 2. 4 points
  Διαβάστε το review εδώ. Βρείτε μας στα Social:
 3. 3 points
  Το τέταρτο τρίμηνο κλείνει θετικά για την Ταϊβανέζικη εταιρία η οποία δημοσίευσε πως τα 7nm συμβάλλουν ήδη στο 10% των συνολικών εσόδων. Η TSMC, μια από τους μεγαλύτερους κατασκευαστές ημιαγωγών ανακοίνωσε πως η λιθογραφία των 7nm της συμβάλλει στο 10% των συνολικών εσόδων, όπως καταγράφηκαν το τέταρτο τρίμηνο του 2018 και η είσοδος των πρώτων chip στη παραγωγή έγινε το καλοκαίρι του 2018 με τη κυκλοφορία των νέων iPhone της Apple. Πλέον έχουμε την AMD που μπαίνει δυναμικά στο παιχνίδι αξιοποιώντας τη νέα λιθογραφία σε δύο επερχόμενα προϊόντα, την 3η γενιά Ryzen 3000, με τη Zen 2 αρχιτεκτονική καθώς και την Radeon VII, την ισχυρότερη κάρτα γραφικών της AMD, η οποία σύμφωνα με φήμες θα κυκλοφορήσει και πάλι σε περιορισμένους αριθμούς. Σημειώνεται ότι μεγάλο μέρος της παραγωγής εξακολουθούν να καταλαμβάνουν τα 28nm, πλέον για cost effective λύσεις, ενώ τα 16 και τα 20nm είναι η δεύτερη πιο δημοφιλής μέθοδος ολοκλήρωσης για τα εργοστάσια της TSMC. Με την ραγδαία εξάπλωση που θα έχει το νέο node των 7nm, περιμένουμε τη σταδιακή απομάκρυνση των παλιότερων τεχνολογιών από αρκετές εφαρμογές μέχρι και το τέλος του 2019. Πηγή. Βρείτε μας στα Social:
 4. 3 points
  Ο W-3175X είναι ο μεγαλύτερος επεξεργαστής που έχει λανσάρει η Intel και μεταξύ άλλων φέρει εξακάναλο ελεγκτή μνημών και διαστημική τιμή. Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν πως το chip στο LGA3647 package του είναι όμοιο με τον Xeon 8180 αλλά με τους χρονισμούς του 16-πύρηνου Core i9 9960X για το LGA 2066 socket. Μέχρι σήμερα η Intel δεν είχε βλέψεις να επεκτείνει κι άλλο το HEDT lineup, όμως ο συγκεκριμένος επεξεργαστής αποτελεί ότι ισχυρότερο έχει να δείξει σε αυτή τη κατηγορία. Πρόκειται για έναν επεξεργαστή με 28 πυρήνες και 56 συνολικά threads, είναι ξεκλείδωτος που σημαίνει πως οποιοσδήποτε enthusiast διαθέτει τα $2999 της προτεινόμενης τιμής του θα μπορεί να τον προμηθευτεί μαζί με κάποια από τις δύο ή τρεις μητρικές που κυκλοφορούν και να ξεκινήσει το overclocking, ενώ τέλος εφοδιάζεται με έξι κανάλια μνήμης ειδικά που υποστηρίζουν και non ECC μνήμες, κάτι που βγάζει νόημα για κάποιο gaming σύστημα που κατά πάσα πιθανότητα θα τρέξει με υψηλού χρονισμού RGB RAM. Σε αυτό που η κοινότητα συμφωνεί, είναι πως το chip των $2999 απευθύνεται σε όσους θέλουν απόλυτες επιδόσεις ενώ σημειώνεται ότι και οι μητρικές που θα γίνουν διαθέσιμες από την GIGABYTE και την ASUS θα κοστίζουν τουλάχιστον $1500 σε αρκετές περιοχές. Σίγουρα η συγκεκριμένη επιλογή δεν απευθύνεται σε πολλούς ανθρώπους και γι' αυτό οι πωλήσεις δεν αναμένεται ιδιαίτερα υψηλές, όπως και ο αριθμός των διαθέσιμων κομματιών. Wikichip - Xeon W-3175X Πηγή. Βρείτε μας στα Social:
 5. 3 points
