GoriLLakoS

Online Magazine : TheOverclocker Issue 17 is out

Recommended Posts

[NEWS_IMG=The Overclocker Issue 17]http://www.hwbox.gr/images/imagehosting/1354d8d1676e21f4.jpg[/NEWS_IMG]Όπως κάθε μήνα έτσι και αυτόν οι Αυστραλοί φίλοι μας κυκλοφόρησαν το 17ο τέυχος του πρώτου και πιο δημοφιλή online περιοδικού σχετικά με hardware, το TheOverclocker.

Με μια γρήγορη ματιά βλέπουμε πώς έχουν αφιέρωμα στην νέα πλατφόρμα της Intel X79 με κωδική ονομασία Patsburg και τους επεξεργαστές της σειράς 3000 της Intel που την συνοδέυουν ! Επίσης, όπως βλέπουμε στις σελίδες 14 & 15 για εκθιάζουν gaming εξοπλισμό απο την Corsair, ενω ακολουθούν ένα κάρο reviews απο ολόφρεσκα προϊόντα εταιριων όπως η Asus, η AMD, η Geil, η OCZ και πολλές άλλες.

Αξίζει να ρίξετε και από μόνοι σας ένα ξεφύλλισμα σε όλο το τέυχος. . .

[img_ALT=TheOverclocker Issue 17]http://www.hwbox.gr/images/imagehosting/54ec6576a21637.png[/img_ALT]

Link to comment
Share on other sites

The World's Best Overclocking Online Magazine.

Πόσο ψώνιο πρέπει να 'σαι για να γράψεις κάτι τέτοιο για τον εαυτό σου/δημιούργημα σου.

Πολλές διαφημίσεις, πολλά σάλια ( τουλάχιστον στα προηγούμενα "τεύχη", αυτό δεν το κοίταξα ακόμα, αλλά δεν περιμένω και κάτι το διαφορετικό ) άποψη μου.

Link to comment
Share on other sites

Βασίλη, γιατί τόση χολή τελευταία ?

Άμα αντιπαθείς τον κόσμο που ζούμε, δεν φωνάζεις τον Χάρο να σε πάρει να πας να φτιάξεις κανέναν δικό σου ιδανικό κόσμο ? :P

PS. Διαφημίσεις = ???

Χωρίς ??? -> No Party

Link to comment
Share on other sites

Χολή είναι ή η πικρή αλήθεια ?

Ποιά η διαφορά του die overclocker με το hardwareheaven ( "reviews" website που σε όλα μα όλα τα reviews τους η τελική βαθμολογία των προϊόντων που δοκιμάζουνε είναι τουλάχιστον 8/10 ? )

Πόσα λεφτά χρειάζονται νομίζεις για το hosting του online mag ?

Κανά μύριο ?

Π@πάρια δίνουνε.

Εγω για ένα site/service που δεν υπερβαίνει τα 50?/$ τον μήνα δεν θα έβαζα την παραμικρή διαφήμιση ποτέ.

Φτωχαδάκια οι συγκεκριμένοι τύποι ΔΕΝ είναι.

Να δώσουνε από 15$ ο καθένας τον μήνα για το hosting, σιγά τα ωα.

Προφανώς ο σκοπός είναι να βγάλουνε χρήμα από αυτό.

Link to comment
Share on other sites

Διαφημίσεις (και μάλιστα πολλές), βλέπεις ακόμα και σε έντυπα που κυκλοφορούν και τα πληρώνεις, πόσο μαλλον τα δωρεάν. Εκτός του hosting, μην ξεχνάς οτι ενα περιοδικό (ακα δομή, ύλη -αντε πες αυτη υπάρχει-, στησιμο), εχει και τα επιπλέον έξοδα που σου περιέγραψα. Γραφίστες δηλαδή οι οποίοι απέχουν έτη φωτός απο εναν απλό reviewer/newsposter.

Για κατι που ειναι δωρεάν, και το διαβάζω ΑΝ και ΟΠΟΤΕ μου την βαρέσει, δεν με ενδιαφέρει το ποσό των διαφημίσεων.

That said ομως, οι κατέχοντες iPad καλούνται να κατεβάσουν και το Distro του engadget, ενα απο τα καλύτερα online περιοδικά (επίσης δωρεάν) και να συγκρίνουν ποιότητα.

Όλοι μας κρινόμαστε εκ του αποτελέσματος, και ως γνωστόν στην κοινότητα των overclockers... ουδεν κρυπτόν υπο τον ήλιο. ;)

Εδιτ: Και απο την στιγμή που δεν βγαίνουν τα λεφτά απο την τσέπη μου, ας βγάλουν και εκατομμύρια. Οχι μόνο αυτοί, αλλα και οποιος άλλος θελει. :P

Link to comment
Share on other sites

Ας βγάλουνε.

