Galio

Προβλημα με Gigabyte x48-ds4

Recommended Posts

Καλησπερα

Πριν περιπου 2 μηνες παρουσιαστηκε ενα προβλημα με το UPS οπου αρχισε να ανοιγοκλεινει την ωρα που ηταν ανοιχτο το pc, αφου το αποσυνδεσα και συνδεσα το τροφοδοτικο κατευθειαν στο πολυμπριζο, παταω να ανοιξει και αρχιζει ο γολγοθας, το pc δεν ποσταρει και μετα απο λιγο κανει restar, το κλεινω το ξανανοιγω τα ιδια. Ανοιγω το κουτι κοιταζω αν ολα ειναι οκ δεν βλεπω κατι περιεργο ξανανοιγω το pc τα ιδια, μετα απο ωρα οταν εβγαλα και εβαλα ξανα τις μνημες δουλεψε κανονικα.

Χτες λοιπον παω να ανοιξω το pc και μου κανει τα ιδια εκανα clear cmos και εβγαλα παλι τις μνημες και ξεκινησε κανονικα.

Απο λιγο που το εψαξα στο internet ειδα οτι ισως να ειναι προβλημα μητρικης

Εχει κανεις ιδεα τι μπορει να ειναι ?

Το pc αποτελειται απο τα εξης :

Intel C2D E8500

Gigabyte x48-ds4

4x2GB OCZ Ram

Nvidia GTX295

3 HDD

οποιαδηποτε πληροφορια σχετικα με το τι μπορει να φταιει θα ηταν χρησιμη

ευχαριστω εκ των προτερων.

Link to comment
Share on other sites

Βγάλε τα κάθε τι extra πάνω από το σύστημα και άφησε μόνο τα βασικά δηλαδή τροφοδοτικό, μητρική, επεξεργαστή, μνήμες, κάρτα γραφικών και τον δίσκο με το OS. Δες αν σου κάνει τα ίδια.

Αν σου κάνει τα ίδια βγάλε τα 3 DIMMάκια μνήμης και μείνει μόνο με το ένα πάνω. Αν όλα είναι καλά ξεκίνησε να προσθέτεις μέχρι να φτάσεις να έχει 4 πάλι.

Ίσως επειδή είσαι με τέσσερα DIMMs να θέλει λίγο έξτρα VTT :)

Link to comment
Share on other sites

το θεμα ειναι οτι τωρα παιζει κανονικα παλι και δεν εχει προβλημα οποτε δεν μπορω να το ελενξω θα κοιταξω το VTT αν ειναι να δωσω λιγο και θα ενημερωσω.

Link to comment
Share on other sites

Κοίτα η καλύτερη λύση όλων εννοείται ότι θα ήταν να δοκιμάσεις άλλη μητρική, αλλά είναι ολόκληρη διαδικασία για όσους έχετε τα συστήματά σας σε κουτιά, για αυτό και δεν το πρότεινα :P Οπότε προσπαθούμε να βρούμε τον πιο εύκολο τρόπο για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα. Και ένας από τους κλασικούς είναι όταν στο ξανακάνει, να αφήσεις όπως σου είπα μόνο τα βασικά στο σύστημά σου και να ξεκινήσεις το trial & error :)

Link to comment
Share on other sites

Όταν έβγαλες τις μνήμες απο πάνω προσπάθησες να postarεις να δείς τι θα κάνει..? Αν δεν το έκανες, βγάλε τις μνήμες απο πάνω και πάτα το κουμπί να ανάψει χωρις καμία μνήμη επάνω και δες τι κάνει..

Link to comment
Share on other sites

χαιρετω και παλι

αυτη την φορα συμβαινει κατι διαφορετικο το προηγουμενο προβλημα δεν το εχει ξανακανει οποτε ειμαστε μια χαρα δεν ξερω τι εγινε αλλα καπως εφτιαξε :P

τωρα εχω το εξης προβλημα, οταν ακουμπαω καποια usb περναει ρευμα και με γαργαλαει καθως και στο σασι του κουτιου μερικες φορες νιωθω το ιδιο.

εχεις κανεις καμια ιδεα?

Link to comment
Share on other sites

έχεις διαρροη ρεύματος, κοινως δεν έχεις σωστή γείωση στην πρίζα/σπιτι!!

...ολα αυτά τα προβλήματα που ανέφερες μπορει να δημιουγουνται απο ελλειψη σωστής γείωσης ;)

...αλλίως αν τσεκαριστει με ηλεκ/γο και είναι όλα οκ, το prob έιναι mobo-psu

Edited by mortisboy
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now