George_o/c

AMD FX-8150 Extreme Overclocking Review by HWBOX.gr

Recommended Posts

[NEWS_IMG=AMD FX-8150 Extreme Overclocking Review by HWBOX.gr]http://www.hwbox.gr/images/imagehosting/4614f1c8adf32b7f.jpg[/NEWS_IMG]Χρόνια τώρα, το σκηνικό έχει μείνει στάσιμο στο χώρο των επεξεργαστών. Η Intel έχει καταφέρει να κυριαρχήσει στην αγορά, στέλνοντας την AMD αρκετές φορές στο «καναβάτσο» με τους επεξεργαστές της, κάνοντας μάλιστα και πολλούς να μιλάνε για το πρόωρο κλείσιμο της μεγάλης και πολύ αγαπητής σε αρκετούς εταιρείας. Όλοι γνωρίζουμε πόσο δύσκολα ήταν τα χρόνια μετά τους Athlon 64 για την AMD, που απέδιδαν πολύ καλύτερα από τους αντίστοιχους Pentium 4 της Intel. Από τότε η Intel έχει φτάσει στο σημείο να βρίσκεται πάντα ένα ή ακόμα και δύο βήματα μπροστά. Πρώτα οι Conroe και οι Kentsfield το 2006/2007, έπειτα οι Wolfdale και Yorkfield το 2008, μετά οι Bloomfield το 2009, οι Gulftown το 2010 και τέλος οι SandyBridge στις αρχές του 2011. Πάντα η Intel ήταν μπροστά, αφήνοντας την AMD να "παίξει μπάλα" μόνο σε χαμηλότερα segments.

Από την άλλη, κανείς δεν μπορεί να αρνηθεί την επιτυχία των τετραπύρηνων και εξαπύρηνων Phenom II σε φθηνότερα desktop συστήματα, όπως επίσης και τα ασύλληπτα Llano που έκαναν τους πάντες να παραληρούν με τις επιδόσεις που προσέφεραν οι ενσωματωμένες κάρτες γραφικών 6530D και 6550D. Μην ξεχνάτε επίσης το εκπληκτικό price/performance ratio των Phenom II X4 955 BE και Phenom II X6 1090T BE, που ακόμα και σήμερα πρωταγωνιστούν σε ουκ ολίγα συστήματα του πράσινου στρατοπέδου.

Τι γίνεται όμως με τους Bulldozer; Αξίζουν τα χρήματά σας; Πολλοί από εσάς θα απαντήσετε βιαστικά ένα ξερό "ΟΧΙ". Εμείς όμως είμαστε overclockers. Ή μάλλον λάθος, είμαστε κάτι παραπάνω από overclockers. Είμαστε "πυροβολημένοι", γουστάρουμε την ταχύτητα κι ας ξέρουμε ότι οι διαφορές φαίνονται μόνο στην θεωρία και τα benchmarks. Για αυτό και εξετάζουμε τα πράγματα από μια διαφορετική σκοπιά. Για αυτό χρησιμοποιούμε υγρό άζωτο σε πολλά από τα review μας, πιέζοντας το hardware πολύ περισσότερο από τα φυσιολογικά του όρια, σε θερμοκρασίες που αγγίζουν τους -190*C.

Διαβάστε το υπόλοιπο review εδώ!

[img_alt=AMD FX-8150 Extreme Overclocking Review by HWBOX.gr]http://www.hwbox.gr/images/imagehosting/4614f1c40b582c90.jpg[/img_alt]

.

Edited by George_o/c
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now