vagg_

Πρόβλημα με την ταχύτητα εξωτερικού μέσω ethernet

Recommended Posts

Αγόρασα τον WD My Book Live 3Tb External Hdd Ethernet πιο πολύ για την καλύτερη ταχύτητα μεταφοράς δεδομένων που προσφέρει σε σύγκριση με το USB 2.0 αλλά και γιατί τον θέλω σε δίκτυο αλλά τα αποτελέσματα δεν είναι αυτά που περίμενα και ίσως να φταίει το router μου ή κάτι άλλο.

Τον σκληρό τον έχω συνδέσει σε desktop και lap μέσω router,οι ταχύτητες μεταφοράς δεν ξεπερνάνε τα 10-11mb/sec,ενώ άμα συνδέσω κατευθείαν τον σκληρό στο lap φτάνει και τα 27mb/sec ενώ στην θύρα ethernet της mob στο desktop δεν παίζει καν,τι μπορεί να φταίει?

Link to comment
Share on other sites

Μια χαρά ταχύτητες είναι τα 10-11MB/s.

100άρι ethernet πάει να πει 12MB/s ονομαστικά. Οπότε παίζεις super :)

Για να παίζει χωρίς το router - πρέπει να σηκώσεις το DHCP Srv του σκληρού - και να έχεις setαρει τα σωστά IP ranges με τα κατάλληλα submasks ;)

Edited by caution
Link to comment
Share on other sites

Αυτό έχω οπότε υποθέτω πως έχεις δίκιο με τις ταχύτητες που βλέπω να υποστηρίζει.Μάλλον η επόμενη κίνηση θα είναι να πάω σε καινούργιο router :P Ευχαριστώ να 'σαι καλά ;)
Link to comment
Share on other sites

Τελευταία φορά που κοίταξα, τα gigalan modem routers ήταν "αλμυρά", οπότε αν είσαι αποφασισμένος, ρίξε καλή μελέτη πριν προβείς σε αγορά.

Καλά να περνάς :)

Link to comment
Share on other sites

Εδώ θεωρητικά θα μπορούσες να δεις και καλύτερες ταχύτητες - αλλά στην πράξη αυτό είναι το όριο του εξωτερικού σου σκληρού.

Δηλαδή το gigalan "χωράει" και άλλα mb/s αλλά ο controller του σκληρού, τερματίζει πρώτος. Δεν μπορείς να κάνεις κάτι για το βελτιώσεις αυτό. Πάντως είναι φυσιολογικά νούμερα - έτσι παίζουν οι περισσότεροι ;)

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now