thanulee

Members
  • Posts

    37
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by thanulee

  1. Ειμαι κατενθουσιασμενος ξαφνικα χαχα. Τελεια σε ευχαριστω πολυ. Crash εννοω με την εννοια "δεν φτανει το ρευμα κ θελει κ αλλο ταση". Το αφησα τωρα prime στο blend, φανταζομαι εαν μεχρι το πρωι δεν εχει κλεισει ή κατι τετοιο ειμαι οκ. Και μια τελευταια ερωτηση κ σταματαω να πρηζω! Εχω παρει την 980 ti και θα παρω και μια 2η μαλλον. Θα επηρεασει καθολου ολο αυτο που καναμε τωρα οταν τις βαλω επανω? Εκτος απο θερμοκρασιες δηλαδη που το κουτι θα ειναι πιο ζεστο.

    Θενξ χαιρετισματα στο Γοριλακο xD

  2. To prime είναι ένα καλό stressάρισμα για την σταθερότητα του συστήματός σου.

    Εδώ -> http://www.hwbox.gr/hwbox-guides/37715-hwbox-guide-odigos-statherotitas-sistimatos.html θα βρεις πολλές πληροφορίες για το stress testing. Πάντως, η πιο quick & dirty μέθοδος για τις τελικές σου ρυθμίσεις είναι η εξής. Ας πούμε ότι πας για τα 4.2GHz και ρίχνεις προοδευτικά την τάση. Και βλέπεις π.χ. (τυχαία νούμερα) ότι

    1.27 <- ok

    1.22 <- ok

    1.18 <- ok

    1.15 <- τρως το πρώτο γρήγορο crash

    μην συνεχίσεις να τεστάρεις το 1.15 ΟΥΤΕ το 1.18. Υπέθεσε δηλαδή ότι και με λίγη παραπάνω τάση από εκεί που crashαρες, πάλι σε 3-4 ώρες prime θα crashάρεις. Οπότε βάζεις (στο παράδειγμα αυτό) 1.22 και stressάρεις, δοκιμάζεις μεγάλα projects σου, games κτλ για να βεβαιωθείς ότι είσαι ok. Για θερμοκρασίες, και 80 να δεις σε prime δεν τρέχει τίποτα. Στις πραγματικές δουλειές η θερμοκρασία θα είναι πολύ χαλαρότερη.

    Τελεια αρχιζει κ βγαζει νοημα :) Επειδη ειμαι 3Dας το τερματιζω το μηχανακι, οσο βλεπω prime δηλαδη, βλεπω κ στα ρεντερς μου. Μια τελευταια ερωτηση. Πχ τωρα που ειμαι στους 60-63 βαθμους ειμαι σε λογικα επιπεδα ή φαινεται να ειμαι πολυ χαμηλα κ παω για crash? Εχω δει γενικα παντως οτι φταναν ολοι πολυ ευκολα 4.2-4.4 με αυτη τη cpu αλλα για καποιο λογο οταν την πρωτοειχα παρει δεν επαιζε ουτε 3.8 που ειναι το default turbo κ την ειχα downclocked τοσα χρονια στα 3.5... πεταμενα λεφτα δηλαδη γιατι κερδιζεις αρκετα sec per frame στα ρεντερς οταν clockarεις.

  3. Δεν κάνεις κάτι λάθος απλά δεν ξέρεις τι έδινε το Auto. Μεγάλωσε το offset (πάντα αρνητικό) & κοίτα το cpuz σε load (prime) και λογικά με 2-3 αλλαγές θα δεις την τάση να μαζεύεται.

    Tελεια! Και ας κιτρινιζει ε? xD σε ευχαριστω πολυ για τη βοηθεια!

  4. Safe είναι ναι - απλά δεν αποκλείεται η τάση να είναι αχρείαστα μεγάλη για αυτό το clock. Δοκίμασε είτε να ανέβεις λίγο παραπάνω με την ίδια τάση, είτε να την ρίξεις λίγο στην ίδια συχνότητα & δες αν είσαι σταθερός πάλι.

    Σε ευχαριστω πολυ. Δεν ξερω ομως πως να αρχιζω να πειραζω manual ολα αυτα, διοτι τα βγαζει μονο του εγω απλα ανεβασα τον multiplier διοτι δεν εχω ιδεα κ ψιλοφοβαμαι :) Εαν μπορεις να με κατευθυνεις βημα βημα πως να τα κανω αυτα. ty

  5. Καλησπερα, ειμαι πληρως ασχετος απο overclock. Εχω 3 χρονια τον 3930κ και αρχικα δε ξερω γιατι ειχα κακες θερμοκρασιες οταν επιχειρησα να ανεβασω απο το ΒΙΟS. Εβαλα μια Η80ι και σημερα ξαναπροσπαθησα και χωρις να πειραξω τπτ παρα μονο τον multiplier στο 42 και τις ΡΑΜ στο XMP, ειμαι με 1 ωρα prime95 το πρωτο τεστ στους 65-67 βαθμους περιπου, με v core που το βλεπω στο cpuid 1.328. Ειμαι safe πιστευετε για χρηση 24/7? Κανω 3D renderings οποτε το ζοριζω για πολλες μερες κ στο 100% το μηχανημα. Ευχαριστω!

