Leaderboard


Popular Content

Showing content with the highest reputation since 07/18/2019 in all areas

 1. 3 points
 2. 2 points
  Out of stock χαρακτηρίζεται σε πολλά καταστήματα ο 12-πύρηνος Ryzen 9 3900X της AMD αφού αρκετοί enthusiasts τον προτιμούν έναντι του Core i9 9900K. Ο 3900X είναι ο πρώτος Ryzen 9 της εταιρίας ενώ τον Σεπτέμβριο θα συνοδευθεί από τον 3950X, με τους 16 πυρήνες και τα 32 threads αυξάνοντας έτσι ακόμη περισσότερο τα όρια της AM4 πλατφόρμας. Οι 12 πυρήνες του 3900X είναι δελεαστικοί αλλά αφορούν λίγο κόσμο, όπως αναφέραμε και στη παρουσίασή μας παρέα με τον Ryzen 7 3700Χ. Το συγκεκριμένο part έχει προτεινόμενη τιμή τα $499, παρόμοια με τον 9900K της Intel τον οποίο και κερδίζει σε multithread σενάρια λόγω φυσικά των περισσότερων πυρήνων που διαθέτει. Αρκετοί enthusiasts όμως φαίνεται πως έχουν στραφεί στη λύση της AMD και έτσι το μοντέλο έχει στερέψει από την αγορά, αυξάνοντας την τιμή του σε όσα καταστήματα υπάρχει ακόμα σε stock. Πηγές αναφέρουν πως οι τιμές που εμφανίζεται τώρα σε καταστήματα αλλά και το eBay αγγίζει και ξεπερνά μερικές φορές τα 600€. Αντίστοιχη έλλειψη δεν έχει παρατηρηθεί σε κάποιον άλλο mainstream ή high end επεξεργαστή της AMD για την ώρα. Πηγή. Βρείτε μας στα Social:
 3. 2 points
  Προβλήματα όπως η αδυναμία εκτέλεσης παιχνιδιών σαν το Destiny 2 έρχεται να αντιμετωπίσει η AMD με updates στη νέα της πλατφόρμα. Η τρίτη γενιά των Ryzen βρίσκεται στην αγορά και παρά τον μεγάλο ενθουσιασμό της κοινότητας υπάρχουν διάφορα ψεγάδια που μένει να διορθωθούν από την εταιρία. Ο Robert Hallock της AMD όντας κοντά στη κοινότητα του Reddit τις τελευταίες ημέρες, ανάρτησε αρκετά κείμενα που αναλύουν και καλύπτουν τα τωρινά θέματα που αντιμετωπίζει η πλατφόρμα. Εν αρχή είναι το αυξημένο idle voltage που παρατηρείται με την εκτέλεση διάφορων προγραμμάτων παρακολούθησης, στα οποία εξήγησε πως ο έλεγχος του κάθε πυρήνα τοποθετεί σε αυτόν φορτίο και έτσι αναγκάζεται να αυξήσει τους χρονισμούς αλλά και τη τάση λειτουργίας, ακόμη και σε συνθήκες αδράνειας όπως όταν βρισκόμαστε στο desktop. Η λύση που δίνει η AMD σε αυτό το θέμα είναι η εγκατάσταση του πιο πρόσφατου chipset driver και η ενεργοποίηση του Ryzen Balanced power plan. Αρκετά τέτοια προγράμματα παρακολούθησης δεν μπορούσαν να αντιληφθούν πότε ο κάθε πυρήνας μπαίνει σε sleep state και δείχνουν απλά την τελευταία συχνότητα που επέλεξε - και σε αυτό μπορεί να μας βοηθήσει το Ryzen Master που ξέρει να αναφέρει πότε ο πυρήνας 'έκλεισε' για εξοικονόμηση ενέργειας. Όσον αφορά το