Leaderboard


Popular Content

Showing content with the highest reputation since 09/19/2019 in all areas

 1. 3 points
 2. 3 points
  Καλημέρα και καλό μήνα και απο εμένα Μετά απο ενα χρονο γεματο με παγκοσμια πρωταθληματα της Land Rover, Πανελληνιες, και πολυ διαβασμα ηρθε η ωρα της επιστροφης Οποτε οπως ελεγε και ενας αστικος ηρωας I AM BACK
 3. 3 points
  Η AMD ανέφερε περισσότερα για τον Ryzen 9 3950X, τον πρώτο της 16-πύρηνο επεξεργαστή για το AM4 ενώ δήλωσε πως η τρίτη γενιά Ryzen Threadripper θα είναι έτοιμη τον Νοέμβριο. Ο δέκα εξαπύρηνος Ryzen 9 3950X θα κυκλοφορούσε στα τέλη Σεπτεμβρίου, σύμφωνα πάντα με τα λόγια της AMD από την ανακοίνωση των Ryzen 3000 πριν από περίπου δύο μήνες. Έκτοτε δεν είδαμε ούτε μάθαμε κάτι περισσότερο παρά μόνο μερικά στοιχεία για τη κατανάλωση και ενδεχομένως τις επιδόσεις, τις οποίες όμως μπορούμε να υπολογίσουμε εάν κοιτάξουμε άλλα 'κοντινά' σε specs μοντέλα όπως ο δωδεκα πύρηνος Ryzen 9 3900X. Πριν από μερικές ώρες η εταιρία ανακοίνωσε την μετάθεση της ημερομηνίας κυκλοφορίας αυτού του CPU για τον Νοέμβριο, ενώ 'γλύκανε' την high end desktop κοινότητα με τη τρίτη γενιά Ryzen Threadripper που πρόκειται και αυτή να κυκλοφορήσει στο ίδιο time frame, κάποια στιγμή τον Νοέμβριο. Στο σχετικό slide της η AMD λέει πως οι επερχόμενοι Threadripper θα ξεκινούν από τους 24 πυρήνες δίνοντας έτσι 'λόγο ύπαρξης' στον 16-πύρηνο 3950X για όσους θέλουν να τον πλαισιώσουν με μια X570 μητρική άμεσα. Για την ώρα δεν υπάρχουν περισσότερα στοιχεία για το εάν οι νέοι Threadripper θα τοποθετούνται στο ίδιο socket, ωστόσο οι πληροφορίες μέχρι στιγμής από μερικές επιφανείς πηγές δείχνουν να επιβεβαιώνουν την τοποθέτηση στο TR4 ενώ λεπτομέρειες για τα μοντέλα, τις ονομασίες και τα λοιπά specs τα περιμένουμε τις επόμενες εβδομάδες. AMD Press Release Βρείτε μας στα Social:
 4. 3 points
  6 Μπατατουδια (Free Batman Games) στο Epic Store https://www.epicgames.com/store/de/collection/batman-free-week
 5. 3 points
  Ο ερχομός των νέων Ryzen 3000 μας έκανε να περιμένουμε και τα πιο προσιτά μοντέλα για να πάρουμε μια ολοκληρωμένη γεύση από τη νέα γενιά έναντι του ανταγωνισμού που στη προκειμένη περίπτωση είναι η Intel. Συνέχεια... Βρείτε μας στα Social:
 6. 2 points
  Η Cooler Master, ηγέτιδα δύναμη στον χώρο των εξαρτημάτων και των περιφερειακών, αποκαλύπτει σήμερα την νεότερη προσθήκη στην οικογένεια τροφοδοτικών της, τα MasterWatt Lite. Δελτίο Τύπου: Πρόκειται για μια σειρά προσιτών τροφοδοτικών, με έμφαση στην αξιόπιστη και απροβλημάτιστη λειτουργία. Φροντίσαμε η σειρά MasterWatt Lite να χαρακτηρίζεται από απλότητα. Στο κουτί των μονάδων, θα βρείτε όλα τα απαραίτητα για την απρόσκοπτη λειτουργία του συστήματός σας. Προσθέσαμε higher-end χαρακτηριστικά όπως Active PFC και PWM τεχνολογία για αυξημένη σταθερότητα ενώ διασφαλίσαμε πως όλες οι μονάδες μας πληρούν τα ErP 2013 και CE πρότυπα, για ασφαλή λειτουργία και μειωμένη κατανάλωση ενέργειας. Όσα ακριβώς απαιτούνται για την προσιτή και αξιόπιστη τροφοδοσία τους συστήματός σας. Advanced Circuit Design - Το Active PFC και η PWM τεχνολογία σε