  Μια κάρτα με 'τυπικό' ύψος και λευκή εμφάνιση κυκλοφορεί στην αγορά η GIGABYTE η οποία βασίζεται στο chip της RTX 2070 από την NVIDIA. Η εν λόγω GPU θα βρεθεί άμεσα στην αγορά και θα φέρει ένα σύστημα ψύξης τριών ανεμιστήρων μεγέθους 90mm, όπως και η RTX 2080 που είδαμε κατά την ανακοίνωση της GPU στα τέλη του 2018. Μιας και πρόκειται για την OC έκδοση, η εν λόγω GPU θα πωλείται με υψηλότερους χρονισμούς στα 1725MHz ενώ η μνήμη όπως γίνεται πλέον εξακολουθεί και τρέχει στους προβλεπόμενους χρονισμούς της NVIDIA, δηλαδή τα 14Gbps. Η ψύξη της κάρτα ολοκληρώνεται με ένα εξίσου λευκό μεταλλικό backplate και έτσι θα γίνει μια αρκετά ελκυστική GPU για όσους σκέφτονται να δημιουργήσουν ένα ολόλευκο σύστημα συνδυάζοντάς την με μια αντίστοιχης χρωματικής απόχρωσης μητρική και ενδεχομένως κουτί. Την ίδια στιγμή έχουμε και την τετραετή εγγύηση της GIGABYTE, ένα feature που συναντούσαμε περισσότερο στις AORUS GPUs. Τέλος, δεν έχουν γίνει γνωστές περισσότερες πληροφορίες όπως για παράδειγμα η προτεινόμενη τιμή της. Πηγή. Βρείτε μας στα Social:
 6. 3 points
  Μια νέα οικογένεια μητρικών ετοιμάζει η ASRock, η οποία περιλαμβάνει ήδη δύο B450 μητρικές για AMD συστήματα. Μια διαφορετική προσέγγιση δοκιμάζει η ASRock με την οικογένεια μητρικών Steel Legend, φέρνοντας στο ασημί χρώμα στο προσκήνιο καθώς και τον addressable RGB φωτισμό. Οι midrange μητρικές B450 Steel Legend και B450M Steel Legend αποτελούν για την ώρα τις μοναδικές υλοποιήσεις για αυτή τη σειρά, και προορίζονται για όλους τους Ryzen επεξεργαστές της AMD. Η σχεδίαση είναι κάτι εντελώς καινούριο για την ASRock και θέτουν το ανοικτό ασημί χρώμα στο προσκήνιο μαζί με 'digital' inlays που καλύπτουν το PCB τους. Αρχικά η εταιρία έχει βλέψεις να καλύψει την midrange αγορά με το B450 chipset, χωρίς να υπάρχουν ενδείξεις ότι θα δούμε και high end μοντέλα, όμως παρά το γεγονός αυτό βλέπουμε την ύπαρξη των ίδιων υλικών και σε αυτές τις μητρικές με τις Professional Gaming. Την ίδια στιγμή οι μητρικές υποστηρίζουν μνήμες χρονισμένες μέχρι τα 3533MHz, μια 'odd' συχνότητα για τα δεδομένα των τυπικών προφίλ ενώ onboard υπάρχουν και δύο υποδοχές για M.2 drives. Πηγή. Βρείτε μας στα Social:
 7. 3 points
  Η εταιρία λανσάρει μια σειρά από low profile πληκτρολόγια, ένα νέο trend στον χώρο των desktop συστημάτων και μαζί ανακοίνωσε και τα tenkeyless MK730 και CK530. Αξιοποιώντας τους νέους Cherry MX low profile διακόπτες της γερμανικής εταιρίας, η Cooler Master ανακοίνωσε τα SK650 και SK630, δύο gaming πληκτρολόγια με χαμηλό ύψος και Type-C σύνδεση για αυξημένη εργονομία. Οι low profile διακόπτες προσφέρουν μικρή διαδρομή σε σχέση με τους τυπιοκύς που βρίσκουμε σε άλλα πληκτρολόγιά της, per key φωτισμό και on the fly controls για ρύθμιση των LED και των προεγκατεστημένων macro κουμπιών, λεπτομέρειες που μπορούν να ρυθμιστούν και από το παρεχόμενο software της εταιρίας. Ταυτόχρονα με αυτές τις εκδόσεις η Cooler Master θα διαθέσει και μια με Bluetooth σύνδεση που έρχεται με tenkeyless σχεδίαση που αφαιρεί το numpad απελευθερώνοντας τον χρήστη από τα περιττά καλώδια. Τα δύο νέα