easy

ερωτηση για επεξεργαστή AMD

Recommended Posts

Παιδιά μια ερώτηση...προς αναζήτηση hardaware για pc αποκλειστικά για 3 Rendering...maya,maxon etc θα ήθελα να ρωτήσω εάν θα πρέπει να καταφύγω σε λύση AMD ή ΙΝΤΕL και αν παω σε AMD...τι ισχυει τελικά με τους πολλούς πυρήνες που διαφημίζουν.Υπαρχει διαφορά σε σχεση με τους intel σε εφαρμογή που απαιτεί επεξεργασία απο πολλαπλούς πυρήνες?...υπαρχει καποιο 12πυρηνο μοντελο της AMD στην αγορά ή μονο 8πυρηνοι...?

Link to comment
Share on other sites

Σίγουρα και οι 6core Thuban τα πηγαίνουν πολύ καλά, ενώ και οι 2600Κ με ένα "εύκολο" clock μπορούν να κάνουν θαύματα. Πάντως, επειδή αναφέρεις 10core και το μυαλό μου πάει σε πιο "server" build και επειδή εκεί παίζουν και dual socket μητρικές κτλ κτλ καλύτερα να μας πεις ΑΚΡΙΒΩΣ τα προγράμματα που χρησιμοποιείς και ΑΚΡΙΒΩΣ το budget που θα διαθέσεις για να μην γενικολογούμε :)

Link to comment
Share on other sites

Easy, όπως το βλέπω (από τα νουμεράκια στο cinebench) η καλύτερη λύση είναι ως εξής:

αγοράζεις μία σταθερή μητρική και έναν used (με εγγύηση) 2600K@240e και μία ψύκτρα για λιγότερη φασαρία και thermal headroom.

Μέχρι εδώ έχει ξοδέψει ~420ευρώ.

Μετά θέλεις 2 X MEMORY :: G.Skill Ripjaws X 4GB DDR3 Non ECC CL9 1600MHz (F3-12800CL9D-4GBXL) (Kit 2 x 2048) - Visionstudio.gr για 16GB (+~90)

και από εκεί και πέρα ένα ήσυχο psu, ένα μετριοπαθές case θα σε φτάσουν @ 600. Από εκεί πέρα, ψαρεύεις used (με εγγύηση) gts 450 (@80ευρω) για όταν το maya φιλοτιμιθεί να παίξει με cuda και με τον επεξεργαστή στα 4.5GHz (που τα έχει άνετα) θα είσαι good as gold.

Μερικές σκόρπιες σκέψεις:

-αν αργότερα μπορείς πάρει έναν ssd.

-αν έχεις περιθώριο, μπορούσες να περιμένεις και τους ivy.

Δίσκο δεν έβαλα, με τις ανόμαλες τιμές που επικρατούν, και πάλι κάτι used δες.. (640AAKS θα ήταν ότι πρέπει).

Τρέξιμο και σκόρπια κομμάτια, αλλά θα φτιάξεις πολύ δυνατό pc με τον παραπάνω τρόπο ;)

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now