συνδυασμό με την dual forward τοπολογία των μονάδων και το διπλό EMI filter, βελτιώνουν την απόδοση ενώ αυξάνουν τις επιδόσεις και την σταθερότητα του συστήματός σας. Silent and Durable Fan - Ο 120mm HDB ανεμιστήρας που έχει αναλάβει την ψύξη, ελαχιστοποιεί τις τριβές κατά την περιστροφή ενώ προσαρμόζει την ταχύτητά του στην θερμοκρασία. Παραμένει έτσι εξαιρετικά αθόρυβος και ανθεκτικός, σε βάθος χρόνου. Green Power - Η συμμόρφωση με τους κανονισμούς ErP εξασφαλίζει ότι το τροφοδοτικό σας καταναλώνει λιγότερο από 0.5W όταν το σύστημά σας είναι σε standby, υπό κανονικές συνθήκες. Όλες οι μονάδες της σειράς συμμορφώνονται με τις προτεινόμενες από το ATX πρότυπο τιμές για τα ErP Lot 6 2013, ErP Lot 6 και 2014 ErP Lot 3. Επιπλέον, με efficiency μεγαλύτερο από 82/85/82 τοις εκατό σε 20/50/100 τοις εκατό load, η σειρά MasterWatt Lite πληροί τους αυστηρούς Ευρωπαϊκούς κανονισμούς EU617/2013, που απαιτούνται από τους system integrators στην Ευρώπη. Safety Guardian - Ένα πλήθος προστασιών (OCP/OVP/UVP/SCP/OPP) σε συνδυασμό με το Over Temperature Protection (OTP) ελαχιστοποιεί τους κινδύνους για φθορές στο σύστημά σας, ακόμα και σε περιπτώσεις διακοπής ή υπέρτασης στο δίκτυο. 80 Plus Standard 230V EU Certified – τυπικά 85% efficiency. Η σειρά Cooler Master MasterWatt Lite περιλαμβάνει τέσσερα μοντέλα – 400W / 500W / 600W / 700W Τιμή & Διαθεσιμότητα Τα MasterWatt Lite είναι άμεσα διαθέσιμα, με προτεινόμενες τιμές λιανικής €46,90, €55,90, €66,90 και €72,90 για τις προαναφερθείσες ισχύεις. Δελτίο Τύπου Cooler Master Βρείτε μας στα Social:
 7. 2 points
  Νέα περιφερειακά έχουμε στη λίστα από τη Cooler Master τα οποία θέλουν να βρεθούν στο γραφείο του geek για το 2019. Συνέχεια... Βρείτε μας στα Social:
 8. 2 points
  Ο λόγος για την οικογένεια των Cascade Lake-X, της νέας γενιάς Core επεξεργαστών για την high end desktop αγορά και παράλληλα πραγματοποιεί τη μεγαλύτερη πτώση τιμών που έχουμε δει. Η σειρά θα αποτελείται από τέσσερα μοντέλα, ξεκινώντας από τους 10 πυρήνες και τα 20 threads με τον Core i9 10900X με ενδιάμεσες στάσεις στους 12 και τους 14 πυρήνες με τα μοντέλα Core i9 10920X και Core i9 10940X αντίστοιχα. Τα boost clocks δείχνουν ανεβασμένα από την περσινή χρονιά όσον αφορά το single thread (4.8GHz στον 18-core) όμως το σημαντικότερο στοιχείο που ξεχωρίζει φέτος είναι η τιμολόγηση και εδώ φαίνεται η επίδραση που έχει ο ανταγωνισμός της AMD τα τελευταία τρία χρόνια. Ο δεκα πύρηνος 10900X θα ξεκινάει πλέον από τα $590 έναντι των $999 που ξεκινούσε μέχρι πρότινος, ενώ ο Core i9 10980XE που είναι ο 18 πύρηνος flagship επεξεργαστής της Intel θα τερματίζει το lineup στη τιμή των $979. Σε σχέση με τον 9ης γενιάς 9980XE που κοστίζει περί τα 2000€ το φετινό μοντέλο βρίσκεται στο μισό της τιμής που ζητούσε η Intel για 18 πυρήνες Skylake αρχιτεκτονικής. Όσον αφορά τη τελευταία, εδώ η Intel επαναχρησιμοποιεί τη Skylake αρχιτεκτονική στην ίδια μέθοδο ολοκλήρωσης των 14nm ενώ όπως αναφέρεται στο σχετικό slide οι επεξεργαστές θα διατηρούν υποστήριξη με το socket LGA 2066 ενώ πιθανόν θα τοποθετούνται σε όλες τις τωρινές X299 μητρικές, μέχρι αποδείξεως του αντίθετου. Στην αντίπερα όχθη η AMD ετοιμάζει την ίδια στιγμή την τρίτη γενιά Ryzen Threadripper για κυκλοφορία μέσα στον Νοέμβριο και διαθεσιμότητα προς το τέλος του έτους. Πηγή. Βρείτε μας στα Social:
