GeorgeMan

APE5R: Πολυπύρηνος επεξεργαστής γραφικών στα κινητά από την Renesas!

Recommended Posts

[NEWS_IMG=APE5R: Πολυπύρηνος επεξεργαστής γραφικών στα κινητά από την Renesas!]http://reviews.hwbox.gr/news/general_it_2.jpg[/NEWS_IMG]Η Renesas Electronics θα παρουσιάσει την επόμενη εβδομάδα το νέο, επαναστατικό, πολυπύρηνο τσιπ γραφικών της. Εάν το όνομα Renesas Electronics δεν σας λέει κάτι, τότε σκεφθείτε το όνομα PowerVR!

Ναι, πρόκειται για το τσιπ γραφικών που συνοδεύει πάρα πολλά κινητά και gadgets της αγοράς, το οποίο πλέον θα είναι πολυπύρηνο και θα ακούει στο όνομα SH-Mobile APE5R! Το συγκεκριμένο τσιπ αναμένεται να έχει πολλαπλάσια ισχύ γραφικών σε σύγκριση με τα μικρά του "αδελφάκια", ενώ παράλληλα περιλαμβάνει δύο πυρήνες Cortex A9 στο 1,2Ghz, εξασφαλίζοντας υψηλές επιδόσεις όχι μόνο στα γραφικά αλλά σε οποιαδήποτε εφαρμογή στο μελλοντικό σας smartphone ή gadget!

Χαρακτηριστικά να αναφέρουμε ότι το σύνολο αυτό είναι ικανό να αποκωδικοποιεί και να αναπαράγει full HD (1080p) στερεοσκοπικό 3D video, με μεγάλη ευκρίνεια και στο κομμάτι του ήχου.

Δεν έχουν ανακοινωθεί ακόμα επίσημα συσκευές που θα το περιλαμβάνουν, αλλά μάλλον θα δούμε τέτοιες συσκευές από το μέσον του έτους και μετά. Πολλοί θεωρούν πιθανό, το πολυαναμενόμενο iPad 2 της Apple, να το περιλαμβάνει!

Διαβάστε περισσότερα εδώ...

Edited by GeorgeMan
Link to comment
Share on other sites

Η Renesas Electronics θα παρουσιάσει την επόμενη εβδομάδα το νέο, επαναστατικό, πολυπύρηνο τσιπ γραφικών της. Εάν το όνομα Renesas Electronics δεν σας λέει κάτι, τότε σκεφθείτε το όνομα PowerVR!

H αρχιτεκτονική PowerVR ανήκει στην Imagination Technologies (πρώην VideoLogic) την οποία δίνει με licensce και σε άλλες εταιρείες όπως η Renesas, NEC, Apple κλπ μάλιστα οι δύο τελευταίες έχουν μεγάλο μερίδιο μετοχών στην Imagination...

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now