Destiny 2, η AMD είπε ξεκάθαρα πως το πρόβλημα εντοπίστηκε μετά το λανσάρισμα αφού 'δε βρίσκεται στη σουίτα παιχνιδιών που δοκιμάζει' και επηρεάζει όλους τους κατόχους Ryzen 3000 ενώ ο Hallock ανάρτησε έναν beta driver που διορθώνει προσωρινά το πρόβλημα (beta). Η AMD θα ανανεώσει το σχετικό post στο Reddit στις 30 Ιουλίου με περισσότερες πληροφορίες για τα παραπάνω προβλήματα αλλά και των προειδοποιήσεων του WHEA (Windows Hardware Error Architecture) που εμφανίζονται σε ορισμένα system configurations. Πηγή. Βρείτε μας στα Social:
 4. 2 points
  Αν το ρίξεις στον Ισθμό θα πιάσει και 180
 5. 2 points
  Το clockαρες και αυτό;
 6. 2 points
  25klm λει ο ακατασκεύαστης. 30-32 έπιασα εγώ
 7. 2 points
  Με το ένα δάκτυλο το κρατάει το ποδήλατο...💪 Πόσο πάει ;;19.9999999999mph ;;
 8. 2 points
  Η NVIDIA λανσάρει την ανανεωμένη RTX 2080 Super GPU της και τα πρώτα αποτελέσματα την εμφανίζουν μια μικρή διαφορά έναντι της απλής υλοποίησης. Από την πρώτη κιόλας ημέρα οι συνεργάτες της NVIDIA έχουν παρουσιάσει τις πρώτες custom υλοποιήσεις τους και η προτεινόμενη τιμή της reference, ή Founders Edition είναι $699, όσο και της απλής 2080 έναν χρόνο περίπου πριν. Ο πυρήνας της 2080 Super είναι μεγαλύτερος και ενσωματώνει 3072 CUDA cores, 128 περισσότερους απ' ότι η απλή 2080. Αυτό σε συνδυασμό με τους υψηλότερους base και boost χρονισμούς ωθούν τις επιδόσεις ενώ σε αντίστοιχα υψηλή συχνότητα τρέχουν και οι GDDR6 μνήμες. Στη Founders Edition βλέπουμε την χρήση του ίδιου PCB αλλά και του συστήματος ψύξης ενώ το χαρακτηριστικό 'Super' μαζί με το φινίρισμα καθρέφτη στο κάλυμμα της ψύκτρας είναι από τα στοιχεία που μαρτυρούν το νέο μοντέλο. Η GPU μαζί με πολλές custom υλοποιήσεις έχουν ήδη ξεκινήσει να πωλούνται στην αγορά. Πηγή. Βρείτε μας στα Social:
 9. 2 points
  Ένα ενδιαφέρον build το οποίο εμφανίστηκε στη περασμένη Computex 2019 μας δείχνει ο Snef. Το συγκεκριμένο πλαισιώνεται από high end hardware όπως την μητρική Asus ROG Crosshair VIII Formula, και έναν Ryzen επεξεργαστή τρίτης γενιάς, τον οποίο ο Snef μας κρατάει... κρυφό. Την ίδια στιγμή στο προσκήνιο έχουμε την GPU ROG RTX 2080 Ti Matrix της ASUS ενώ μεγάλο μέρος της custom υδρόψυξης υλοποιείται χάρη σε κομμάτια της Γερμανικής Watercool. Το RGB υφίσταται και ο Snef επέλεξε το rainbow εφέ σε όλα τα υποστηριζόμενα υποσυστήματα φτάνοντας στο αποτέλεσμα των εικόνων. Πηγή. Βρείτε μας στα Social:
 10. 2 points
  Όταν βλέπουνε να μιλάτε για SLI, κάποιος στην NVIDIA γελάει. 😛
 11. 2 points
  στους κάδους για ηλεκτρικές συσκευές.