 9. 2 points
  Η απόδειξη GIGABYTE Releases BIOS Updates For Newest Intel® Core™ X CPUs https://www.gigabyte.com/Press/News/1721 MSI X299 GAMING PRO CARBON AC Version 7A95v1D Release Date 2019-09-18 - Support Cascadelake-X CPU https://www.msi.com/Motherboard/support/X299-GAMING-PRO-CARBON-AC Asrock 9/19/2019 https://www.asrock.com/support/index.asp?cat=BIOS Edit: + GIGABYTE X299X Motherboards Accelerate Your Creativity https://www.gigabyte.com/Press/News/1722
 10. 2 points
  Συνεχίζει η άνοδος, έστω και με επιβράδυνση
 11. 2 points
  Μπράβο ρε συ, μάγκας!
 12. 2 points
  Που πάμε, που οδηγούμαστε ?
 13. 2 points
  Το ΣΚ ξεκίνησα να παίξω το Tom Clancy’s Ghost Recon Breakpoint (OPEN BETA), το οποίο το δίνει με τις GPU. Η αλήθεια είναι ότι δεν έπαιξα το MP, αλλά το παράτησα για να δοκιμάσω το Steep που το είχα στη library από παλιότερη προσφορά (0€), το οποίο το βρήκα πιο διασκεδαστικό
 14. 2 points
  Είπαν πως είναι bug και το αφαίρεσαν άρον άρον. PUBG new lion skin
 15. 2 points
  Ο modder Random Design δημιούργησε ένα build με θέμα τα Pokemon στο κουτί της Thermaltake Level 20 και το αποτέλεσμα είναι άκρως ενδιαφέρον. Το κουτί ντύθηκε με κίτρινο αυτοκόλλητο όμως οι ακμές του προδίδουν τη χρήση του Level 20 σε ένα έμπειρο μάτι. Πέρα από το κουτί το build περιλαμβάνει μια μητρική ASRock Z390 Extreme 4 μαζί με μια υδρόψυκτη ZOTAC GeForce RTX 2070 και μνήμες της TeamGroup που κρύφτηκαν κάτω από το custom memory water block της Thermaltake. Ο modder τοποθέτησε τρία Pokemon στο επάνω τμήμα του κουτιού ενώ τα τρία ξεχωριστά κυκλώματα, ένα για τον επεξεργαστή, ένα για τη κάρτα γραφικών και ένα ακόμα για τις μνήμες, με διαφορετικά χρώματα που θυμίζουν αρκετά... GameBoy Color. Πηγή. Βρείτε μας στα Social:
 16. 2 points
  Μια από τις σημαντικότερες συνεργάτιδες της AMD ετοιμάζει μια custom RX 5700 XT GPU με waterblock ειδικά για τους enthusiasts. Η βασική σειρά της εταιρίας είναι η Red Devil, αυτή με την οποία η PowerColor έχει χτίσει ένα καλό όνομα στην αγορά των AMD Radeon καρτών γραφικών και οι πιο πρόσφατες υλοποιήσεις αφορούν τις νεότερες GPUs Radeon RX 5700 και Radeon RX 5700 XT με την RDNA αρχιτεκτονική. Η εταιρία δημοσίευσε όμως ένα νέο teaser από κάτι νέο, που όπως όλα δείχνουν είναι μια υδρόψυκτη κάρτα γραφικών για τη σειρά RX 5700 XT. Τα πρώτα μέσα που μετέδωσαν τα νέα πρόσεξαν μια μικρή λεπτομέρεια κρυμμένη στο σκοτεινό backplate της κάρτας γραφικών. Το σήμα της EK Water Blocks προδίδει την ύπαρξη ενός custom waterblock στη κάρτα, ενώ σε αυτό βοηθά και η 'see through' εμφάνιση του υπόλοιπου render μαζί με τα δύο G 1/4 ports λίγο πιο δίπλα. Το όνομα αυτής της GPU είναι Liquid Devil και μέχρι στιγμής γνωρίζουμε όσα κι εσείς όσον αφορά τη διαθεσιμότητα αλλά και την προτεινόμενη τιμή της αγοράς. Πηγή. Βρείτε μας στα Social:
 17. 2 points
  Αλλαχτηκε το κουτι χαρος...
