Mz412

Ερώτηση για sapphire 6670

Recommended Posts

Καλησπέρα σε όλους, γράφω για πρώτη φορά και βρίσκω αυτό το φόρουμ πολύ κατατοπιστικό. Θα ήθελα να ρωτήσω ποια η γνώμη σας γην sapphire 6670 (PCI-Express, GDDR5, 1GB). Σαν χρήστης με ενδιαφέρει η επεξεργασία βίντεο και εικόνων και ενίοτε τα παιχνίδια. Η κάρτα που χρησιμοποιώ τώρα είναι η ATI Radeon HD 4850. Ευχαριστώ.

Σημείωση: επειδή χρησιμοποιώ linux και windows με dual boot επηρεάζει καθόλου τα λειτουργικά συστήματα; Έχω ακούσει ότι οι ΑΤΙ δεν είναι πολύ συμβατές με τα linux, αν και μέχρι τώρα το μόνο πρόβλημα που αντιμετώπισα ήταν με τον flash player.

Link to comment
Share on other sites

Όχι δεν θα έχεις πρόβλημα με τα δύο λειτουργικά συστήματα.Έχει προβλήματα με τα Linux σε θέματα drivers,αλλά γενικά δεν θα έχεις άλλα προβλήματα.Εγώ πχ είχα μια HD 4650 με Ubuntu και έπαιζα και παιχνιδάκια με το Wine χωρίς να έχω εγκατεστημένα τα drivers.

Η HD 6670 είναι σχεδόν ίδια με την HD 5670,και στα παιχνίδια σε μεσαίες αναλύσεις με όλα τα εφέ ανεβασμένα θα είσαι κομπλέ.Τώρα για την επεξεργασία βίντεο δεν ξέρω πόσο γρήγορα θα αποδίδει.

Άν βρείς πάντως καμιά μεταχειρισμένη HD 6850/6870 στην ίδια τιμή με την 6670,τότε τσίμπα με κλειστά τα μάτια.

Ελπίζω να βοήθησα..! ;)

Link to comment
Share on other sites

Να 'σαι καλά, ευχαριστώ για την απάντηση. Μεταχειρισμένη κάρτα δεν έχω ιδέα που μπορώ να βρω, αλλά για κάρτα 100 ευρώ πιστεύω ότι είναι μια σχετικά προσιτή τιμή. Επίσης ρε μεγάλε, πως στα τσακίδια ρύθμισες το wine να παίζεις παιχνίδια; Μια βδομάδα παιδευόμουν για το mw2 αλλά @@!

Link to comment
Share on other sites

Ακόμα και εδώ στο site στο νήμα VGA Sales θα βρείς πολλούς που πουλάνε διάφορες κάρτες σε καλή κατάσταση και τιμή.

Εγώ πάντως έπαιξα με Wine το CS:S και το Stracraft 2 και δεν είχα προβλήματα.

Άν ψάξεις καλά, εδώ μπορεί να σου λυθούν πολλές απορίες για το Wine.Ένας είχε προβλήματα με την εγκατάσταση του MW2 με το Wine,ίσως σε βοηθήσει το Link αυτό.

Google is our friend.. :)

Link to comment
Share on other sites

Kαλώς σε βρήκαμε :T:

Νομίζω ότι για τα λεφτά που θέλεις να δώσεις (100?), αξίζει περισσότερο να κοιτάξεις για μια μεταχειρισμένη 5850. Η 6670 είναι μια 5670 που έχει περάσει από τυπικό lifting, ίδια κάρτα στην ουσία. Φαντάσου τώρα ότι:

5670 < 5770 < 5830 < 5850 ;) Δες πόσο ψηλά ανεβαίνεις σε επιδόσεις και πόσο μπροστά βρίσκεται η 5850 που σου λέω. Θα σου έλεγα να βάλεις αγγελία ζήτησης, αλλά αν δεν το κυνηγήσεις δεν θα προλάβεις καμία από αυτές που δίνουν. Εγώ πριν 2 εβδομάδες πέτυχα μία στα 110? ;) Αν δεν έχεις όρεξη να ασχοληθείς με μεταχειρισμένο, τότε αδιαμφισβήτητα η καλύτερη κάρτα που μπορείς να αγοράσεις πάνω κάτω σε αυτά τα χρήματα είναι η 6770 MSI Radeon HD6770 1024MB | Skroutz.gr.

Όμως κατά την γνώμη μου δεν θα δεις μεγάλη διαφορά από την 4850. Οπότε ή κοιτάς για μεταχειρισμένη 5850, ή δίνεις 150? και παίρνεις μια καινούρια 6870 Sapphire Radeon HD6870 1GB | Skroutz.gr ;)

Edited by George_o/c
Link to comment
Share on other sites

Σε ευχαριστώ για την απάντηση, αν και με τα νούμερα ζαλίστηκα κάπως, όλα μοιάζουν μεταξύ τους. Θα το κοιτάξω για μεταχειρισμένη και αν δε βρω τίποτα θα προτιμήσω την εύκολη λύση αγοράς καινούριας κάρτας. Όχι ότι έχω παράπονο από αυτή που έχω τώρα, αλλά όσο να 'ναι έχει παλιώσει και μερικές φορές με ζορίζει σε μερικά προγράμματα και παιχνίδια. Τελικά αυτό το φόρουμ ζημιά μου έκανε, μπήκα να δω μια θήκη για τον υπολογιστή και μου φαίνεται θα κάνω αναβάθμιση μέχρι και την τελευταία βίδα :)...

Link to comment
Share on other sites

Ίδιες κάρτες είναι. Απλά η πρώτη είναι η reference της AMD και η δεύτερη είναι η reference της AMD σε υλοποίηση Gigabyte. Έχει δηλαδή διαφορετικό αυτοκόλλητο πάνω στην ψύκτρα και λίγο πιο πλούσιο bundle.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now