Nickzzz

AMD Athlon II & Sempron: Θα τους δούμε και με πυρήνα Trinity

Recommended Posts

[NEWS_IMG=AMD Athlon II & Sempron: Θα τους δούμε και με πυρήνα Trinity]http://reviews.hwbox.gr/news/amd.jpg[/NEWS_IMG]Όπως φαίνεται η AMD έχει στοιχηματίσει πολλά πάνω στην νέα βελτιωμένη αρχιτεκτονική "Piledriver" και έτσι εκτός από τις αναμενόμενες διπύρηνες και τετραπύρηνες A-Series APUs θα κυκλοφορήσει και αρκετούς τετραπύρηνους Athlon II επεξεργαστές. Όπως και οι APUs, οι Athlon II θα βασίζονται στον πυρήνα "Trinity" και θα έχουν τις ίδιες δυνατότητες μείον τα ενσωματωμένα γραφικά. Ακόμα φαίνεται οτι η AMD σκέφτεται να παρουσιάσει και διπύρηνους Athlon II καθώς και Sempron επεξεργαστές. Αυτό προκύπτει από πληροφορίες που υπάρχουν στα "Family 15h Models 10h-1Fh AMD Sempron Processor Product Data Sheet" (link) και "Family 15h Models 10h-1Fh AMD Athlon Processor Product Data Sheet" (link).

Στα datasheets μπορούμε να βρούμε αρκετές πληροφορίες σχετικά με τους νέους επεξεργαστές. Φαίνεται οτι οι Athlon II θα έρχονται με ένα ή δύο Piledriver modules, δηλαδή δύο ή τέσσερις πυρήνες και θα έχουν είτε 2MB είτε 4MB L2 cache. Θα υποστηρίζουν όλες τις νέες x86 εντολές όπως τις AES και AVX. Ακόμα θα υπάρχει η τεχνολογία Turbo Core 3.0 και η AMD-V virtualization, ενώ μέσα στο chip θα υπάρχει ενσωματωμένος PCI-E 2.0 controller και dual-channel memory controller με μέγιστη υποστήριξη για DDR3-1866MHz. Οι επεξεγαστές θα τοποθετούνται στο socket FM2 και θα έχουν 904-pins. Οι προδιαγραφές των Sempron θα είναι παρόμοιες με τους Athlon II με μικρές διαφορές, θα έχουν μειωμένη L2 cache στο 1MB και θα υποστηρίζουν μνήμη μέχρι DDR3-1600MHz αν και φαίνεται οτι θα κυκλοφορήσουν και με δύο και με τέσσερις πυρήνες.

[img_ALT=AMD Athlon II & Sempron: Θα τους δούμε και με πυρήνα Trinity]

http://www.hwbox.gr/images/imagehosting/4651502d2b93a1d21.jpg[/img_ALT]

[img_ALT=AMD Athlon II & Sempron: Θα τους δούμε και με πυρήνα Trinity]http://www.hwbox.gr/images/imagehosting/4651502d2b93acce9.png[/img_ALT]

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now