 18. 2 points
  Ο modder Ben Quintanilla ή αλλιώς BenQ δημιούργησε και πάλι ένα σύστημα που χρήζει συζήτησης, γι' αυτό και το βάλαμε στο Featured Build της ημέρας. Το σασί που αγοράστηκε από το Performance PCs θέτει όρια και παράλληλα κάνει το έργο του modder αρκετά πιο δύσκολο. Το σύστημα βασίζεται σε έναν Ryzen 5 3600X και μια μητρική ROG Strix X570-E Gaming φυσικά της ASUS, όπως και η GPU που είναι η ROG Strix 2080 TI OC με το custom cooler της που αφαιρέθηκε μιας και στη θέση του μπήκε ένα waterblock της EK Water Blocks. Το χαρακτηριστικό του BenQ είναι στις σωληνώσεις οι οποίες είναι χρωμιωμένες και στρίβουν με ιδιαίτερο τρόπο, ο signature τρόπος του συγκεκριμένου modder. Πηγή. Βρείτε μας στα Social:
 19. 2 points
  H Microsoft ανακοίνωσε δια μέσου του αντιπροέδρου της Yusuf Mehdi ότι έφτασε τις 900 εκ. συσκευές παγκοσμίως. Οι στόχοι της Microsoft στην αρχή της κυκλοφορίας του πιο πρόσφατου λειτουργικού της Windows 10 ήταν μεγαλεπήβολοι λέγοντας πως στα πρώτα τρία χρόνια θα έφταναν τις 1 δις συσκευές, κάτι που άλλαξε αρκετά γρήγορα. Πριν από λίγες ώρες ο Αντιπρόεδρος της Yusuf Mehdi ανακοίνωσε πως η ενεργή βάση χρηστών των Windows 10 άγγιξε τα 900 εκατομμύρια. Τον τελευταίο χρόνο μονάχα η Microsoft έχει φέρει στον κόσμο των Windows 10 περίπου 200 εκατομμύρια συσκευές ενώ σαν δημοφιλία το λειτουργικό ξεπέρασε τα Windows 7 μέσα στο έτος κάτι που σήμανε την αρχή του τέλους για το OS που αγάπησαν αρκετοί από το 2009 μέχρι και σήμερα. Η εταιρία έχει βλέψεις να συνεχίσει σταθερά την πορεία των Windows 10 προς περαιτέρω αύξηση της βάσης των χρηστών της κάτι στο οποίο συμβάλλουν και τα συνεχή - αν και πολλές φορές ασταθή - updates που έρχονται κατά καιρούς, τα οποία θα διαχωρίσει με κάποιο τρόπο μέσα από το interface του Windows Update σύντομα. Βρείτε μας στα Social:
 20. 2 points
  Η εταιρία μπαίνει στην PCIe Gen 4 αγορά με μερικά enterprise προϊόντα της σειράς 'PM' που αναμένεται να ανοίξουν το δρόμο για SSDs στη καταναλωτική αγορά. Το νέο πρότυπο PCI Express Gen 4 βρίσκεται στα συστήματά μας για δύο πλήρεις μήνες και ήδη από τη κυκλοφορία των X570 της AMD μπορούμε να γευτούμε τις υψηλότερες ταχύτητες που προσφέρουν τα νέα SSD που φέρουν τον νέο controller της Phison και NAND Flash της Toshiba. Η Samsung, πρωτοπόρος στο χώρο κυκλοφορεί τους PM1733 & PM1735 δύο εκδόσεις με PCIe interface αλλά και U.2 για server μητρικές. Αυτό που αξίζει να δούμε ακόμη και εάν δεν υπάρχει λόγος να πάρουμε στα χέρια μας ένα τέτοιο drive είναι οι ταχύτητες που προσφέρει που δείχνουν να τερματίζουν το νέο πρότυπο φτάνοντας τα 8GB/s στην διαδοχική ανάγνωση και τα 3.8GB/s στην εγγραφή ενώ τα IOPS