Αλλά να τα βγάζεις γλύφοντας τις εταιρίες και βγάζοντας εντελώς υποκειμενικά review, και να προτείνεις π.χ. 8GB & 16GB RAM για τους gamers, sorry αλλά δεν εμπεριέχονται αυτά τα τερτίπια στην σφαίρα της ηθικής μου.

Άλλοι μπορεί να μην τους ενδιαφέρει καθόλου αυτό.

Άλλοι συνηθίζουνε να λένε ψέμματα καθημερινά για το κάθε τι, ακόμα και για το πιο χαζό πράγμα.

Άλλοι λένε white lies όλη την ώρα, ρωτάς τον Κώστα π.χ. σου αρέσουνε τα νέα παπούτσια που πήρα ρε ? Σούπερ, γαμάτα ( και από μέσα του "τι μαλακίες πήρε ο άλλος" )... Συμφωνείς με τα συμπεράσματα μου για το τάδε προϊόν ? Απολύτως, τα ίδια θα λεγα και γω ( από μέσα του... ωωω ναι, σίγουρα :D ).

Το τι κάνει ο καθένας δικαίωμα του, επιλογή του, και πρόβλημα του ή μη.

Αλλά όπως ο Χ δεν κάνει το Ψ, έτσι και εγω δεν εμπιστεύομαι τέτοια άτομα ( ιδιαίτερα όταν οι προτάσεις είναι ελεγμένα λάθος ).

Επίσης για τον περισσότερο κόσμο, όταν σε ένα site π.χ. που κάνει δοκιμές αυτοκινήτων βλέπει παντού διαφημίσεις π.χ. της BMW, γίνεται καχύποπτος, δεν εμπιστεύεται απολύτως τα γραπτά τους, κλπ.

Κάποιες φορές μπορεί αυτό να είναι λάθος και να αδικεί τον γραφόν, ενώ άλλες φορές μπορεί να είναι κάλιστα αληθές, είτε σε χοντρή μορφή, είτε σε ελαφριά.

Link to comment
Share on other sites

Μα γι αυτο σου λέω, το περιοδικό καλώς ή κακώς απευθύνεται σε μια μερίδα κόσμου η οποία ξέρει τι της γίνεται. Δεν ειναι, ως επι το πλείστον, n00bάκια που ψάχνουν ακομα το lod.

Ας κρίνουν αυτοί που το διαβάζουν αν αξίζει η όχι. Σίγουρα θα υπάρχει κάποιο μέτρο αναγνωσιμότητας το οποίο να εισαι σίγουρος, αν οι αναγνώστες κρίνουν πως δεν το αξίζει, θα πάει στο μάυρο σκοτάδι. Και μετά θα δούμε αν πάρουν διαφημίσεις...

Αλυσίδα ειναι, δεν ειναι χαζοί αυτοί που τα ακουμπάνε στις διαφημίσεις και σίγουρα δεν το κάνουν "εν λευκώ".

Link to comment
Share on other sites

Μαμώ το keyboard μου, έχασα όλα όσα έγραψα μαμώ το κερατό μου.

Φτου!

δεν τα ξαναγράφω.

Θα περιοριστώ στο να πω ότι διαφορετικά παίρνουνε το Χ,Ψ,Ζ site που κάνει reviews αυτοκινήτων και δεν είναι γεμάτο διαφημίσεις της Hyundai και της Porsche, και διαφορετικά παίρνουνε ένα αντίστοιχο site που δεν έχει καμμία διαφήμιση εταιρίας του χώρου που "αναλύει" και κριτικάρει.

Επίσης άλλη ανεξαρτησία γραφής ( μιλάω για τον μέσο όρο ανθρώπου, υπάρχουνε και εξαιρέσεις του κανόνα φυσικά ) έχει κάποιος που δεν έχει καμμία οικονομική συνεργασία με εταιρία του χώρου που κριτικάρει, και άλλη αυτός που "είναι δέσμιος" κάποιας/κάποιων για να συνεχίσει να υπάρχει online.

Δεν ξέρω αν συμφωνείτε π.χ. και με κάτι ωραία site που τα βλέπουνε όλα ρόδινα και λένε το ένα ψέμμα μετά το άλλο, είτε από ασχετοσύνη ( πιο σπάνιο ) είτε από σκοπού ( πιο συχνά, κυρίως λόγω money money money, ή εισροής goods, ή φόβο διακοπής αυτής... τι θα πεί π.χ. η OCZ αν κακολογήσω το Χ προίόν που μου έστειλε ? θα μου ξαναστείλει άλλα πράγματα μετέπειτα ? ).

Ασχολίαστα ιδιαίτερα αυτά σε φάση όπως π.χ. το hardwareheaven που ΟΛΑ μα όλα τα προϊόντα που κάνανε "review" παίρνουνε τελική βαθμολογία από 8/10 και άνω...