 12. 2 points
  Και εγώ σκέφτομαι αρκετά την XT, αναρωτιέμαι θα γίνει το κλασσικό παράλογο όπου οι reference θα είναι πιο ακριβές στο skroutz; Θέλω να περιμένω όμως και συμβατότητα με waterblocks. Προς το παρόν μόνο η EK έχει σχέδια για τις reference. Εγώ με την ταπεινή μου 280Χ νομίζω χρειάζομαι την αναβάθμιση. Offtopic την 280X μου επειδή μου κρασάρει το σύστημα και έχει αστάθεια, μάλλον θα την δώσω ανακύκλωση. Φιλοσοφική ερώτηση: Υπάρχει ειδική ανακύκλωση για pc hardware (για ανάκτηση πολύτιμων υλικών) ή στους κάδους για ηλεκτρικές συσκευές μαζί με κινητά και μίξερ τα πετάμε;
 13. 2 points
  Σε σχετικό livestream η εταιρία έδωσε περισσότερα στοιχεία για την επερχόμενη RX 5700 GPU με τον Navi πυρήνα της AMD. Μιλώντας για την κάρτα η MSI έδειξε και μερικές φωτογραφίες μιας υλοποίησης που θυμίζει την Ventus από τη σειρά NVIDIA GPU ωστόσο εδώ βλέπουμε την ονομασία να αλλάζει για χάρη του chip της AMD. Όπως και η Ventus που είχαμε δοκιμάσει από κοντά, έτσι και αυτή δείχνει να χρησιμοποιεί τους ίδιους TORX ανεμιστήρες ενώ το cooler δείχνει ελαφρώς μακρύτερο από μια κλασική Ventus GPU δίνοντας έτσι μεγαλύτερη επιφάνεια για απαγωγή της θερμότητας. Η Mech θα είναι από τις πρώτες custom κάρτες της αγοράς, ενώ τον Αύγουστο όπου και αναμένεται η κυκλοφορία της θα δούμε αντίστοιχες υλοποιήσεις από πολλούς ακόμη συνεργάτες της AMD, φεύγοντας έτσι από το κλασικό reference σχέδιο του λανσαρίσματος. Όσον αφορά την MSI, γνωρίζουμε ήδη ότι ετοιμάζει μοντέλα για κάθε κατηγορία με ποιοτικότερη ίσως την GAMING X υλοποίηση με το γνωστό πλέον ασημί shroud. Πηγή. Βρείτε μας στα Social:
 14. 2 points
  Ένα μικρό update με gaming benchmarks μεταξύ 3700X και 9700K: https://www.hwbox.gr/reviews/cpu-apu/42666-amd-ryzen-3000-cpu-review.html?start=5
 15. 1 point
  Σε μια ενδιαφέρουσα κίνηση προχώρησε η Apple ανακοινώνοντας την εξαγορά του τμήματος των LTE modems της Intel προς 1 δισεκατομμύριο δολάρια. Έτσι το συγκεκριμένο τμήμα θα προσχωρήσει στα χέρια της Apple οπότε περιμένουμε σχετικά άμεσα μερικές επιπλέον κινήσεις από τη γνωστή αμερικανική εταιρία. Εν αρχή ας δούμε λίγο το πρόσφατο παρελθόν της Intel στον τομέα των modems. Εκτός από την Intel, η Apple προμηθευόταν modems και από τη Qualcomm μια τεχνική που γίνεται από πολλές εταιρίες του χώρου και αφορά αρκετά components, τα οποία οι τελικοί χρήστες δε μαθαίνουν ποτέ, μιας και δεν επηρεάζουν με κάποιο τρόπο την εμπειρία τους. Αντίθετα η Intel φαινόταν πως είχε αισθητή διαφορά στις επιδόσεις σε σχέση με τα modems της Qualcomm και αναφορές έκαναν λόγο για υπονόμευση των επιδόσεων στα Qualcomm chips με στόχο τα Intel να φαίνονται το ίδιο καλά. Χωρίς να επιβεβαιωθεί τίποτα δια στόματος Apple η εταιρία προχώρησε στην εξαγορά του τμήματος των modem της Intel και αυτή η κίνηση ενδέχεται να κόψει τελείως τη προμήθεια από την Qualcomm, μιας και οι νέες εκδόσεις θα φέρουν πιθανότατα το branding της Apple. Αξίζει να σημειωθεί ότι η συμφωνία περιλαμβάνει 'μέρος' του τμήματος των modem της Intel ενώ περίπου 2.200 υπάλληλοι της Intel θα προσχωρήσουν στην Apple, μαζί με IP και εξοπλισμό που έχει η 'μπλε' εταιρία στη κατοχή της. Επιπλέον, αυτό δε σημαίνει ότι η Intel θα εγκαταλείψει τις προσπάθειες σχεδίασης modem για άλλες αγορές, αφού υπάρχουν τα Internet of Things και τα αυτόνομα οχήματα που δείχνουν να μαζεύουν μεγάλο ενδιαφέρον από εταιρίες και developers τα τελευταία χρόνια. Πηγή. Βρείτε μας στα Social:
 16. 1 point
  κατηφόρα μάλλον.