αγγίζουν τα 1.450.000 για τις random ταχύτητες. Όσον αφορά το U.2 μοντέλο η Samsung ετοιμάζει και μια έκδοση με 30.72TB το οποίο ενσωματώνει 512 NAND Flash chips και έναν ειδικό αλγόριθμο που αντιλαμβάνεται και πραγματοποιεί τις απαραίτητες ενέργειες (error-handling) διατηρώντας τις ταχύτητες σε υψηλά επίπεδα. Με αυτά κατά νου, θα πρέπει να περιμένουμε μέχρι το επόμενο έτος μια consumer λύση από τη Samsung για όσους έχουν συμβατές PCIe Gen 4 μητρικές, που για την ώρα συναντάμε μόνο στη πλατφόρμα της AMD και το X570 chipset. Βρείτε μας στα Social:
 21. 2 points
  Ένα αρκετά όμορφο σύστημα με το LIan Li O11 XL Black παρουσίασε ο GGF Lanparty και μας δείχνει τις δυνατότητες της EK Water Blocks σε αυτό το κομμάτι. Το σύστημα περιλαμβάνει μια μητρική ASRock X570 PG X με τα ιδιαίτερα RGB αυτής της γενιάς και το σύστημα βασίζεται επίσης σε έναν Ryzen 5 3600X, τον νέο εξαπύρηνο επεξεργαστή της AMD που δοκιμάσαμε πριν από μερικές ώρες και μας άφησε αρκετά θετικές εντυπώσεις με τις επιδόσεις του. Οι μνήμες είναι ένα εξίσου σημαντικό στοιχείο του σκοτεινού γενικά build και είναι οι G.Skill Trident Z Royal στα 3600MHz οι οποίες γεμίζουν το εσωτερικό όμορφα. Η κάρτα γραφικών είναι μια εξίσου υδρόψυκτη Radeon RX 5700 XT και καλύπτεται από ένα custom waterblock με μεταλλικό backplate όπως αυτό που φαίνεται στις παρακάτω φωτογραφίες. Πηγή. Βρείτε μας στα Social:
 22. 2 points
  Συνεχίζονται τα θέματα με τις boost συχνότητες των Ryzen 3000 και σύμφωνα με αναφορές αρκετές φορές το σύστημα δεν επιλέγει τα 'σωστά' cores. Η AMD διαχωρίζει τα 'γρήγορα' cores από τα 'αργά' cores μέσω software βλέποντας χρήσιμα στοιχεία όπως το VID που απαιτεί για μια συγκεκριμένη συχνότητα, ένας γρήγορος τρόπος να κατανοήσουμε τη ποιότητα κατασκευής του chip ενώ οι γρήγοροι πυρήνες μαρκάρονται με αστεράκι μέσα από το πρόγραμμα της AMD, Ryzen Master. Η νεότερη έκδοση μπορεί να λύνει τα προβλήματα των χαμηλότερων clocks που παρατηρούνταν ωστόσο όπως έδειξε η έρευνα του Tom's Hardware αρκετές φορές ο αλγόριθμος επιλέγει ανενεργούς πυρήνες για το boost κάτι που επιφέρει μηδενική αύξηση των επιδόσεων. Όλες οι αλλαγές που περνούν με κάθε AGESA πειράζουν και το SMU, την System Management Unit, μια μονάδα που παρακολουθεί και παραμετροποιεί αυτόματα αρκετές από τις λειτουργίες του chip κατά τη χρήση. Οι τελικοί χρήστες έχουν μερική πρόσβαση σε αυτή τη μονάδα και αυτό μέσα από ρυθμίσεις όπως το Precision Boost Overdrive μεταξύ πολλών ακόμη. Έτσι η τελευταία έκδοση firmware του SMU είναι η 46.49.0 και ήδη γίνεται λόγος για την 46.49.2 που έχει δοθεί στους κατασκευαστές μητρικών για διάθεση μέσα στις επόμενες εβδομάδες. Ο σωστότερος