Άλλοι αρέσκονται και δεν έχουνε το παραμικρό πρόβλημα και ηθικό φραγμό στο να λένε white lies ( για όσους δεν ξέρουνε τον όρο, εξηγείται στο παρακάτω παράδειγμα ), όπως π.χ. λέει ο Pastel στον Gorillako "σου αρέσουνε τα νέα μου παπούτσια ?", γαμάτα απαντάει ο Γορίλας, σούπερ ( και από μέσα του λέει "τι μαλακίες πήρε πάλι ο βλάκας" ), ρωτάει ο Χ τον Ψ "συμφωνείς ρε με τα συμπεράσματα του review μου ?" απαντάει ο άλλος "ναι ρε, απολύτως. Και εγω τα ίδια θα έγραφα" και από μέσα του λέει τα αντίθετα π.χ.

Τα παραπάνω ονόματα εντελώς τυχαία προφανώς, δεν υποννοώ ότι κάνει κάποιος από τους παραπάνω αυτά, άλλωστε π.χ. τον συνονόματο Γορίλλα δεν τον γνωρίζω προσωπικά, έχουμε ειδωθεί 2 φορές όλες κι όλες από κανά μισάωρο, και έχουμε μιλήσει στο τηλ καμμιά 5αρα φορές.

Εγω προσωπικά θέλω ο άλλος να είναι ντόμπρος, και ειλικρινής.

Αν είναι να λέει την μισή αλήθεια, ή να παραπλανά ηθελημένα τον κοσμάκι, μαγκιά του και χαρά του, εγω δεν θέλω να έχω να κάνω τίποτα μαζί του, και όπου τον βρίσκω θα τα λέω χύμα στο κύμα.

υ.γ. Το post σου Δημήτρη δεν το είδα, μόνο αυτά του gorilla και του pastel είδα όταν άρχισα να γράφω το παρών post.

edit 2: τελικά πως έγινε, postαρίστηκε ένα μέρος του προηγούμενου post που έγραφα, lol wtf.

Sorry για το μπέρδεμα :D

Link to comment
Share on other sites

Κοίτα, επειδή παντού το ίδιο γίνεται (site), εάν απο όλες τις εταιρίες αυτοκινήτων μόνο η BMW θέλει να συνησφέρει οικονομικά και εσύ χρειάζεσαι τα ??? αναγκαστηκά και θα βάλεις μόνο διαφημίσεις της BMW και θα συνάψεις πιο στενούς δεσμούς μαζί τους. Αλυσίδα έιναι και ξέρεις πώς πάει.

Το ότι μέλη απο την AU είναι άμεσα συνδεδεμένα με Corsair/Gigabyte κτλ, το ξέρουμε 100 νοματαίοι και το καταλαβαίνουμε και απο τις διαφημίσεις και απο την εργασία τους και απο τις παρουσιάσεις τους και απο όλα. Αλλά αυτό δεν λέει κάτι.

Το οτι εσύ μια βρίζεις τις εταιρίες και μια ζητάς δείγματα και αυτό το ξέρουμε όλοι. Και αυτοί το ξέρουν :hehe: αλλά ούτε αυτό λέει κάτι. Απλά αυτοί έχουν τρόπο, εσύ έισαι Ελληνάρας :hehe:

Link to comment
Share on other sites

Εγω απλά προτιμώ να πω ελεύθερα, και δίχως κανένα κερδοσκοπικό σκοπό την άποψη μου για το Χ,Υ,Ζ προίόν.

Αν θέλει η εταιρία να μου δώσει sample καλώς.

Αν δεν θέλει, στα @@ μου.

Εγω κάνω δοκιμές ( περισσότερο αυτό :P ) και γράφω τα reviews γιατί μου αρέσει η όλη φάση ( αυτή την στιγμή μάλιστα πιο πολύ απολαμβάνω το να γράψω ένα άρθρο/review παρά να παίξω BattleField 3 ) και γιατί δεν μου αρέσει να κοροϊδεύει η Φ,Χ,Ψ εταιρία τον κοσμάκη λέγοντας του ότι ο 3960X θα του δώσει περισσότερα fps στα games, ή ότι παίρνοντας 128GB DDR3-2666 RAM θα κερδίσει fps και θα έχει πιο smooth gameplay στο pacman 3D :D

Link to comment
Share on other sites

καλα τους κανει και τους βριζει ετσι ειναι τα πραγματα αλλα και τι να κανεις ,δεν μπορεις να αλλαξεις τον κοσμο...Thats life.Δεν γινεται αλλιως παρα μονο να συμβιβαζεσαι.Φυσικα και πολυ καλα κανεις και μοιραζεσαι τις προσωπικες γνωμες σου εδω ωστε να υπαρχει ροη αποψεων και πληροφοριων ,στο κατω κατω αυτος ειναι και ο σκοπος του φορουμ.Ο καθενας απο εκει και περα πιστευει οτι νομιζει και οτι γουσταρει να το πω πιο λαικα.