 17. 1 point
  Οι 'βελτιώσεις' που έκανε η Samsung θα επιτρέψουν τη διάθεσή του Galaxy Fold κάποια στιγμή μέσα στον Σεπτέμβριο. Το smartphone θα διατηρήσει φυσικά την ίδια τιμή και έτσι θα διατεθεί στην αγορά προς $1.980. Στο επίκεντρο βρίσκεται η Infinity Flex Display που θα ενσωματώνει ένα νέο προστατευτικό layer ενώ θα υπάρχουν και άλλα στοιχεία που θα κάνουν τη συσκευή πιο στιβαρή από το αρχικό μοντέλο, που δημιούργησε αντιδράσεις πριν ακόμη βγει στην αγορά, όντας στα χέρια των reviewers. Από τις φωτογραφίες που δόθηκαν στη δημοσιότητα βλέπουμε τα νέα προστατευτικά καλύμματα που υπάρχουν στον μηχανισμό της οθόνης που πρακτικά αποτρέπουν την είσοδο μικροσωματιδίων μέσα, όπως έγινε σε πολλές από τις μονάδες που στάλθηκαν σε μικρό αριθμό reviewers. Όπως είδαμε αρκετές από τις μονάδες αυτές σταμάτησαν να λειτουργούν παρουσιάζοντας διάφορα προβλήματα με πιο σοβαρά τα artifacts στην οθόνη ακόμη και τη πλήρη παύση λειτουργίας του smartphone, οδηγώντας την εταιρία σε παύση των προ-παραγγελιών και την ανακοίνωση νέας ημερομηνίας κυκλοφορίας. Πηγή. Βρείτε μας στα Social:
 18. 1 point
  Ο ByteModz μας δείχνει ένα από τα δημιουργήματά του, το project Trinity που έρχεται με κίτρινο και μαύρο χρώμα στο κουτί της Fractal Design, το Define S. Στο εσωτερικό πέρα από την εκλεπτυσμένη custom υδρόψυξη με hard tubes και προϊόντα της EK Warter Blocks, συναντάμε ένα σύστημα με τον Core i7 6700K στο επίκεντρο, παρέα με μια μητρική ASUS ROG Maximus IX Formula, μνήμες της HyperX και φυσικά μια GTX 1080 Ti τοποθετημένη κάθετα σε ειδικό riser της Thermaltake. Το Fractal Design Define S όπως όλα δείχνουν έχει αρκετούς χώρους και στεγάζει δύο ψυγεία υδρόψυξης ενώ οι σωληνώσεις τρέχουν προς το πίσω μέρος του κουτιού. Το ψυκτικό υγρό μαζί με τις λεπτομέρειες δείχνουν να ταιριάζουν απόλυτα μεταξύ τους και είναι αυτές που ολοκληρώνουν ουσιαστικά το project Trinity του ByteModz. Πηγή. Βρείτε μας στα Social:
 19. 1 point
  Το ROG Phone II θα κυκλοφορήσει ίσως κάποια στιγμή το Φθινόπωρο όμως η εταιρία δεν έχει δώσει στη δημοσιότητα περισσότερα στοιχεία όπως για παράδειγμα την τιμή του. Η δεύτερη έκδοση του ROG Phone έρχεται με high end χαρακτηριστικά όπως και το πρώτο, που κυκλοφόρησε πριν από ένα περίπου έτος. Η οθόνη του έχει διαγώνιο 6.59 ιντσών και ανάλυση 1080 x 1920 pixels διατηρώντας το OLED panel, ενώ θα υποστηρίζει και 10-bit βάθος χρώματος με HDR, κάτι ασυνήθιστο για την αγορά των smartphones. Την ίδια στιγμή η εταιρία αναφέρθηκε και στο refresh rate της οθόνης που θα βρίσκεται στα 120Hz ενώ το touch sampling θα γίνεται με ρυθμό διπλάσιο, στα 240Hz, βοηθώντας έτσι στο χαμηλό touch latency των 49ms που είναι από τις μικρότερες τιμές της αγοράς. Στο εσωτερικό ζει ο καινούριος επεξεργαστής Snapdragon 855 της Qualcomm που υπόσχεται υψηλότερες επιδόσεις σε games και κατά 15% ισχυρότερη GPU από την προηγούμενη γενιά. Οι υψηλότερες επιδόσεις βέβαια έρχονται και με ένα κόστος, αυτό της αυξημένης