έλεγχος των χρονισμών βέβαια είναι κάτι που μπορεί να ελέγξει και το OS και έτσι η Microsoft σε μια από τις πιο πρόσφατες Insider Builds των Windows 10 ενσωμάτωσε ορισμένες αλλαγές στον scheduler με στόχο να ρυθμίσει βαριά workloads καλύτερα σε πολυπύρηνα chips, τα οποία περνούν όλο και περισσότερο στη 'mainstream' κατηγορία. Το μόνο σίγουρο το οποίο και συνιστούμε για όσους βρίσκονται στην πλατφόρμα της AMD είναι να περνούν τα τελευταία BIOS updates σε διάστημα λίγων ημερών από τη κυκλοφορία τους, καθώς αυτά θα επιφέρουν βελτιώσεις στη συνολική εμπειρία της πλατφόρμας, καλύτερες ακόμη και από αυτές που συναντήσαμε κατά τη πρώτη μας επαφή με το reviewers kit και το beta BIOS. Πηγή. Βρείτε μας στα Social:
 23. 2 points
  Η Rockstar κάνει δώρο το 'Grand Theft Auto: San Andreas' για PC σε όποιον κατεβάσει το Rockstar Games Launcher app. Έχω ρίξει ξενύχτια.... Η προσφορά ισχύει για περιορισμένο χρονικό διάστημα. https://www.rockstargames.com/newswire/article/61123/Download-The-Rockstar-Games-Launcher
 24. 1 point
  Τα στατιστικά της Valve είναι ένα καλό εργαλείο για να βλέπεις τις τάσεις χρήσης Hardware & Software, τουλάχιστον στο gaming σενάριο. Η AMD με την κυκλοφορία της νέας σειράς Ryzen 3000 επεξεργαστών θέλησε να χτυπήσει την Intel και στον τομέα gaming, κάτι το οποίο φαίνεται πως πηγαίνει καλά. Σύμφωνα με τα μηνιαίες επισκοπήσεις της πλατφόρμας Steam (Steam Hardware & Software Survey), τον μήνα Ιούλιο, οπότε κυκλοφόρησαν και τα Ryzen 3000 η χρήση επεξεργαστών AMD σε περιβάλλον Windows αυξήθηκε κατά 0,11 ποσοστιαίες μονάδες σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, με αντίστοιχη μείωση στους Intel επεξεργαστές. Τα νέα για την AMD γίνονται ακόμα καλύτερα τον Αύγουστο μήνα, ο οποίος ήταν ένας γεμάτος μήνας για τα νέα AMD Cpus, οπότε καταγράφηκε ακόμα μεγαλύτερη αύξηση, +0,96 ποσοστιαίες μονάδες σε σχέση με τον Ιούλιο, φθάνοντας το 19,2% στο συνολικό μερίδιο. Αυξήσεις οι οποίες αναμένεται να συνεχιστούν και τους επόμενους μήνες. Αν και τα στατιστικά στοιχεία της Valve δεν είναι και τόσο ξεκάθαρα, καθώς στην αύξηση χρήσης AMD επεξεργαστών σημαντικό ρόλο έχει παίξει και η κατακόρυφη πτώση τιμών των Ryzen 2000 που υπάρχουν ακόμα στην αγορά, ωστόσο δεν μπορούμε να παραβλέψουμε το γεγονός ότι στα 12-core CPUs τον Αύγουστο παρατηρήθηκε μια πολύ μικρή αύξηση κατά 0,02 ποσοστιαίες μονάδες, πράγμα το οποίο μάλλον οφείλεται στην κυκλοφορία του Ryzen 9 3900X. Στις κάρτες γραφικών η Nvidia εξακολουθεί να προηγείται, με αξιοσημείωτη την αύξηση χρήσης των GTX 1070 & GTX 1080. Πηγή. Βρείτε μας στα Social:
 25. 1 point
  Αλλαγή από TN σε IPS μετά από αρκετό καιρό Dell U2719D