  6. Γιατί δεν κατεβάζεις τον multiplier στο 32 για να μην σου ανεβαίνει? :D

    Γινεται αυτο να μη μου ανεβαζει την CPU στο XMP? Καλα θα ηταν να παιζω με λιγο χαμηλοτερες θερμοκρασιες σε full load!

  7. Παίξε τελείως στο manual, χωρίς xmp καλύτερα για να ξέρεις τι και πως ακριβώς γίνεται :)

    Όχι ότι όπως είσαι θα κάνεις καμιά ζημιά ...just saying :)

    Στο manual βαζω τις τιμες και γινεται O/C η cpu. Τι παιζει? :P

  8. Καλησπερα,

    Εχω την παρακατω απορια. Ποια ειναι η διαφορα intel με marvel SATA controllers? H μητρικη μου εχει 2x6gb Intel, 4x3gb Intel, 2x6gb Marvel.

    Σκοπευω να βαλω τους εξης δισκους και dvd:

    - 2 ssd RAID 0

    - 1 ssd μονος του για backup

    - 1 DVD drive

    Που να τα συνδεσω ακριβως? Εχει σημασια?

    ευχαριστω πολυ

  9. Ο 3930Κ πρέπει να σου δίνει τους 1333, 1600, 1866, 2133, 2400 διαιρέτες χειροκίνητα, οπότε διάλεξε το 1600 και βάλε τα timming και την τάση που βλέπεις στο spd του cpuz και πρέπει να είσαι εντάξει.

    Δεν είναι ανάγκη να κάνεις χρήση του XMP, μπορείς να βάλεις manual τις ρυθμίσεις που θέλεις :)

    Το εκανα αυτο, και μου ανεβασε τον επεξεργαστη στα 3.8 και τις θερμοκρασιες επισης αρκετα. Εβαλα αυτα τα στοιχεια που ειδα στο spd: 8-8-8-24, 2T, 1,65 v

    Δεν εχω βαλει το tRC δεν βρηκα νομιζω που παει. Ειναι σα να χρησιμοποιω XMP profile αυτη τη στιγμη. Ιδιες θερμοκρασιες, ιδιο o/c στην cpu. Εκανα κατι λαθος?

    ευχαριστω

  10. Γεια χαρά.

    Έτσι γίνεται για λόγους fail safe, απλά πρέπει να μπεις στο bios και να τις ρυθμίσεις στα spec τους.

    Χωρις να πειραξω ρευμα ή να βαλω XMP profile? Στο ΧMP ανεβαζει και τον επεξεργαστη γιαυτο ρωταω. ευχαριστω

  11. Βάζεις το H80 στην exhaust θέση πίσω και βρίσκει στις μνήμες ε;

    Ποιες μνήμες είναι; Από το να αλλάζεις case με την ελπίδα να είναι πιο πλατύ, μήπως να έγδυνες τις μνήμες να τελειώνεις;

    Μηπως να παρω low profile μνημες? Εχει μεγαλη διαφορα στη θερμοκρασια?

  12. Kαλησπερα,

    Εχω το cosmos S και η Η80 δε χωραει πισω μου καλυπτει τις μνημες. Σκεφτομαι να παρω το obsidian 650D και αναρωτιεμαι εαν ειναι θεμα κουτιου ή μητρικης (p9x79 deluxe) που η Η80 καλυπτει λιγο απο τις μνημες. Και αυτο μονο με το ενα ανεμιστηρακι στη ψυκτρα. Με τα 2 δε χωραει με τπτ στο cosmos s πρεπει να την βαλω πανω. Χανω κατι? επειδη βλεπω την βολευουν σε ολα τα κουτια πισω χωρις προβλημα.

    Στο κουτι που σκεφτομαι να παρω λοιπον, χωραει η Η80 πισω χωρις να μου καλυπτει τη μητρικη?

    ευχαριστω

  13. έτσι όμως υποθέτω πως η ροή προς τα έξω θα είναι αρκετά μεγαλύτερη απο τη ροή προς τα μέσα => αρνητική πίεση στο κουτί.

    τι προτεινεις εσυ? επειδη βλεπω οι αποψεις διιστανται :)

  14. πλάι- βάζει

    κάτω - βάζει

    πίσω - βάζει

    μπροστά -βγάζει

    πάνω-βγάζει

    Προφανώς και οι 2 της h80 θα βγάζουν αν είναι πάνω πρέπει ν βγάζουν, ενώ αν είναι πίσω πρέπει να βάζουν και να υπάρχουν πάνω άλλοι για να τραβάνε τ ζέστη..το λέει κ στο κουτί της η corsair πως να τοποθετήσεις τους ανεμιστήρες,

    Οχ αυτο που μου περιγραφεις ειναι το ιδιο με του παιδιου απο πανω, απλα με ροη απο πισω προς τα μπροστα?