John-X

Φούρνισμα σε κάρτες Γραφικών

Recommended Posts

Λοιπον παιδες εχω δυο καρτουλες οι οποιες εδω και χρονια καθοντε απλα και με κοιτανε απο το ραφι.

Η μια ειναι MSI 9800GX2 και η αλλη ειναι μια Sparkle 8800GTX

1)Στην 9800GX2 δουλευουν τα λαμπακια του ρευματος κανονικα δλδ ειναι πρασινα και η η καρτουλα εκεινει κανονικα με το pc αλλα στο δευτερο pcb δεν μου αναβει το μπλε λεντ που ειναι για το αν δινει σημα στην οθονη η οχι,με αποτελεσμα να εχω κλασικα μια μαυρη οθονη.Ξερει κανεις μηπως λυνετε αυτο?

2)Η 8800GTX μπουταρει κανονικα παιζει games αλλα με πολλα artifacts.

3) Σκεφτομαι λοιπον να τις φουρνισω τι λετε?και θελω να μου πειτε τι ακριβως πρεπει να κανω και για το αν υπαρχει περιπτωση να λιωσουν οι pci e θυρες ρευματος.Ξερω ειναι 15 λεπτα 200 βαθμοι η 180 βαθμοι 20 λεπτα.Που να την βαλω σε γκριλ η σε αεροθερμο την κουζινα?και την καρτα να την βαλω σε αλουμινοχαρτο η σκετη στην σχαρα?

Λαδοριγανη θελει?:hehe:

Link to comment
Share on other sites

Λοιπον Ξερω ειναι 15 λεπτα 200 βαθμοι η 180 βαθμοι 20 λεπτα.Που να την βαλω σε γκριλ η σε αεροθερμο την κουζινα?

Oι θερμοκρασιες που αναφερεις ειναι πολυ υψηλες, στους 180 βαθμους θα λιωσουν τα πλαστικα, ισως και το PCB.

Πριν κανεις κατι περιμενε τα παιδια που το εχουν δοκιμασει με επιτυχια, να σου πουν σε τι θερμοκρασιες μπορεις να τις βαλεις στο φουρνο.:)

stealth

Link to comment
Share on other sites

για το φουρνισμα εγω δεν ειμαι συμφωνος γιατι μπορει να καταστρεψεις μια καρτα η οποια με reflow η με reball να παιξει κανονικα .....εχθες παρελαβα μια 8800 ουλτρα με αρτιφακτς κ σημερα γραφω με αυτην ....μετα απο ενα πολυ καλο κ επιμονο reflow παιζει κανονικα ......αν εισαι αθηνα μπορω να βοηθησω ,διαφορετικα αν θες για φουρνο (γνωμη μου ειναι να μην το κανεις) μπορεις να περιμενεις απαντησεις απο παιδια που το εχουν κανει κ τους εχει πετυχει

διοτι στο φουρνισμα δεν μπορω να βοηθησω ....

Link to comment
Share on other sites

Στους 100*C για 10 λεπτά είσαι ok, δεν παθαίνουν τίποτα. Έχει βοηθήσει με την 7300LE μου, που μετά από μερικές ώρες στους -7*C σταμάτησε να δίνει σήμα :P

Link to comment
Share on other sites

ετσι λεγεται αυτο που θες να κανεις στον φουρνο αλλα με εξοπλισμο εργαστηριου....βαζεις αρκετη φλαξ κ με ενα πιστολι θερμου αερα (ελεγχομενα οχι σε οτι να ναι θερμοκρασιες) ζεσταινεις τον πυρηνα κ μονο ωστε να λιωσεις τις ''σπασμενες'' κολησεις ''ποδαρακια'' κατω απο την gpu ....αν εκει εχει εντοπιστει το προβλημα σου (σε αρτιφακτς κ καθολου εικονα πολλες φορες ειναι σπασμενη κοληση) τοτε αναζωογονεις τις κολησεις σου με αυτον τον τροπο κ λυνεται το προβλημα;)

Link to comment
Share on other sites

Ααα υπεροχα.Αυτο το ειχα απλα σαν σκεψη,δεν ηξερα οτι μπορει να ισχυει οντος κατι τετοιο για τις κολησεις.

Thanks φιλος:T:

Link to comment
Share on other sites

εγώ έβαλα πριν 2-3 μέρες μια ati 2900xt στους 200*c για 10' και δούλεψε κανονικά.... δουλεύει ακόμα δηλαδή! χωρίς να λιώσει τίποτα ( και εγώ σκεφτόμουν τα pci-e + τα dvi ) .. ισα ισα η περισσότερες κολλήσεις που έχει επάνω γυάλισαν , το οποιο σημαίνει ότι έκανε καλή δουλειά ο φούρνος στους 200*c

Link to comment
Share on other sites

60-70 βαθμούς για 20 λεπτά και τπτ άλλο. Σκεφτείτε μια καλοκαιρινή μέρα που καίει ο ήλιος και αφήνεις κάτι βρεγμένο και σε 10 λεπτά έχει στεγνώσει και αυτό στους 40 βαθμούς θερμοκρασία το πολύ. Σκεφτείτε στους 70 ;)

Link to comment
Share on other sites

Μετά το Reflow η κάρτα γραφικών έχει περιορισμένη διάρκεια ζωής? Είναι δηλαδή μια διαδικασία η οποία είναι ισα ισα για να δουλέψει λίγο ακόμα ή αυτή η διαδικασία λύνει το πρόβλημα μια και καλή? Φυσικα μπορει η κάρτα γραφικών να ξαναχαλάσει για κάποιον άλλο λόγο.. απλα ρωτάω γιατι ακούγετε πολύ επίπονη διαδικασία για την κάρτα γραφικών..

Link to comment
Share on other sites

Για πείτε εμπειρίες.Θέλω να ψήσω μία 8600 η οποία έχει ένα ξεκολημένο ποδαράκι στο gpu και μια δουλεύει μία όχι. Πόσα λεπτά και σε τί θερμοκρασία?

Link to comment
Share on other sites

Με πιστολακι για μαλια γινεται?εγω τις δικιες μου δεν τις εχς κανει ακομα τιποτα.Η 9800gx2 εχει γεμισει παντου κεραμικη παστα ακομα και κατω απο τις μνημες wtf...και θελω να την πλυνω με καθαριστικο νιτρου πρωτα και βαριεμαι.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now