Mz412

Καινούριος Επεξεργαστής και κάρτα ήχου για επεξεργασία/ηχογράφηση

Recommended Posts

Αγόρασα ήδη μία θήκη, μία κάρτα γραφικών, έναν δεύτερο εσωτερικό σκληρό δίσκο (έναν για κάθε λειτουργικό για dual boot) και τώρα λέω να αλλάξω κάρτα ήχου, ίσως επεξεργαστή, αλλά δεν ξέρω αν χρειάζεται να αλλάξω τροφοδοτικά κι άλλα περιφερειακά. Όσον αφορά την κάρτα ήχου με ενδιαφέρει η επεξεργασία και ηχογράφηση (συνδέοντας μια κιθάρα ή ένα πιάνο στο pc) και μου πρότειναν την razer barracuda. Για επεξεργαστή έχω intel duo core 2.66 mHZ και τροφοδοτικό...δεν έχω ιδέα. Ψύκτρα δε νομίζω να χρειαστώ, γιατί η θήκη έχει δικιά της (πήρα το cooler master silencio 550), μνήμη έχω 4 gb και η μητρική δεν ξέρω καν τι είναι. Καμιά πρόταση;

Link to comment
Share on other sites

Ο πύργος σου είναι μια χαρά για την δουλειά που τον θες. Αλλάζοντας κάτι θα κερδίσεις λίγα δευτερόλεπτα μπροστά σε αυτά που θα ξοδέψεις. Προαιρετικά βάλε άλλα 4GB ram κι αυτά μόνο αν αναλύεις πολλά κομμάτια ταυτόχρονα.

Το μόνο σου θέμα είναι η κάρτα ήχου. Δεν έχω ιδιαίτερες εμπειρίες σε αυτό. Αν είσαι ερασιτέχνης, πιστεύω ότι και η σειρά XONAR της ASUS αξίζει.

Link to comment
Share on other sites

Επομένως το μόνο που προτείνεις να αλλάξω είναι η κάρτα ήχου και να βάλω επιπλέον 4 gb ram...Ανακουφιστική απάντηση θα έλεγα :P Μπορώ να βάλω μία επιπλέον μνήμη ή να αναβαθμίσω αυτή που έχω ήδη; Αν κάποιος άλλος έχει εμπειρία σε θέματα ήχου ας ενημερώσει. Ευχαριστώ για τις απαντήσεις.

Link to comment
Share on other sites

Για επαγκελματικές δουλειές θές επαγκελματική κάρτα και όχι 7.1 playback και τέτοια χαζά.

E-MU 0404

θα βρείς κιάλλες εδω (πήγαινε αριστερά κάτω έχει κιάλλες μάρκες)

Το πιάνο εάν έχει midi out μπορείς να το δουλέψεις με μία κάρτα που έχει midi in όπως η emu ή με τον κλασικό τρόπο με πυκνωτικό.

Την κιθάρα μπορείς να την βάλεις κατευθείαν στην κάρτα, μετά ή πρίν την πεταλιέρα, (απλά με το plug) ή και αυτήν με πυκνωτικό, ανάλογα τί θές να κάνεις.

To cpu θα σου φτάσει όπως και η ram άν δέν κάνεις τίποτα live, αλλα ίσως χρειαστείς καμία κατάσταση raid ή κανένα ssd γιατί στο φόρτωμα των samples θα κολλάς. Γενικά δέν είναι και πολύ απαιτητικά σε ram και cpu τα προγράμματα που θές να χρησιμοποιήσεις.

Στο encoding και το export μπορείς να περιμένεις εάν όπως είπα δέν κάνεις live

Link to comment
Share on other sites

Ναι αλλά είναι εξωτερική κάρτα ήχου (στο μέλλον σίγουρα θα πάρω μία τέτοια). Έλεγα για εσωτερική, αν και μάλλον δεν νομίζω να δω κάποια τεράστια διαφορά στον ήχο από την motherboard.

Link to comment
Share on other sites

Υπάρχουνε και εσωτερικές/pci αλλα όλες οι επαγκελματικές έχουνε τα βύσματά τους μακρυά απο το πιθανό static/noise του κουτιού σου.

Οι εσωτερικές έχουνε συνίθως μία πλεξούδα που καταλήγει σε εισόδους και σε καμία σχεδόν δέν συνδέεις τα βύσματά σου "πάνω" στο backplate της pci κάρτας, εκτός και άν είναι midi/optical κλπ digital signal.

Όπως εδώ

Για επαγκελματικά πράγματα η onboard κάρτα ήχου πάει OFF μέσω BIOS απο την πρώτη στιγμή. Κανένας δέν γράφει σοβαρά πράγματα απο την onboard, άν και δέν σου απαγορεύει κανένας να το δοκιμάσεις :) Και η διαφορά μίας onboard και μίας επαγκελματικής είναι η μέρα με τη νύχτα (στην εγγραφή αλλα καί στην stereo συνήθως αναπαραγωγή). Ποιότητα που θές audiophile ακουστικά ή στουντιακά monitors για να αντηληφθείς φυσικα, και όχι beats by dr dre και razer (παιδικά πράγματα :P)

Link to comment
Share on other sites

Η m/audio που παραθέτεις θα κάνει τη δουλειά. Γενικά να ξέρεις ότι θέλω προς το παρόν να αποφύγω την εξωτερική κάρτα ήχου (έχω ήδη μία) και θέλω ό,τι γίνεται να γίνεται από τον υπολογιστή, χωρίς εξωτερική βοήθεια.

Link to comment
Share on other sites

Δέν ξέρω τί ενοείς

αλλα εγώ εμπιστεύομαι περισσότερο κάρτες που έχουν τη δικιά τους τροφοδοσία για λόγους noise. Καθώς με το usb σήμα δέν παίζει noise ακόμα και άν έχεις static στο κουτί σου. Το μόνο που ανησυχούσα ήταν το latecy, αλλα δέν υπάρχει πλέον κάρτα usb με το παλιό πρόβλημα του latecy.

Με την emu 2 χρόνια τώρα κανένα πρόβλημα δέν έχω

Και άν δείς εδώ το κουμπάκι που λέει mic/instrument σημαίνει πως τα όργανα που πιθανώς να συνδέσεις επάνω παίζουνε σε διαφορετικό sensitivity και ψάξτο καί αυτό να μήν κολήσεις σε μία κάρτα που μπορείς να γράψεις μόνο mic

Link to comment
Share on other sites

Κατανοητό. Μου έλυσες αρκετές απορίες, άσε που το θέμα της αγοράς κάρτας ήχου με βασανίζει εδώ και πόσο καιρό. Προφανώς με την onboard κάρτα ήχου βολεύομαι, αλλά για ηχογράφηση και επεξεργασία μάλλον θα χρειαστώ κάτι σαν κι αυτά που παρέθεσες. Παλαιότερα σύνδεσα καρφί-καρφί μπάσο με εξωτερική κάρτα ήχου και κάηκε...

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now