tenkeyless πληκτρολόγια της εταιρίας αποπνέουν ένα premium χαρακτήρα ενώ είναι πλήρως μηχανικά με διακόπτες Cherry MX και λεπτομέρειες βουρτσισμένου αλουμινίου. Μαζί η εταιρία δίνει και wrist rest παρόμοιο που βρίσκουμε και με τις ακριβές προτάσεις της ενώ διατηρείται στο σώμα του πληκτρολογίου μέσω μαγνητών. Τέλος οι προτεινόμενες τιμές των SK621, 630 και 650 ξεκινούν από τα 119€ με διαθεσιμότητα από τον Μάρτιο ενώ τα tenkeyless MK730 και CK530 θα ξεκινήσουν το ταξίδι τους στην Ευρωπαϊκή αγορά από σήμερα με προτεινόμενες τιμές που ξεκινούν από τα 69€. Πηγή. Βρείτε μας στα Social:
 8. 3 points
  Η cloud storage εταιρεία Backblaze, δημοσιεύει για 5η συνεχόμενη χρονιά τα πολύ χρήσιμα στατιστικά στοιχεία που έχει στη διάθεσή της και αφορούν στην αξιοπιστία των Hard Drives της εταιρείας. Μπορεί οι περισσότεροι ethusiasts να δείχνουν μεγαλύτερο ενδιαφέρον στους SSD (Solid State Drives), όμως οι μηχανικοί δίσκοι (HDD) είναι ακόμα απαραίτητοι για τη λειτουργία μικρών και μεγάλων data centers ή ακόμα για την αποθήκευση αρχείων ή δημιουργία back ups για τους απλούς χρήστες. Τα στατιστικά δεδομένα της Backblaze για πολλούς αποτελούν οδηγό για την αγορά ενός αξιόπιστου HDD. Τα φετινά αποτελέσματα αφορούν περισσότερους από 100.000 σκληρούς δίσκους και μας δείχνουν μοντέλα με 0% ποσοστά αποτυχίας, ωστόσο πρόκειται για ένα πολύ μικρό δείγμα και δεν μπορεί να ληφθεί σοβαρά υπόψη. Εξάλλου η ίδια η Backblaze προτείνει να λαμβάνουμε υπόψη μας μόνο τα στατιστικά δεδομένα από τα μοντέλα με περισσότερες από 50.000 drive days λειτουργίας και από αυτά που το δείγμα υπερβαίνει τους 500 δίσκους. Ο Seagate 10TB (model: ST10000NM0086) συνεχίζει να εντυπωσιάζει με ποσοστό αποτυχίας μόλις 0,33% για το 2018 και μέσο όρο 0,45% (περίοδος λειτουργίας 2017 - 2018), όμως η HGST εξακολουθεί να έχει την καλύτερη συνολική εικόνα με ποσοστά αποτυχίας πάντα κάτω του 1%. Παράλληλα με τα ετήσια στατιστικά δεδομένα η εταιρεία δημοσίευσε και συγκριτικά δεδομένα της προηγούμενης τριετίας, καθώς και τα αντίστοιχα δεδομένα από το 2013 (αρχή δημοσίευσης δεδομένων) μέχρι σήμερα. Συγκριτικά με το τα προηγούμενα έτη παρατηρείται μια σταθερή μείωση του γενικού ποσοστού αποτυχίας, παρά την αύξηση του μέσου όρου χωρητικότητας ανά δίσκο (2016: 4,5 TB, 2018: 7,7 TB). Πηγή. Βρείτε μας στα Social:
 9. 3 points
  και ακομα και σημερα, η Ιντελ αυτο κανει. ενω η AMD σου εδωσε 8/16 εδω και σχεδον 2 χρονια, και σημερα τον αγοραζεις απο 170€..., και παραπονιεσαι..? Αν εχεις αναγκη απο παραπανω πυρηνες, υπαρχουν αμεσα διαθεσιμοι στην αγορα, και μπορεις να τους αγορασεις....χτες...!! https://www.skroutz.gr/s/12078193/Intel-Core-i9-7960X-Box.html https://www.skroutz.gr/s/15901833/AMD-Ryzen-Threadripper-2950X-Box.html και με 32cores εδω https://www.skroutz.gr/s/15658881/AMD-Ryzen-Threadripper-2990WX-Box.html το AM4 Socket αυτη τη στιγμη, δεν καιγεται για πυρηνες. γι αυτο δεν εχει αναγκη να βγαλει 16πυρηνο...αμεσα..!
