JC_Denton

Intel Nehalem: Bloomfield μέσα στο 2008, Mainstream CPU από το 2009

Recommended Posts

[WRAPLEFT]http://www.hwbox.gr/images/imagehosting/547c429f960f85.jpg[/WRAPLEFT] Το συνήθως σωστά ενημερωμένο PCWatch κατάφερε και βρήκε τα νέα roadmap της Intel, που δείχνουν κάποια ενδιαφέροντα, αλλά όχι και τόσο καλά για τους mainstream χρήστες, νέα. Φαίνεται λοιπόν, πως ενώ οι πολυαναμενόμενοι Bloomfield της σειράς επεξεργαστών Nehalem, θα βγουν "στην ώρα τους", μέσα στο 2008 όπου και αναμένονταν. Αυτοί οι επεξεργαστές, που θα στοχεύουν στην αγορά του Extreme Desktop όπως λένε οι πληροφορίες, θα αποτελούν σίγουρα την επιλογή των overclockers και high-end PC users - τι θα γίνει όμως με τον "απλό" χρήστη?

Μέσω του διαγράμματος που δόθηκε στη δημοσιότητα, φαίνεται ότι τα μοντέλα Lynnfield, Havendale, Clarksfield και Auburndale, που αποτελούν την mainstream σειρά των Nehalem, θα τα δούμε το Q3 του 2009. Αναλυτικές πληροφορίες ακόμα δεν υπάρχουν, πάντως το σίγουρο είναι ότι το 2009 θα είναι το έτος για αυτή τη σειρά CPU, κάτι που ίσως δεν ευχαριστεί τόσο ένα πολύ μεγάλο ποσοστό της αγοράς, που δεν ενδιαφέρεται για extreme επιδόσεις.

Έτσι λοιπόν, οι Bloomfield θα είναι σίγουρα πλέον οι πρώτοι Nehalem που θα βγουν στην αγορά. Στην αρχή, σε περιορισμένες ποσότητες, με στόχο όπως είπαμε την αγορά των High End PC και κάποιων Server, οι επεξεργαστές αυτοί θα είναι συμβατοί με την πλατφόρμα Tylesburg, το γνωστό πλέον X58 chipset. Η συχνότητα λειτουργίας τους θα αγγίζει τα 3.2 GHz, αλλά με βάση τις φήμες θα μπορούν να γίνουν o/c αρκετά πάνω από τα 3.0 GHz.

intelnehalemroadmapnw1.jpg

To roadmap της Intel, όπου φαίνεται η πορεία των Nehalem από το 2008 και μετά

Link to comment
Share on other sites

Το θέμα είναι πότε και σε τι τιμή θα έρθει ο 9550... Αν είναι στα 500?, δε λέει. Αν κατέβει σύντομα στα 300? και πιάνει 4G θα ξεσκιστεί να πουλάει

Link to comment
Share on other sites

το δεσες σχοινι κορδονι ρε...

ξερεις ποσο απεχει το "λενε" απο το "ισχυει" ?

κατσε να ερθει πρωτα.κατσε να βγει κανα νουμερο πρωτα

Link to comment
Share on other sites

δε μπορειτε να βαλετε και το link να το ανοιξουμε απευθειας ?:P

στη δουλεια δεν εχουμε την ευκαιρια να ψαχνουμε απο δω και απο εκει..:(

Link to comment
Share on other sites

"We had access to a 2.66GHz Nehalem for the longest time, unfortunately the motherboard it was paired with had some serious issues with memory performance. Not only was there no difference between single and triple channel memory configurations, memory latency was high. We know this was a board specific issue since our second Nehalem platform didn't exhibit any issues. Unfortunately we didn't have access to the more mature platform for very long at all, meaning the majority of our tests had to be run on the first setup (never fear, Nehalem is fast enough that it didn't end up mattering)."

Μυρίζομαι ownage...

Link to comment
Share on other sites

Αν υπολογίσουμε ότι αρχιτεκτονικά σε σχέση με τους Yorkfield δεν έχουν σημαντικές διαφορές, πέραν του IMC, τότε αποδεικνύεται ότι η μεγάλη διαφορά που είχαν οι A64 όταν βγήκαν ήταν από αυτό, κι άρα δυστυχώς η AMD δεν έχει καταφέρει να φτιάξει κάτι ανάλογο αφού αυτό το πλεονέκτημα το έχει ήδη.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now