θερμότητας και γι' αυτό η ASUS έχει ενσωματώσει ένα αρκετά ικανό σύστημα ψύξης με vapor chamber και μικρές γρίλιες στο σασί που φροντίζουν το SoC να διατηρείται σε χαμηλές θερμοκρασίες κατά το gaming. Η μπαταρία όπως μας έδειξε η ASUS θα είναι μεγάλη με χωρητικότητα 6,000mAh ενώ και τα υπόλοιπα specs του θα είναι το ίδιο εντυπωσιακά, με έως 12GB RAM, 512GB αποθηκευτικού χώρου και κάμερα 48 megapixel. Σημειώνεται ότι το smartphone θα συνοδευθεί από αρκετά αξεσουάρ όπως και η πρώτη έκδοση (πχ. εξωτερικός ανεμιστήρας, joysticks που κουμπώνουν στο σώμα της συσκευής) ενώ δεδομένης της τιμής που πωλούνταν το πρώτο ($899) περιμένουμε αντίστοιχη τιμολόγηση και φέτος. Μια κίνηση που πρέπει να κάνετε συχνά με ένα 'gaming phone'. Πηγή. Βρείτε μας στα Social:
 20. 1 point
  Πώς έχεις αυτή την εντύπωση;;;
 21. 1 point
  2x1080TI-O11G καλα ειναι ακομα. Ισως στις 2x3080TI-O11G να το σκεφτω😋
 22. 1 point
  Με ατσάλινα πλαϊνά και ακρυλική πρόσοψη, το Glacier του AlbertDesign είναι ένα μοναδικό scratch build που στεγάζει ένα high end σύστημα. Στο επίκεντρο έχουμε τον Core i9 9900K και μια μητρική ASUS ROG MAXIMUS XI GENE παρέα όμως με την high end RTX 2080 Ti από την οποία θα περιμένουμε αρκετά υψηλές επιδόσεις σε κάθε τίτλο που κυκλοφορεί. Το σημαντικότερο στοιχείο στο σύστημα είναι το case το οποίο σχεδιάστηκε από το μηδέν και σύμφωνα με τα λεγόμενα του AlbertDesign στο builds.gg δημιουργήθηκε με τρόπο που θυμίζει παγόβουνο. Τα ατσάλινα πλαϊνά από την άλλη είναι βουρτσισμένα σε τέτοιο βαθμό όπου έχουν φινίρισμα καθρέπτη. Το αποτέλεσμα είναι αυτό που βλέπετε παρακάτω: Πηγή. Βρείτε μας στα Social:
 23. 1 point
 24. 1 point
  Η Σλοβένικη εταιρία παρουσίασε μια ειδική έκδοση ενός waterblock για τις νέες κάρτες της AMD το οποίο κρατάει κάποιες από τις αισθητικές πινελιές των reference. Οι εκδόσεις του waterblock είναι φυσικά συμβατές με τις reference εκδόσεις των Navi GPU της AMD που κυκλοφορούν εδώ και δέκα ημέρες στην αγορά. Τα waterblocks έχουν λεπτό προφίλ και αναμένεται να βελτιώσουν σημαντικά τις θερμοκρασίες των καρτών, που όπως και στη δική μας παρουσίαση έφθαναν αρκετά υψηλά νούμερα στις stock ρυθμίσεις, αφήνοντας λίγα περιθώρια για boost, ειδικά στην XT έκδοση. Η ειδική αυτή έκδοση διατηρεί τη σχεδιαστική πινελιά της XT έκδοσης στο κάτω μέρος, όπως και τη θέση του λογοτύπου μαζί με το μοτίβο 'σχάρας' του original καλύμματος. Και πάλι βλέπουμε στο προσκήνιο να ποιοτικά υλικά της εταιρίας όπως το ακρυλικό πάνω μέρος αλλά και την επινικελωμένη χάλκινη βάση ενώ το λογότυπο είναι RGB σε αντίθεση με το απλό κόκκινο της reference υλοποίησης. Η special έκδοση όμως έρχεται και σε αντίστοιχα... special τιμή και φτάνει τα 179.99€ ενώ η διαθεσιμότητα όλων των εκδόσεων γίνεται από το webshop της εταιρίας με τις πρώτες αποστολές να ξεκινούν προς τους κατόχους των καρτών στις 29 Ιουλίου. Πηγή. Βρείτε μας στα Social:
 25. 1 point
  καταβα. μαλλομ παμε σε 2 απ αυτην η περιμενουμε ΤΙ να παμε σε 1😋