Boton

Noctua @ Computex 2011: Νέα CPU ψύκτρα με τριπλή συστοιχία πτερυγίων!

Recommended Posts

[NEWS_IMG=Noctua @ Computex 2011: Νέα CPU ψύκτρα με τριπλή συστοιχία πτερυγίων!]http://reviews.hwbox.gr/news/noctua.jpg[/NEWS_IMG] Mια από τις πιο ενδιαφέρουσες ψύκτρες που παρουσιάστηκαν στην έκθεση Computex 2011, αναμφισβήτητα είναι αυτό το πρωτότυπο από την Noctua που αποτελεί ένας είδος αντιστροφής του σχεδιασμού της ΝΗ-D14. Όσο η NH-D14 διαθέτει δύο συστοιχίες αλουμινένιων πτερυγίων με χώρο για 3 ανεμηστήρες (intake για την πρώτη συστοιχία, exhaust για την δεύτερη συστοιχία και ένας μεταξύ των δύο συστοιχιών), αυτό το πρωτότυπο διαθέτοι τρεις(!) συστοιχίες με δυο 120mm Focused Flow ανεμηστήρες ανάμεσα τους (ή οποιαδήποτε άλλο 140mm ανεμηστήρα). Με αυτό το τρόπο, έχετε μια στοίβα πτερυγίων πριν τον πρώτο 120/140mm ανεμηστήρα, που μεταφέρει τον αέρα σε μια μεγαλύτερη κεντρική συστοιχία από την οποία ο αέρας μεταφέρεται από τον δεύτερο 120/140mm ανεμηστηρα στην τρίτη και όμοια με την πρώτη συστοιχία.

Η θερμότητα μεταφέρεται στις τρεις συστοιχίες μέσω οκτώ αλουμινένιων με νικελ επικάλυψη heatpipes τα οποία περνούν από τη βάση του CPU. Τα heatpipes τα οποία περνούν από το κεντρικό τμήμα της βάσης περνούν από την κεντρική συστοιχία ενώ τα υπόλοιπα περνούν μέσω των περιφεριακών συστοιχιών (1,3). Η σχετική λεπτή κεντρική συστοιχία σε συνδυασμό με πλάγιες συστοιχίες αφήνουν αρκετό χώρο για ψύκτρες για τις μνήμες και τα VRM, με ύψος μέχρι και 70mm, ενδεικτικά θα είναι αρκετός για τις Corsair Dominator. Η Noctua ισχυρίζεται ότι η ψύκτρα διαθέτει 20% υψηλότερη επιφάνεια από την NH-D14.

[img_ALT=Noctua @ Computex 2011: Νέα CPU ψύκτρα με τριπλή συστοιχία πτερυγίων!]

http://www.hwbox.gr/images/imagehosting/11004de79acd812dc.jpg[/img_ALT]

[img_ALT=Noctua @ Computex 2011: Νέα CPU ψύκτρα με τριπλή συστοιχία πτερυγίων!]http://www.hwbox.gr/images/imagehosting/11004de79acda8f9f.jpg[/img_ALT]

.

Link to comment
Share on other sites

το καλό είναι οτι χωράνε ψηλές μνήμες....

αισθητικά αστα να πάνε... και απο βαρος... πρέπει να βρώ που έχω φυλαξει ενα παλαγκο :P

agree για τα χρώματα...

εχουνε φτάσει σε ενα τέλμα οι ψύκτρες η ειναι ιδέα μου?

Link to comment
Share on other sites

εχουνε φτάσει σε ενα τέλμα οι ψύκτρες η ειναι ιδέα μου?

ΕΕεε tbh από την εποχή της true και μετά, μιλάμε για μικρές διαφορές, αλλά όλο και το παλεύουν. Εγώ στο main μου ας πούμε πήγα από modαρισμένη true σε noctua d14 και οι διαφορές είναι σημαντικότατες :)

Link to comment
Share on other sites

η d14 είναι απο τις καλυτερες(αν οχι η καλυτερη) :)

την είχα... και την εβγαλα και έβαλα Η70(μεχρι να αξιωθω να φτιαξω loop) για να χωράει και το φαν για τις dominator gt ;)

απλά νομίζω οτι η αερόψυξη φτανει σιγα σιγα στο οριο...πιο καλα δε πάει... για αυτο αρχισανε και βγαζουνε ετοιμες υδροψυξεις στυλ Η60 Η70 κτλ...

που ειναι ευκολα στην εγγατασταση σε σχεση με ενα loop... αλλα καλυτερα σε αποδοση απο τις κλασικες αεροψυκτρες...

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now