 10. 3 points
  Νομίζω είναι κάτι που όλοι περιμέναμε, και δεν θα εκπλαγούμε αν δουμε και 16core στην ίδια πλατφόρμα(αν θέλει να αποτρέψει την Intel από την ιδέα να δοκιμάσει να κυκλοφορήσει κάποιο higher core count cpu από τον 9900Κ).
 11. 3 points
  Έφυγε.... MSI GTX 960 Gaming 2g Ήρθε... GIGABYTE RX580 Aorus 4gb OC
 12. 3 points
  Διαβάστε το review εδώ.
 13. 2 points
  Η ASUS έδειξε στην CES μια high end μητρική για πολυπύρηνα Intel συστήματα η οποία μπορεί να υποστηρίξει τους επερχόμενους CPUs του LGA 3647. Η μητρική που είδαμε πριν από μερικούς μήνες στο πολυσυζητημένο '5GHz demo' της Intel εμφανίστηκε στην CES και σύντομα θα γίνει διαθέσιμη στην αγορά από την ASUS. Το όνομά της ROG Dominus Extreme και για την ώρα υποστηρίζει τον Xeon W-3175X της Intel, που περιλαμβάνει 28 πυρήνες και 56 συνολικά threads. Το form factor της είναι ξεχωριστό αφού έχει μήκος και πλάτος 36 εκατοστά (36x36), αρκετά περισσότερα ακόμη και από το E-ATX (30.5x33cm) οπότε έχουμε να κάνουμε με μια μητρική που λίγα κουτιά της αγοράς μπορούν να δεχτούν. Στα features της βρίσκουμε 12 RAM slots (εξακάναλοι θα είναι οι IMC των υποστηριζόμενων chip) και τέσσερις PCIe x16 για κάρτες γραφικών ενώ υπάρχει ένα κάλυμμα που εκτείνεται μέχρι και το chipset, εκεί όπου συναντάμε και έναν blower type ανεμιστήρα, από τους πέντε συνολικά που έχει η μητρική. Παρά την επαγγελματική φύση της μητρικής, υπάρχει RGB onboard, καθώς και άλλες ευκολίες όπως OLED display στο I/O cover επάνω δεξιά. Επιπλέον υπάρχει υποστήριξη για δύο τροφοδοτικά, αφού βλέπουμε έναν συνδυασμό δύο 24-pin καθώς και έξι συνολικά EPS για την τροφοδοσία του επεξεργαστή και των συνολικά 32 φάσεων τροφοδοσίας που ψύχονται ενεργά από 4 ανεμιστήρες. Η ASUS αναφέρει πως μπορούμε να εγκαταστήσουμε μέχρι και 512GB RAM σε αυτό το μοντέλο ενώ η DIMM.2 μας έρχεται και από τα τωρινά μοντέλα της εταιρίας, προσφέροντας υποστήριξη για M.2 drives και χαμηλό latency. Τα specs του 28-πύρηνου για αυτό το socket μιλούν επίσης και για ένα TDP 255W, όμως ενδέχεται να δούμε και 'μεγαλύτερα' και πιο ενεργοβόρα chip από αυτό στο μέλλον, αφού το socket είναι υπέρ-αρκετό. Τέλος, αν και η ASUS δεν μας έχει ενημερώσει σχετικά με την τιμολογιακή πολιτική που θα ακολουθήσει με τη συγκεκριμένη είναι πιθανό η τιμή της μητρικής να αγγίξει και τετραψήφια νούμερα, δεδομένου ότι ο επεξεργαστής θα κοστίζει το λιγότερο $4.000. Πηγή. Βρείτε μας στα Social:
 14. 2 points
 15. 2 points
 16. 2 points
  (Το disk activity λέει άλλα όμως για το page file usage σου^. Όσο περισσότερη μνήμη έχεις, τόσο περισσότερη θα παίρνουν τα Windows και θα αφήνουν τον C ήσυχο. Θεωρητικά έχω λιγότερα 'πράγματα' από σένα ανοικτά αυτή τη στιγμή και κάθομαι στα 12GB/32GB.) Η απάντηση βέβαια είναι στο τι θες να κάνεις και πόσα 'πράγματα' θες να έχεις ανοιχτά πάντα, όπως είπατε μερικοί.