Link to comment
Share on other sites

Αν δεν θέλει, όχι στα @@ σου, αλλά τοςυ βρίζεις παντού :)

Περιμένω να μου δείξεις παράδειγμα τέτοιο ( αν κατάλαβα καλά λες ότι βρίζω όποια εταιρία δεν μου δώσει κάποιο sample ).

Αν κάποια εταιρία εμένα μου πει "μην τα πείς όλα χύμα, και σε παρακαλώ στον επίλογο να είσαι μαλθακός γιατί πρέπει να κάνομε damage control ( τι είμαι εγω ρε, ο κατεργαράκος σας ? )" όχι μόνο σκληρός θα είμαι, ναι θα το πω και δημόσια αυτό που ζήτησαν οι δερβένακες.

Εταιρία που θέλει να ελέγξει τι θα γράψουνε οι reviewers αξίζει όχι μπινελικιών, αλλά και ενός καλού μποϊκοτάζ και γύρου κραξίματος.

Αν εσείς ( πάλι δεν μιλάω προσωπικά για εσένα ή κάποιον εδώ ) τα ανέχεστε, καλά κάνετε, επιλογή σας, εγω προσωπικά δεν ανέχομαι τέτοιου είδους π1πες.

Να πω ψέμματα στον κόσμο για να μην μπω στην blacklist των reviewers μιας εταιρίας το έκανα ποτέ, ούτε πρόκειται.

Δεν πα η εταιρία αυτή να με έχει πάει σε 10 νησιά, 20 ξενοδοχεία και 40 εκθέσεις.

Τι νομίζουνε κάποιοι ?

Ότι επειδή σε κέρασαν π.χ. ένα ποτό είσαι το τουτανάκι τους μετέπειτα ?

Και επειδή προφανώς αναφέρεσαι στην Asus, ναι τους έχω σκίσει την πατούρα στο κράξιμο γιατί:

1) Μου είχε σπάσει τα @@ όταν είχα την Striker II Extreme για preview & review περίμενε το BIOS που ετοιμάζουμε που λύνει τα προβλήματα που μου είπες, μεθαύριο θα το έχουμε... παραμεθαύριο θα το έχουμε, τελικά δεν προλάβανε σήμερα, μεθαύριο θα το χεις, και έχει περάσει 1μισης μήνας έτσι, sorry δημοσιεύω το review με το νεότερο BIOS που πήρα, και ότι βγάλει.

2) Διαστρεβλώνουνε τους διαγωνισμούς άλλων εταιριών ( βλ. MSI LOC ) χάρη σε 2 άτομα εκεί μέσα

3) Διαστρεβλώνουνε τα ranking στο bot που βάζει ο Αντρούκος και παίζουνε με το setup του 5 άτομα...

4) Έπειτα ξαναπροσεγγίζομαι από κάποιον, υπόσχεται λαγούς με πετραχείλια, αλλάξαμε, θα έχεις γρήγορο support για τα θέματα που βρίσκεις, θα δείς ότι θα τα παλεύουμε τα BIOS κλπ, και μετά στο 1ο μήνα ξανά τα ίδια... 5 μέρες για να διαβάσει ένα mail, 3 μέρες έπειτα για να απαντήσει απλώς "το είπα στον τάδε και το κοιτάει", και μετά να μην ξαναστείλει τίποτα mail φαίνεται χάθηκε το BIOS :P και να μου λέει γιατί δημοσίευσα review δίχως να του πω, ενώ του έχω στείλει 6 mail σε διάστημα 3 εβδομάδων δίχως να λάβω την παραμικρή απάντηση ?

Σοβαρά μιλάμε ?

Και επειδή καλά όλα αυτά, αλλά δεν έχουνε σχέση με τα προϊόντα, όχι δεν θάβω ότι προϊόν βγάλουνε αυτοί έτσι επειδή είχαμε αυτές τις ιστορίες, αν το θάβω, υπάρχει λόγος που θάβεται.

Και όταν κάτι είναι καλό το λέω, πολλάκις μάλιστα, δίχως το παραμικρό θέμα.

Δες τι έχω γράψει για την Maximus IV Gene-Z ;)

Link to comment
Share on other sites

Δεν μιλούσα για την ASUS, αλλά εσύ έγραψες γι'αυτήν. :hehe:

Τέλος πάντων...το θέμα το έχουμε ξεφτυλίσει...κανόνισε να έρθεις σε κανέναν καφέ

να τα πούμε απο κοντά αλλιώς θα γράψω 15 σελίδες.

Φιλούθκια και καλό βράδυ !

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now