 17. 2 points
  Για μένα τα 16 είναι οκ για την ώρα και για εφαρμογές όπως games και δύο brwsers ανοικτούς με καμιά 40αριά tabs ο καθένας. Αλλά έχω 32GB γιατί οι browsers θέλουν μπόλικη μνήμη και δε θέλω να τους κλείνω.
 18. 2 points
  καταλαβαινεις οτι η ερωτηση σου ειναι πιο γενικη κι απο χρησμό της Πυθίας.
 19. 2 points
  "Κανένας δεν χρειάζεται πάνω από 640Kb μνήμη".... Επί του θέματος, ναι, δεν είναι απαραίτητοι στο desktop οι 16 πυρήνες σήμερα, αλλά όσοι ασχολούνται περιστασιακά ή και πιο συχνά με video editing, θα επωφεληθούν από αυξημένες επιδόσεις. Αν θεωρείς "mainstream" μόνο τους gamers, οι οποίοι ενδιαφέρονται μόνο για single core performance πάω πάσο.
 20. 2 points
  Καλά εγώ καταλάθος έβγαλα το OC Madness επειδή το turbo του επεξεργαστή ήταν πολύ ψηλά σε σχέση με την βασική συχνότητα.
 21. 2 points
  Αν έχει 16C/32T έτοιμο, ας το βγάλει τώρα, όπως και το 12C/24T και όχι να κρατάει κρυμμένα χαρτιά. Το πόκερ μεταξύ των εταιρειών δεν ωφελεί τόσο τους καταναλωτές. Τα είδαμε και με την Intel τόσα χρόνια, είχε τη δυνατότητα να βγάλει >4C, αλλά λόγω έλλειψης ανταγωνισμού προτίμησε το milking.
 22. 2 points
  Ένα build που εμφανίστηκε στη CES 2019 και ανήκει στην CLX Gaming, ενός premium system integrator. Το σύστημα δεν έχει τίποτα λιγότερο από τα καλύτερα components της GIGABYTE, καθώς και μια custom υδρόψυξη για τον επεξεργαστή και την κάρτα γραφικών AORUS. Το σύστημα βασίζεται σε μια μητρική Z390 AORUS XTREME και μια NVIDIA RTX GPU με ενσωματωμένο ένα custom waterblock για εύκολη σύνδεση σε ένα ήδη υπάρχον setup. Κεντρικό στοιχείο είναι και το κουτί της Phanteks αλλά και το RGB των ανεμιστήρων που φωτίζουν το hardware στο εσωτερικό. Πηγή. Βρείτε μας στα Social:
 23. 2 points
  Βλέποντας την Intel να διαθέτει microcode updates που διευρύνουν το μέγεθος της μνήμης στην mainstream πλατφόρμα της, η AMD κάνει το ίδιο στην high end. Έτσι το X399 chipset σε ορισμένες μητρικές όπως για παράδειγμα την ASUS ROG Zenith θα αυξηθεί στα 256GB χάρη στα νέα DIMMs των 32GB έκαστο που θα κυκλοφορήσουν σύντομα στην αγορά. Σε αντίθεση με την Intel που η υποστήριξη για περισσότερη RAM περιλαμβάνεται στο νέο microcode που διατίθεται στους κατασκευαστές, δεν έχει γίνει γνωστό εάν και στην πλατφόρμα της AMD γίνεται με τον ίδιο τρόπο αφού η ASUS χρησιμοποίησε μια τροποποιημένη έκδοση του τελευταίου BIOS για την ROG Zenith Extreme μητρική της. Είναι όμως πιθανό η AMD να διαθέτει μελλοντικό AGESA update που θα φέρει το εν λόγω support, ειδικά όταν οι μνήμες αυτές θα γίνουν περισσότερο ελκυστικές σε επαγγελματίες και enthusiasts που θέλουν να 'τερματίσουν' την πλατφόρμα τους. Πηγή. Βρείτε μας στα Social:
 24. 2 points
 25. 2 points